1 av 4: Tillfällen då billigt är bäst
Grafiska mönster, starka färger och retrokänsla präglar Ikeas sommarkollektion. Duk 99 kronor.
2 av 4: Grafiska mönster, starka färger och retrokänsla präglar Ikeas sommarkollektion. Duk 99 kronor. Foto: Ikea
Pallen Stackholmen är en nyhet bland utemöblerna, 299 kronor.
3 av 4: Pallen Stackholmen är en nyhet bland utemöblerna, 299 kronor. Foto: Ikea
De lekfulla mönstren är skapade i samarbete med  Textilgruppen & Papperian, dagliga verksamheter i Växjö kommun. Kuddfodral 49 kronor, solcellsdrivna lampor 69 - 199 kronor, matta 149 kronor.
4 av 4: De lekfulla mönstren är skapade i samarbete med Textilgruppen & Papperian, dagliga verksamheter i Växjö kommun. Kuddfodral 49 kronor, solcellsdrivna lampor 69 - 199 kronor, matta 149 kronor. Foto: Ikea

Ikea avslöjar årets sommarkollektion – se första bilderna

Ikeas sommarkollektion är allt annat än minimalistisk. Retroinspiration, mängder av färg och sommarkänsla bjuds det på när det blir dags att flytta utomhus. Tjuvtitta på bilderna och inspireras redan nu.

Ikea levererar högsommar mitt i januari och här är det inte tal om någon skandinavisk minimalism. 

Retro-pasteller och blommönster

Sommarkollektionen är en färgstark historia med mängder av mönster och retroinspiration. Blommönster som andas 60- och 70-tal pryder solcellslampor, plasttallrikar, glas och krukor. Färgerna går i retro-pasteller som rosa och gult. Färgglada ljusslingor, randiga plastmuggar, prickiga brickor, färgstarka kuddar och grafiskt mönstrade mattor matchas alla med varandra i möbeljättens sommarfest. Bland utemöblerna hittar vi nya soffor med runda former och rustika pallar med flätade sitsar.

 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

Samarbete med Textilgruppen och Papperian

För att ta fram sommarens lekfulla geometriska mönster har Lotta Kühlhorn och Malin Unnborn samarbetat med designgruppen Textilgruppen & Papperian, dagliga verksamheter i Växjö kommun.

– Textilgruppen & Papperian ser saker ur ett oväntat perspektiv, något vi verkligen uppskattar, säger Sara Ottosson, produktutvecklare på Ikea.

Sommarens nyheter börjar komma in till varuhusen i februari.

 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

 

Foto: Ikea

LÄS MER: 10 trender som förstör ditt hem – inredningen du ångrar 

Av Rebecka Wållgren

levabo@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande