1 AV 3
Stylisten Marie Olsson Nylander, känd från SVT:s ”Husdrömmar” och ”Husdrömmar Sicilien”, är nu aktuell med sitt andra designsamarbete med Ellos.
Foto: Ellos
2 AV 3
I höstas var det mattor – nu är det sängkläder hon tagit fram en kollektion med.
Foto: Ellos
3 AV 3
Sängkläderna ska påminna om sommar och glädje.
Foto: Ellos

”Husdrömmar”-Marie skapar sängkläder för Ellos

När Marie Olsson Nylander, stylisten mest känd från ”Husdrömmar Sicilien”, gjorde en kollektion med ullmattor med Ellos i höstas sålde allt slut i rekordfart.

Nu är det dags för ett nytt designsamarbete.

Den här gången är det en kollektion med vackra och lite retroinspirerade sängkläder som Marie Olsson Nylander tagit fram.

Den som gillar Marie Olsson Nylanders inredningsstil gillar säkerligen även hennes egna kollektioner. Stylisten som är känd från ”Husdrömmar” och ”Husdrömmar Sicilien” på SVT gör inredning i samarbete med Ellos. Förra året handlade det om ullmattor – mysiga och vackra fluffiga mattor tillverkade helt och hållet i ull. Den här gången är det sängkläder, allt från påslakanset och örngott till vadderat täcke och sängkappa.

Sängkläder med sommarkänsla hos Ellos

Den nya kollektionen består av en bäddkollektion med en varm framtoning. Sängkläderna är inspirerade av tyger, färger och mönster som Marie själv samlat på sig under åren och har inspiration av glädje, sommar och förväntan.

– Sängkläder är viktigt för mig, det sätter tonen och känslan för hela sovrummet. I dag känns det som att de flesta har enfärgade sängkläder och jag tyckte det saknades en kontrast. Målet var att skapa en kollektion som gjorde mig glad och som jag själv vill ha. Den ska kännas lekfull och ha tydliga influenser av sommaren. Här mixas färg, form och mönster hejvilt – men med en tydlig röd tråd. En säng ska kunna vara obäddad men fortfarande vara fin. Det du har närmast din kropp talar omedvetet till dina sinnen, säger Marie Olsson Nylander om kollektionen i ett pressmeddelande.

Kollektionen finns till försäljning från 10 mars.

Marie Olsson Nylander har döpt alla produkter efter kvinnor i sin närhet. Foto: Ellos
Sängkläderna är inspirerade av tyger, färger och mönster som Marie samlat på sig under åren. Foto: Ellos
Enligt Marie Olsson Nylander ska en säng kunna vara obäddad men ändå vara fin. Foto: Ellos
Glädje, sommar och förväntan – det är vad den här kollektionen ska symbolisera. Foto: Ellos
Kollektionen har utan tvekan vissa retrovibbar. Foto: Ellos
Många sängkläder i dag är enfärgade – till det ville Marie skapa en kontrast. Här är kanske den minst mönstrade i kollektionen – randigt påslakan och örngott. Foto: Ellos
”Vi har maxat storleken på flera produkter så att de kan få olika användningsområden. En kudde behöver inte längre bara vara en kudde utan kan nu också agera som en stor härlig sittdyna”, säger Jennifer Åhman, designchef från Ellos Home, i ett pressmeddelande. Foto: Ellos
Bäddkollektionen börjar säljas hos Ellos 10 mars. Foto: Ellos

LÄS MER: Gustav från ”Husdrömmar” bor i en ruin – så har han förvandlat den

Se även: