Ikea släpper nyheter för odling i hemmet

I vår är plantering och odling i fokus på Ikea.

Foto: Ikea

I vår är plantering och odling i fokus på Ikea.

Snart drar odlingssäsongen i gång igen, och det märks inte minst på Ikea.

Nya krukor, amplar och produkter med fokus på växter och odling – möbeljättens nya kollektion ”Botanisk” riktar sig mot personer med gröna fingrar.

Här har vi samlat några favoriter.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Våren 2019 var det färgsprakande och djärva 60-talsmönster som gällde på Ikea. I år är nyheterna betydligt mer dämpade. I stället för färgstarka textiler med stora grafiska mönster hittar vi kuddfodral, plädar och handdukar i naturnära kulörer och sparsamma mönster. En och annan har små broderade blommönster.

Vårnyheter på Ikea 2020 – produkter för växter och odling

Bland nyheterna hittar vi även en hel del prylar till krukväxter, som handgjorda amplar, krukor i flätat bananfiber, en krukform i massiv bok och ett verktygsfodral i jute och bomull. Kollektionen är tänkt att inspirera alla, inklusive stadsbor utan tillgång till balkong, uteplats eller trädgård, att smutsa ner sina fingrar.

Foto: Ikea

Ikeas vårnyheter går i naturnära toner som beige och grönt.

Foto: Ikea

Bland nyheterna hittar vi en form i massiv bok att tillverka engångskrukor av tidningspapper. Perfekt för fröer och sticklingar.

Foto: Ikea

Odlingspåsen är gjord av jute och bomull.

Foto: Ikea

Kruka i bananfiber som även kan fungera som förvarings- eller papperskorg – beroende på vad man har mest behov av hemma.

Foto: Ikea

Kruka i terrakotta, vattentät tack vare den glaserade insidan. Krukornas utseende varierar.

Foto: Ikea

Ampel i jute och bomull. Broderiet på varje produkt varierar, eftersom varje enskild hantverkare har fått välja placering och utseende.

Foto: Ikea

Kuddfodralen har broderade blommönster.

– Vi vill göra det roligare och enklare att skapa en egen urban trädgård hemma, säger enligt Maria O’Brian, kreativ ledare på Ikea, i ett pressmeddelande.

Möbeljätten har tagit fram kollektionen tillsammans med sociala företag i Indien, Thailand, Jordanien och Rumänien. Nyheterna är ute i butik i begränsad upplaga från och med 6 mars.

LÄS MER: Vanliga missarna du gör när du handlar på Ikea

LÄS MER: Så höjer du mysfaktorn hemma med vackra tropiska detaljer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande