Stilren stol i olivgrönt är en av produkterna från Ikeas samarbete med danska designföretaget Hay. Ikea-kollektionen från Hay kommer till Ikea hösten 2017.
1 av 6: Stilren stol i olivgrönt är en av produkterna från Ikeas samarbete med danska designföretaget Hay. Ikea-kollektionen från Hay kommer till Ikea hösten 2017. Foto: Ikea/Hay
Design av Hay för Ikea. Köksbord i trä.
2 av 6: Design av Hay för Ikea. Köksbord i trä. Foto: Ikea/Hay
Liten bänk i vitt och trä.
3 av 6: Liten bänk i vitt och trä. Foto: Ikea/Hay
Bordslampa från Hay.
4 av 6: Bordslampa från Hay. Foto: Ikea/Hay
Det som sticker ut mest är förstås att Hay gjort om den gula och blå Ikea-kassen. Hay har valt att göra den grön och vit med gröna handtag.
5 av 6: Det som sticker ut mest är förstås att Hay gjort om den gula och blå Ikea-kassen. Hay har valt att göra den grön och vit med gröna handtag. Foto: Ikea/Hay
Tom Dixon (till vänster) är kanske mest känd för sina lampor. Hans runda taklampa Copper Shade har till exempel blivit en riktig designklassiker. Här samtalar han med Ikeas designchef Marcus Engman.
6 av 6: Tom Dixon (till vänster) är kanske mest känd för sina lampor. Hans runda taklampa Copper Shade har till exempel blivit en riktig designklassiker. Här samtalar han med Ikeas designchef Marcus Engman. Foto: / PRODUKTBILD

Ikea samarbetar med Tom Dixon och Hay

Stilrent och metallblänk! Det kan vi nog räkna med när nu Ikea inleder ett samarbete med kända designern Tom Dixon och danska designföretaget Hay.

Se bilder på den spännande kollektionen!

Ikea har inlett ett samarbete med den kända brittiska designern Tom Dixon och danska designföretaget Hay.

Tom Dixon är kanske mest känd för sina lampor. Hans runda taklampa Copper Shade har till exempel blivit en riktig designklassiker.

 

Exklusivt erbjudande från LEVA&BO:s konstgalleri: Just nu 20 procent rabatt på inramade tavlor! Välkommen till vårt nya konstgalleri

 

LÄS OCKSÅ: Se Ikeas höstnyheter

Modern design

Danska Hay som gör både inredningsprylar och möbler står för en modern och stilren look. De jobbar också med en hel del naturmaterial, men de känns hela tiden väldigt nutida i sitt formspråk. Det är dock inte första gången som formgivare från Hay designar för Ikea, tidigare har bland annat holländska Scholten & Baijings gjort delar ur Ikeas PS-kollektion.

Ikea-kollektionen från Hay kommer till Ikea först hösten 2017 och Tom Dixons produkter väntas komma till varuhusen först januari 2018.

 

LÄS OCKSÅ: Kolla in Ingegerd Råmans Ikea-kollektion

Grön Ikea-kasse

Det som sticker ut mest är förstås att Hay, som den första någonsin, har fått äran att göra om de ikoniska, gula och blå Ikea-kassarna. Hay har valt att göra den grön och vit med gröna handtag. Snyggt!

Kolla in bildspelet för att se Ikea-kollektionen med Hay!

 

LÄS OCKSÅ: Ikea-kassen görs om – så här ser den nya ut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!