Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
I Ikeas senaste kollektion ligger fokus på det personliga och bekväma hemmet.
Foto: Ikea
2 AV 2
Bland nyheterna finns bland annat en egen kollektion med te.
Foto: Ikea

Ikea går mot strömmen i senaste höstkollektionen

Minimalistiskt, skandinaviskt och poetiskt. 

Är det något som skulle passa hemma hos dig? 

I så fall måste du kolla in Ikeas senaste höstnyheter. 

Lovisa Dahlström

Nu i augusti presenterar Ikea sina senaste höstnyheter med allt från förvaring till spännande stämningshöjare. Fokus ligger på det personliga, organiserade och bekväma hemmet med praktiska och smarta lösningar.

Går emot strömmen – igen! 

Till skillnad från kollektionen "sammanhang" som nyligen kom ut och som då hyllade samlandet, så är det här definitivt en motreaktion. Här är det snarare minimalism som står i fokus. Färgskalan går från milda pasteller  – som vi även sett mycket av i modevärden under vår och sommar, till grafiskt monokromt. 

LÄS OCKSÅ: Glöm minimalism – samlandet är på väg tillbaka 

Starkaste förvaringssystemet någonsin 

En efterlängtad nyhet är "Bror" som sägs vara en av Ikeas starkaste kort någonsin gällande förvaring. I serien ingår både öppen och sluten förvaring, behandlad i svart pulverlackat stål, vilket bidrar till både estetik och funktion. 

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Ett kök som hos bagaren

Ytterligare en nyhet är "Vidholma" köksförvaring, inspirerad av traditionell konditori-inredning. Det tillsammans med den brunbetsade asken ger köket en varm och naturlig känsla. 

Foto: Ikea
Foto: Ikea

LÄS OCKSÅ: Populära produkter som snart lämnar Ikea 

Kollektionen "Insjön" erbjuder dessutom på diskhoar i porslin och blandare i mässing som kan göra köket ännu mer trivsamt.  

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Mysigaste ljuset i höstmörkret 

Och så har vi höstens riktiga stämningshöjare, nämligen  "Evedal" lampor. Dessa är tillverkade i genuina material som glas och mässing och följer tidlös skandinavisk design.  Dessa tillsammans med " Kapasters" ljust pastellfärgade textilier i organiska mönster kan bli en riktig succé i höstrugget. 

Foto: Ikea
Foto: Ikea

"Tärnaby" är även det en lampa i minst sagt traditionell form som kan bidra till att göra tillvaron hemtrevlig Designen är inspirerad av gammaldags petroleumslampor. Tanken är att designen ska ta dig tillbaka i tiden som ett sätt att stanna upp i vardagen.

Foto: Ikea

Välj bland smaker från Ikeas te-kollektion

Varför inte spä på mysandet genom att avnjuta en kopp te à la Ikea. Frukt- och örtte, smak av citrongräs eller pepparminst och choklad. Det är bara att välja. 

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Krukor i flera färger och former 

Men för att inte försvinna allt för långt ner i höst och vinterdvalan är det en bra idé att pigga upp med härliga krukväxter. Effekten kan förstärkas ytterligare med hjälp av "Gradvis" krukor i pastell. Blommorna vattnas utmärkt med fina och dekorativa vattenkannan "Vattenkrasse" 

Foto: Ikea

LÄS OCKSÅ: 10 galna tillfällen när Ikea gick för långt