Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 3
Jessica Bodin var den som la upp bilden där hon använder Rustas julgransmatta som badrumsmatta. Då ville alla ha den! Och idéerna på vad den kan användas tycks aldrig ta slut.
Foto: Privat
2 AV 3
Nina Dahlberg har hängt upp julgransmattan som väggbonad.
Foto: Privat
3 AV 3
Linda Johansson blev inspirerad och hängde upp mattan ovanför sin säng.
Foto: Privat

Här är julgransmattan som blivit en viral succé

Anställda på Rusta förstod ingenting när alla kunder plötsligt ville köpa likadana julgransmattor.

Mattan sålde slut i butik efter butik. Folk var som hysteriska och de fick beställa fler.

Alltihop på grund av ett Facebookinlägg som skapade helt nya användningsområden.

Jessica Bodin, 36, heter en inredningsintresserad tjej från Uppsala. När hon la upp en bild på en julgransmatta i Facebookgruppen ”Inredning, inspiration & renovering” brakade det loss fullständigt.

– Över 3000 likes och mer än 100 kommentarer på bara några timmar, säger Jessica. Så kul att kunna tipsa om något som många gillar, säger hon. 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

Många användningsområden

Varför sådan succé? Jo, för att Jessica använde den till något helt annat. Hon la den i badrummet som golvmatta. Plötsligt ville alla ha mattan, och idéerna saknas inte. Den fungerar lika bra som duk, konstverk och väggbonad visade det sig. 

Flödet i gruppen med bilder och kommentarer tar aldrig slut. Många får inte ens tag i den eftersom den sålt slut i flera butiker. Andra skriver att de till och med åkt runt till olika butiker, någon till en annan stad.

LÄS OCKSÅ: Bästa inredningstipsen med mattor 

Sålde slut på en helg

– Den sålde slut på samma helg, säger Josefin Marell Nygårds, 22, som jobbar i Rusta Länna, utanför Stockholm. Vi fick extrabeställa 240 stycken och jag skojar inte när jag säger att minst var tredje kund kom fram med den där bilden och frågade om mattan. 

– Innan vi förstod vad det handlade om så undrade vi varför alla skulle han samma sorts julgransmatta helt plötsligt. Det här är ett bra bevis på vad sociala medier kan göra.

Grafiska mönster och mandala

Men hur kom du på idén Jessica?

– Jag hade varit i Gävle på möte och på vägen hem stannade jag till i ett shoppingcenter och gick in i olika butiker. När jag gick in på Rusta hängde mattan på en krok och jag la märke till den direkt eftersom jag gillar grafiska mönster och mandala.

– Jag tänkte direkt på badrummet, det var så självklart att jag aldrig ens såg på det som en julgransmatta. Men aldrig hade jag väl trott att det skulle generera i så mycket delningar, lajks, kommentarer och nya idéer. Jätteroligt!

 

LÄS OCKSÅ: Ronjas smarta idé: Gamla leggingsen fick en helt ny funktion

Telefonen ”brann”

Det gick så långt att Jessica var tvungen stänga av mobilen till slut för att det plingade hela tiden, den ”brann” som hon själv säger. Har Rusta hört av sig då?

– Ja, de är så klart jättenöjda eftersom den sålt slut på massor av deras butiker i veckan. Jag fick ett presentkort på 50 kronor som tack. 

 

Här är fler bilder på den trendiga mattan:

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ: 

Kolla in årets trendigaste mattor 

7 knep att slippa städa badrummet så ofta 

Mattorna som ser ut som gräsmattor