Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 4
Vid vissa tillfällen finns det ingen anledning att handla nån annanstans än på Ikea. Här är listan då Ikea är bästa valet.
2 AV 4
Gult är fult? "Klippan" soffa och "Lack" sidobord i gult kommer inom kort att försvinna ur Ikeas sortiment
Foto: Ikea
3 AV 4
Lådan "Dröna" passar pefekt i "Kallax" hylla och finns i många hem. Nu försvinner den snart i färgerna grått och rött.
Foto: Ikea
4 AV 4
Behöver du en till "Norråker" bänk? Passa på nu - många möbler ur serien kommer snart att plockas bort från varuhusen.
Foto: Ikea

Ikea slutar sälja flera populära möbler


Finns det något mer irriterande än att åka till Ikea för att komplettera matgruppen med ytterligare en stol – och upptäcka att just den modellen utgått ur sortimentet?Ligg steget före! Här listar vi några favoriter som snart försvinner.

Angelica Israelsson

Ur Ikeas enorma sortiment försvinner så klart hundratals produkter varje år. Här har vi valt ut några riktiga Ikea-favoriter som snart kommer att raderas ur Ikea-katalogen. Men misströsta inte om du inte hinner få tag på det du vill ha - Blocket brukar krylla av Ikeamöbler. Billigare, och med den stora fördelen att möbeln redan är ihopskruvad.

Klippan i gult

Säg den svenska rumpa som aldrig placerats i Ikeas prisvärda soffa "Klippan". Otaliga förstahandsboenden har inretts med denna klippa till möbel, som lanserades redan på 80-talet. Nu försvinner den i färgen "Vissle gul" - men finns kvar i en uppsjö av olika klädslar, så något ramaskri lär det inte bli.

Soffan Klippan Foto: Ikea

Lack & Kallax i gult

Man kan nästan tro att Ikea gått på myten att gult är fult. De tre omåttligt populära Ikea-klassikerna hyllan "Kallax", sidobordet "Lack" och hyllan "Lack" försvinner också i färgen gult. Men det finns ju så klart en uppsjö av andra färger att välja mellan, om än inte lika klatschiga.

Lack sidobord och Kallax hylla Foto: Ikea

LÄS MER: 12 saker vi måste sluta inreda med 2019

Lack soffbord i björkmönster

Ikea nöjer sig inte med att säga hej då till bordet "Lack" i gult. Seriens björkmönstrade populära soffbord i både lilla och stora storleken samt sidoborden i björkmönster får också lämna varuhusen. 

Lack soffbord Foto: Ikea

Norråker i vit björk

Matbordsserien "Norråker" har en enkel skandinavisk design med naturliga färgskiftningar i träet. Eftersom den är godkänd för offentlig miljö klarar den de tuffa prövningar hos både festprissar och barnfamiljer. Men nu ryker flera möbler ur serien - det gäller alla bord, stolen, pallen och bänken i vit björk.

Norråker bord, bänk och pall Foto: Ikea

LÄS MER: Spana in Ikeas vårnyheter 2019 

Serien "Busunge" i blått

Charmiga barnmöbelserien "Busunge" med bulliga former försvinner i färgen blått. Så vill du komplettera möblemanget i barnkammaren med en säng, byrå eller garderob är det dags att bege sig mot varuhuset. Möblerna kommer dock finnas kvar i rosa och vitt.

Busunge säng, byrå och garderob Foto: Ikea

Dröna röd och mörkgrå

"Dröna" är lådorna som passar perfekt i "Kallax" hyllor och går att förvara nästan allt i. Nu försvinner de i färgen rött och mörkgrått, så se till att vara snabb om du behöver fylla på med just dessa.

Dröna låda Foto: Ikea

Tre klädslar till Henriksdal stol

De mjuka och sköna stolarna "Henriksdal" kan lätt piffas upp med nya, praktiskt tvättbara klädslar. Men nu lämnar tre av varianterna Ikea: den långa, blommiga "Videslund" samt både den långa och korta "Vansta" i mörkblå.

Vansta och Videslund Foto: Ikea

Ikea PS Bäddsoffor

Compact livingfavoriten, den fiffiga tvåsistssoffan IKEA PS som snabbt blir en dubbelsäng har hängt med ett tag nu. Men allt roligt har ett slut. Nu kastas den ut utan pardon - alla olika klädslar och alla olika madrasser är snart ett minne blott.

Ikea PS bäddsoffa Foto: Ikea

LÄS MER: Ikeamöblerna som går bäst på Blocket