Att besöka ett Ikea-varuhus kan vara en riktig prövning för relationen.
1 av 3: Att besöka ett Ikea-varuhus kan vara en riktig prövning för relationen. Foto: Henrik Hansson
Amerikanska psykologen Ramani Durvasula går så långt att han varnar par för att besöka varuhuset, eftersom det är "relationens mardröm".
2 av 3: Amerikanska psykologen Ramani Durvasula går så långt att han varnar par för att besöka varuhuset, eftersom det är "relationens mardröm". Foto: Colourbox
Och det slutar inte där. Sen ska möblerna monteras ihop också...
3 av 3: Och det slutar inte där. Sen ska möblerna monteras ihop också... Foto: Monkey Business Images

Ikea får par att bråka – nu är det bevisat

Vill du veta om den du dejtar är den rätta?

Ta då med din käresta på en shoppingtur till Ikea.

Det är nämligen där det avgörs, enligt relationsexperten.

Visst har du någon gång hört skämtet om Ikea som ”skilsmässovaruhuset”? Nu går relationsexperten, psykologen Ramani Durvasula från Kalifornien, ut och bekräftar det, och varnar par för att åka till Ikea. Det blev så uppmärksammat att man till och med tagit upp det i amerikanska tv-programmet ”Today show”.

– Paren kommer lyckliga till Ikea men åker ofta därifrån i stora gräl, säger Durvasula till amerikanska tidningen The Wall Street Journal.

"Relationens mardröm"

Enligt honom har väldigt många av de par som söker hjälp hos honom berättat att de alltid börjar bråka på Ikea, och han menar att det inte är någon tillfällighet.

– Butiken är bokstavligen som en karta över relationens mardröm, säger han.

Ikeas låga priser gör det till ett utmärkt resemål för unga par som vill starta ett liv tillsammans, och den där första trippen till Ikea kan av naturliga skäl komma att starta en del känsliga diskussioner, som vem som lagar mat, städar eller ser efter barnen.

– Om din relation fortfarande är stabil efter att ni valt vad ni ska köpa är det inte säkert att den är det när ni väl når fram till kassan, säger Durvasula. Den stora utmaningen med att transportera sina stora och alla saker genom hela affären och ända hem är tillräckligt för att orsaka bråk.

Montera ihop möblerna

Och det slutar inte där. När man väl kommer hem ska möblerna monteras ihop. Och alla som försökt sig på det vet att man kan hamna i bråk för mindre.

Alla vill så klart tro att just deras relation ska klara alla prövningar och hålla livet ut. Men vill du vara riktigt säker, ta en shoppingtur till Ikea. Rådet är tydligt, om man klarar sig igenom hela butiken och därefter lyckas montera ihop allt hemma utan att slå ihjäl varandra, håll fast vid din partner!

 

Källa: Independent.co.uk, today.com

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!