1 AV 4
I april släpper Ikea sin nya kollektion av möbler som har integrerad trådlös laddning till smarta telefoner.
Foto: Ikea
2 AV 4
Den nya möblerna gör det till exempel möjligt att ladda telefonen samtidigt som man får ljus från lampan.
Foto: Ikea
3 AV 4
Det nya sängbordet innehåller också en trådlös laddningsstation för mobilen.
Foto: Ikea
4 AV 4
Skrivbord med laddare.
Foto: Ikea

Ikea gör möbler som ska ladda din mobil

Ikea kommer nu med nya möbler som inte bara fungerar som möbler du är van vid.

De nya produkterna kan nämligen också ladda mobiltelefonen – utan att du behöver någon sladd.

Här är Ikeas nya, smarta möbler.

Snart kan du ladda din telefon direkt på skrivbordet. I april släpper nämligen Ikea nya sängbord, lampor och skrivbord som inte bara fungerar som de brukar. De nya möblerna är nämligen också trådlösa laddningsstationer för din smarta telefon.

Fungerar med Qi-standard

– Den unika integreringen av teknik i heminredningsprodukter gör det möjligt för våra kunder att ladda smarta telefoner samtidigt som de till exempel får ljus från lampan. Det gör det möjligt att ladda smarta telefoner samtidigt som de till exempel får ljus från lampan, säger David Wahl, designer på Ikea, i ett pressmeddelande.

Tekniken som möjliggör trådlös laddning bygger på samarbete med den globala Qi-standarden, som erbjuder en tredjepartscentrifiering för trådlösa laddningsprodukter. Tekniken fungerar på alla enheter som antingen har stöd för Qi-standarden eller som har ett skal som stöder den.

Kan ladda i inredningen

– Vi vet att människor ogillar sladdhärvor och att få slut på batteriet i sina mobiltelefoner och att det är en ständig jakt på laddare. Med denna kollektion ger vi människor möjlighet att ladda var som helst i hemmet genom att integrera trådlös laddning i heminredning, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef belysning och trådlös laddning, i ett peressmeddelande.

Den 15 april börjar kollektionen säljas på de svenska Ikea-varuhusen. De kommande åren kommer ännu fler möbler med inbyggd teknik släppas.

 

Läs också:

 24 sätt du kan använda Ikeakassen på
Ikea använder hypnos i reklamfilm