Ikea återkallar sin prisade produkt: Har orsakat skada

Möbeljätten återkallar cykeln "Sladda" efter att flera incidenter har rapporterats.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

1 av 2: Möbeljätten återkallar cykeln "Sladda" efter att flera incidenter har rapporterats.

Cykeln har tilldelats designpriset "Red Dot Design Award".

2 av 2: Cykeln har tilldelats designpriset "Red Dot Design Award".

Ikea meddelar att de återkallar den populära cykeln "Sladda". 

Det efter att incidenter om bland annat skada har rapporteras. 

”IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär”, skriver de i ett pressmeddelande. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Möbeljätten Ikea uppmanar alla som köpt cykeln "Sladda" att sluta använda den och lämna tillbaka den till valfritt Ikea-varuhus mot full återbetalning. 

Sedan säljstarten för snart två år sedan har "Sladda" sålts på 26 marknader och cykeln har även tilldelats designpriset "Red Dot Design Award".

– Med "Sladda" ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för våra kunder alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager, IKEA of Sweden, i ett pressmeddelande. 

LÄS OCKSÅ: Ikea vill locka ungdomar – börjar sälja skateboards

Kan orsaka skada 

Anledningen till att Ikea återkallar cykeln är på grund av problem med drivremmen. Det har nämligen visat sig att den plötsligt kan gå av, vilket i sin tur kan orsaka fallskada. Hittills har varuhuset tagit emot elva rapporter om sådana incidenter, varav två har genererat lättare personskada.  

Kunder som vill lämna tillbaka cykel och tillbehör uppmanas ta med sig kvitto eller kontoutdrag. Återbetalning fås även för tillbehör som är specifikt designade för "Sladda". 

LÄS OCKSÅ: Dina gamla Ikea-möbler kan vara en guldgruva

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande