Ikea släpper ny galen kollektion ihop med känd designer

<p>Den härligt färgglada kollektionen "Spridd" är en nyhet från Ikea.</p>

Foto: Ikea

1 av 10: <p>Den härligt färgglada kollektionen "Spridd" är en nyhet från Ikea.</p>

Bild 49 kr. Designer: Kit Neale. B61×H91cm. Blandade motiv.

Foto: Ikea

2 av 10: Bild 49 kr. Designer: Kit Neale. B61×H91cm. Blandade motiv.

Ståltermos 59 kr. Termosen håller innehållet varmt/kallt länge eftersom du inte behöver skruva av hela locket när du häller. Tonad klarlackad rostfritt stål. Designer: Kit Neale. 0.5L. Blandade mönster.

Foto: Ikea

3 av 10: Ståltermos 59 kr. Termosen håller innehållet varmt/kallt länge eftersom du inte behöver skruva av hela locket när du häller. Tonad klarlackad rostfritt stål. Designer: Kit Neale. 0.5L. Blandade mönster.

Sjömanssäck 199 kr. Flera fack i olika storlekar inuti. 100% mer hållbar bomull. Designer: Kit Neale. 30 x 70cm. 49 liter. Blandade mönster.

Foto: Ikea

4 av 10: Sjömanssäck 199 kr. Flera fack i olika storlekar inuti. 100% mer hållbar bomull. Designer: Kit Neale. 30 x 70cm. 49 liter. Blandade mönster.

Mönstrena är fyra olika bilder med inspiration från fyra fritt tolkade musikstilar. Uttrycket är ”eklektiskt, kaotiskt och nomadiskt” – perfekt för alla som lever ett mobilt liv.

Foto: Ikea

5 av 10: Mönstrena är fyra olika bilder med inspiration från fyra fritt tolkade musikstilar. Uttrycket är ”eklektiskt, kaotiskt och nomadiskt” – perfekt för alla som lever ett mobilt liv.

Taklampskärm 49 kr. Ger ett mjukt stämningsljus. Upphäng säljs
separat. Rispapper. Designer: Kit Neale. 45cm. Blandade mönster.

Foto: Ikea

6 av 10: Taklampskärm 49 kr. Ger ett mjukt stämningsljus. Upphäng säljs separat. Rispapper. Designer: Kit Neale. 45cm. Blandade mönster.

Påslakanset 299 kr. Satinvävda lakan av bomull är mycket mjuka och 
behagliga att sova i. Ger ett behagligt sovklimat och håller en jämn 
värme. 55% lyocell, 45% bomull. Designer: Kit Neale. B150×L200cm. Blandade mönster.

Foto: Ikea

7 av 10: Påslakanset 299 kr. Satinvävda lakan av bomull är mycket mjuka och behagliga att sova i. Ger ett behagligt sovklimat och håller en jämn värme. 55% lyocell, 45% bomull. Designer: Kit Neale. B150×L200cm. Blandade mönster.

Modeskaparen Kit Neale är född och uppvuxen i London och blev snabbt ett namn i branschen när han 2012 startade sitt eget klädmärke. Kit Neale är känd för sina djärva mönster och prints som ofta innehåller referenser till brittisk livsstil och kultur. Hans dröm var att få jobba med Ikea vilket nu har blivit verklighet.

Foto: Ikea

8 av 10: Modeskaparen Kit Neale är född och uppvuxen i London och blev snabbt ett namn i branschen när han 2012 startade sitt eget klädmärke. Kit Neale är känd för sina djärva mönster och prints som ofta innehåller referenser till brittisk livsstil och kultur. Hans dröm var att få jobba med Ikea vilket nu har blivit verklighet.

Spridd tält, 2 personer 499 kr. Blandade mönster. Ett litet och enkelt lättviktstält som du kan bära i väskans båda handtag.

Foto: Ikea

9 av 10: Spridd tält, 2 personer 499 kr. Blandade mönster. Ett litet och enkelt lättviktstält som du kan bära i väskans båda handtag.

Den 10 februari börjar Spridd att säljas på Ikea i Sverige och säljs så långt lagret räcker.

Foto: Ikea

10 av 10: Den 10 februari börjar Spridd att säljas på Ikea i Sverige och säljs så långt lagret räcker.

Ikeas nya kollektion är en psykadelisk färgchock.

Modeskaparen Kit Neale är mannen bakom ”Spridd”.

Här kan vi visa de första bilderna.

Andra har också läst

I Ikeas nya kollektion ”Spridd” finner man en stark festivalkänsla med alla tält, bagar och termosar. Men här hittar vi också lådor, bra för flytten eller studentrummet. Tanken bakom hela kollektionen är att den ska ”röra på sig”.

Inspirationen kommer från ungdomskulturen: ”Ungdomsåren är en kaotisk tid för alla och kanske den allra viktigaste. Den förbereder oss för livet. Energisk, kaotisk, ung – tre ord som beskriver SPRIDD”, skriver Ikea själva. 

 

LÄS OCKSÅ:  Ikeas 12 populäraste produkter genom alla tider – vilka har du hemma?

Samarbetar med modeskapare

Bakom denna färgsprakande kollektion står den brittiska modeskaparen Kit Neale som beskriver arbetet som en rolig resa:

– Och förhoppningsvis kommer kollektionen vara lika rolig att använda, säger han om sina uppseendeväckande prints på bagar, tält, mattor, sittpuffar, förvaringslådor – perfekta för moderna nomader.     

Kit Neale är en ung och lovande designer på Londons modescen som snabbt blev ett namn i branschen när han 2012 startade sitt eget klädmärke. Han är känd för sina djärva mönster och prints som ofta refererar till brittisk livsstil och kultur. Men det roligaste av allt var att Kit ihop med sin partner Caspar Hodgson faktiskt hade pratat om möjligheterna till ett framtida samarbete med IKEA som alltså blev först att höra av sig. 

 

Foto: Ikea

Design som överraskar

Mönstrena är fyra olika bilder med inspiration från fyra fritt tolkade musikstilar. Uttrycket är ”eklektiskt, kaotiskt och nomadiskt” – perfekt för alla som lever ett mobilt liv. Han själv gillar överraskningseffekten mest med Spridd-kollektionen:

– Det är många detaljer som man inte lägger märke till förrän man tittar lite närmare – som gummidetaljerna på en kudde eller fiskfjällen på en stor fisk på ett påslakan. Det finns massor att upptäcka. Och faktum är att jag fortfarande blir överraskad av kollektionen, säger Kit Neale.

Den 10 februari börjar Spridd att säljas på Ikea i Sverige och säljs så långt lagret räcker.

 
LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

LÄS OCKSÅ:

 Shoppa i Stockholm – här finns de bästa galleriorna  

 Nu är det vår på Ellos – tjuvkika på nyheterna här!

 Ikeas nya Hay-kollektion ut – tjuvkika här! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande