1 AV 3
Stylisten Marie Olsson Nylander, känd från SVT:s ”Husdrömmar” och ”Husdrömmar Sicilien”, gör nu ett designsamarbete med Ellos.
Foto: Ellos
2 AV 3
Marie Olsson Nylander har stylat kollektionen som även fotograferats i hennes hem i Höganäs.
Foto: Ellos
3 AV 3
I ”Husdrömmar Sicilien” som sändes på SVT våren 2020, kunde tittarna följa familjen Olsson Nylander när de köpte ett rosa kråkslott på Sicilien som de nu rustar upp. Säsong två har premiär 30 september.
Foto: MIKE KARLSSON LUNDGREN / SVT BILD TT NYHETSBYRÅN

”Husdrömmar”-Marie gör inredning för Ellos

I SVT:s ”Husdrömmar” har tittarna kunna följa Marie Olsson Nylanders upprustning av gamla hus till pampiga hem.

Nu kan de köpa hennes inredning. I ett samarbete med Ellos har stylisten skapat en egen kollektion med mattor.

Veronica Lundström Kristensen

Gillar du Marie Olsson Nylanders gedigna inredningsstil kanske det här kan vara något för dig. Stylisten känd från SVT:s ”Husdrömmar” och ”Husdrömmar Sicilien” gör nu inredning i samarbete med Ellos.

Ullmattor i jordnära färger hos Ellos

Den nya kollektionen består av fluffiga mattor som är tillverkade helt i ull. Färgerna och texturerna beskrivs ge en sval, jordnära och ombonad känsla. 

– Vi har jobbat med riktigt mjuk ull av hög kvalitet. Just ull kan ge många olika texturer – den kan kännas som bomull eller klia, den kan vara sträv. För mig var det viktigt att mattorna skulle vara mjuka och behagliga att sätta fötterna på. Jag ville skapa mattor som jag själv vill ha och som jag ännu inte hittat. Mjuka, härliga texturer med jordnära färger som enkelt smälter in i hemmet. Detaljer som adderar höstkänsla utan att man behöver göra något mer med rummet, säger Marie Olsson Nylander i ett pressmeddelande.

Ryamatta ”Termini” i naturvit ull. Foto: Ellos
Ullmatta ”Céfalu” i brunt och vitt. Foto: Ellos
Marie Olsson Nylander har stylat kollektionen som även fotograferats i hennes hem i Höganäs. Foto: Ellos

Premiär av ”Husdrömmar Sicilien” säsong 2

För sju år sedan kunde man följa stylisten Marie Olsson Nylander och familjen när de rustade upp ”Konsul Killmans villa” i första säsongen av SVT:s ”Husdrömmar”. För ett par år sedan köpte de också ett rosa kråkslott för 800 000 kronor på Sicilien, något tittarna kunde följa i ”Husdrömmar Sicilien” som visades på SVT förra året. Upprustningen av det sicilianska 1700-talspalatset pågår fortfarande och en ny säsong av det populära programmet har premiär torsdag 30 september. 

Stylistens vurm för Italien märks även tydligt i kollektionen med mattor som alla fått namn efter olika italienska städer. Från den 9 september kommer köparna att kunna beställa mattorna på Ellos sajt. 

Ryamatta ”Noto” i kopparröd ull. Foto: Ellos
Ryamatta ”Syracusa” i rosabrun ull. Foto: Ellos
Ryamatta ”Catania”. Foto: Ellos
Ryamatta ”Stromboli” i vit och brun ull. Foto: Ellos
Ryamatta ”Palermo” i champagnefärg och ”Noto” i brunt. Foto: Ellos

LÄS MER: ”Husdrömmar”-Maries pampiga 1800-talsvilla till salu – för 14 miljoner