Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 10
Säljstart för Ikea PS nya kollektion är den 3 februari 2017.
Foto: Ikea
2 AV 10
Sidobord med hjul. ”Jag älskar att skapa nya produkter på fabriksgolvet. Att faktiskt kunna röra vid materialet och förstå produktionen gör hela jobbet så mycket roligare. IKEA PS 2017 sidobord med hjul är resultatet av en sådan resa. Ett flyttbart soffbord som kan användas på många olika ställen.” — Thomas Sandell, designer.
Foto: Ikea
3 AV 10
”Vaserna påminner lite om marmor och eftersom glas kommer från sten finns det en naturlig koppling. Ur miljösynpunkt är glas ett bra och naturligt material, men genom att använda spill från glasproduktionen, som annars bara skulle kasseras, får vaserna en ännu mer hållbar skönhet.” — Iina Vuorivirta, designer.
Foto: Ikea
4 AV 10
”Shine” it kallas denna lampa för. ”Golv, bord, vägg, tak. Den vanliga ordningen för lampor gäller inte här. IKEA PS 2017 vägrar låta sig kategoriseras”, skriver de själva.
Foto: Ikea
5 AV 10
Lådor med set om 5. ”Jag har flyttat minst tolv gånger under lika många år. Det gav mig idén till IKEA PS 2017 lådor – stadiga flyttlådor som även kan fungera som en snygg förvaringslösning i ditt hem. Du kan sortera dina saker eftersom de två små lådorna ryms i de tre större. Det geometriska hålmönstret får dessutom lådorna att kännas både luftiga och lätta. Jag hoppas att de ska bli en naturlig del av din inredning och trogna följeslagare i ditt omväxlande storstadsliv.” — Gustav Carlberg, designer.
Foto: Ikea
6 AV 10
Pläd. ”I Sverige finns många planterade granskogar som skapar strikta likartade formationer i naturen, enkla att underhålla och avverka. Att promenera genom dessa täta planteringar där marken täcks av mjuk mossa känns overkligt, men är mycket vackert. Efter lite experimenterande fann jag en tredimensionell struktur som kunde återskapa den här vyn och resultatet blev IKEA 2017 pläd. Lika grön och mjuk som mossan i skogen.” — Paulin Machado, designer
Foto: Ikea
7 AV 10
Stabil industridesign. IKEA PS 2017 förvaringsmöbel är ett hopfällbart metallskåp formgivet av Nike Karlsson. Passar nästan överallt och är bara att packa upp och använda. Inga beslag.
Foto: Ikea
8 AV 10
”Om du tycker att arbete och lek är två sidor av samma mynt. Om du inte har, eller inte vill ha, en kontorsdörr att stänga. Sudda ut gränserna i ett rum som ger dig energi”, skriver Ikea. Två hörnfåtöljer bildar en soffa, hopfällbart soffbord och mindre bokhyllor.
Foto: Ikea
9 AV 10
Sitt/golvdyna. ”Jag fick inspiration från liggunderlagen som de flesta av oss använder när vi vandrar eller campar. IKEA PS 2017 sitt-/golvdyna är lätt att bära med sig på vår resa genom livet. Använd den hemma som en bekväm dyna där du kan sitta, sova, leka eller jobba.” — Paulin Machado, designer.
Foto: Ikea
10 AV 10
Pläd med dragkedja. ”Jag ville skapa en ny sorts filt som man också kan ha på sig. Och när jag besökte en leverantör hittade jag ett quiltat tyg med mjuk insida. Exakt då fick jag idén till IKEA PS 2017 pläd med dragkedja.” — Hanna Dalrot, designer.
Foto: Ikea

Ikea Ps 2017 – här är nya kollektionen

Här kan vi visa Ikea PS nya coola kollektion först av alla!

Den handlar om oberoende och att våga välja sin egen väg.

Kollektionen skapad av 17 formgivare släpps i februari 2017.

När Ikea i dag visar upp sin nya Ikea PS kollektion, den nionde någonsin, använder de ord som ”oberoende”, ”frihet”, ”rörelse” och uttryck som att ”våga välja sin egen väg” samt ”fritänkare som vägrar att fastna i ekorrhjulet och som inte bryr sig ett dugg om vad andra tycker”. Den vänder sig till den fria och flexibla person som ”bor inom oss alla” skriver de i presentationen. 

 

LÄS OCKSÅ: Det här kan bli årets julklapp 2016 

17 olika formgivare

Fler än 50 produkter är skapade av 17 olika formgivare från hela världen som alla vill att vi ska säga hej då till konventioner och istället säga hej till lusten. Allting ska vara lätt att flytta, tåligt och samtidigt formsäkert med flexibla förvaringslösningar. 

 

Foto: Ikea

 

Soffa på väggen

”För vilka skulle i lika hög grad uppskatta en soffa som kan hänga på väggen, en kudde som kan bli ett täcke eller en kruka som håller bortglömda växter vid liv i två veckor?”

Kolla in bilderna exklusivt som vi är först med att publicera! Vad tycker du?

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

 

LÄS OCKSÅ:

Kolla in Ikea-katalogen genom tiderna! 

Se upp för fula knepet på Ullared

Spana in Ikeas julnyheter