I Ikeas senaste kollektion ligger fokus på det personliga och bekväma hemmet.
1 av 2: I Ikeas senaste kollektion ligger fokus på det personliga och bekväma hemmet. Foto: Ikea
Bland nyheterna finns bland annat en egen kollektion med te.
2 av 2: Bland nyheterna finns bland annat en egen kollektion med te. Foto: Ikea

Ikea går mot strömmen i senaste höstkollektionen

Minimalistiskt, skandinaviskt och poetiskt. 

Är det något som skulle passa hemma hos dig? 

I så fall måste du kolla in Ikeas senaste höstnyheter. 

Nu i augusti presenterar Ikea sina senaste höstnyheter med allt från förvaring till spännande stämningshöjare. Fokus ligger på det personliga, organiserade och bekväma hemmet med praktiska och smarta lösningar.

Går emot strömmen – igen! 

Till skillnad från kollektionen "sammanhang" som nyligen kom ut och som då hyllade samlandet, så är det här definitivt en motreaktion. Här är det snarare minimalism som står i fokus. Färgskalan går från milda pasteller  – som vi även sett mycket av i modevärden under vår och sommar, till grafiskt monokromt. 

LÄS OCKSÅ: Glöm minimalism – samlandet är på väg tillbaka 

Starkaste förvaringssystemet någonsin 

En efterlängtad nyhet är "Bror" som sägs vara en av Ikeas starkaste kort någonsin gällande förvaring. I serien ingår både öppen och sluten förvaring, behandlad i svart pulverlackat stål, vilket bidrar till både estetik och funktion. 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

Ett kök som hos bagaren

Ytterligare en nyhet är "Vidholma" köksförvaring, inspirerad av traditionell konditori-inredning. Det tillsammans med den brunbetsade asken ger köket en varm och naturlig känsla. 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

LÄS OCKSÅ: Populära produkter som snart lämnar Ikea 

Kollektionen "Insjön" erbjuder dessutom på diskhoar i porslin och blandare i mässing som kan göra köket ännu mer trivsamt.  

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

Mysigaste ljuset i höstmörkret 

Och så har vi höstens riktiga stämningshöjare, nämligen  "Evedal" lampor. Dessa är tillverkade i genuina material som glas och mässing och följer tidlös skandinavisk design.  Dessa tillsammans med " Kapasters" ljust pastellfärgade textilier i organiska mönster kan bli en riktig succé i höstrugget. 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

"Tärnaby" är även det en lampa i minst sagt traditionell form som kan bidra till att göra tillvaron hemtrevlig Designen är inspirerad av gammaldags petroleumslampor. Tanken är att designen ska ta dig tillbaka i tiden som ett sätt att stanna upp i vardagen.

Foto: Ikea

Välj bland smaker från Ikeas te-kollektion

Varför inte spä på mysandet genom att avnjuta en kopp te à la Ikea. Frukt- och örtte, smak av citrongräs eller pepparminst och choklad. Det är bara att välja. 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

Krukor i flera färger och former 

Men för att inte försvinna allt för långt ner i höst och vinterdvalan är det en bra idé att pigga upp med härliga krukväxter. Effekten kan förstärkas ytterligare med hjälp av "Gradvis" krukor i pastell. Blommorna vattnas utmärkt med fina och dekorativa vattenkannan "Vattenkrasse" 

 

Foto: Ikea

LÄS OCKSÅ: 10 galna tillfällen när Ikea gick för långt  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande