1 AV 6
En detlrik plisserad klänning som visar att vackert mode och hållbarhet funkar alldeles utmärkt.
Foto: H&M
2 AV 6
Exklusive som kollektionen heter innehåller det hållbara materialet Bionic – ett polyestertyg som tagits fram av återvunnen plast som man hittat på stränder och i vattendrag.
Foto: H&M
3 AV 6
En som gärna bär H&M:s kläder är vår kronprinsessa Victoria. På prins Carl Philips och Sofias bröllop 2015 hade hon en specialuppsydd klänning från just kollektionen Conscious Collection.
Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK
4 AV 6
Supermodellen som frontar kampanjen är Natalia Vodianova.
Foto: H&M
5 AV 6
Foto: H&M
6 AV 6
Väskan är gjord av återvunnen plast som man hittat på stränder och i vattendrag.
Foto: H&M

Här är första bilderna på H&M:s nya Conscious-kollektion

I april släpper Hennes & Mauritz en riktig skräpkollektion – Conscious Exclusive.

Allting är gjort av hållbara materialet Bionic – polyestertyg av återvunnet skräp.

Plast som man hittat på stränder och i vatten. Kolla in första bilderna!

När Hennes & Mauritz släpper sin nya vårkollektion, den 20 april, är det lite speciellt. Conscious Exklusive, som den hållbara kollektionen heter, innehåller i år materialet Bionic – ett polyestertyg som tagits fram av återvunnen plast som man hittat på stränder och i vattendrag.

 

LÄS OCKSÅ: Är du trött på Alla hjärtans dag? Fira Galantines Day i stället! 

Supermodellen Natalia Vodianova

Vi kan här visa de första bilderna, bland annat på en plisserad klänning och väskor i olika färger. Supermodellen som frontar kampanjen är Natalia Vodianova som därmed gör premiär för H&M.

– Jag är stolt över att få vara en del av H&M:s Conscious Excluysive-kampanj, säger hon. Det är fantastiskt att se utvecklingen av de hållbara material som används i kollektionen. Det visar att vi är på väg mot en allt mer hållbar bransch.

Foto: H&M

Design i hållbara material

Det som kommer att finnas är en kollektion för damer, en kollektion för herrar, barnplagg, samt dofter som är framställda av ekologiska oljor.

– För H&M:s designteam innebär årets Consious Exclusive-kollektion en möjlighet att skapa plagg som är både lekfulla och vackra. Det är underbart att få visa vad som faktiskt är möjligt att designa i hållbara material, säger Pernilla Wohlfart, H&M:s designchef och kreativa chef.

Gillas av kronprinsessa Victoria

En som gärna bär H&M:s kläder är vår kronprinsessa Victoria, senast på Nobelmiddagen förra året. På prins Carl Philips och Sofias bröllop 2015 hade hon en specialuppsydd klänning från just kollektionen Conscious Collection. En blågrön mönstrad klänning som byggde på en stor tyllkjol i samma tyg som alla kunde köpa.

Conscious Collection som är H&M:s specialkollektion har alltid kläder tillverkade av hållbara material – bland annat hampa, ekologiskt linne och ekologiskt läder. 20 procent av H&M:s hela sortiment tillverkas i dag av hållbart material och målet är att öka den andelen.

 

LÄS OCKSÅ: 

10 prylar du genast måste sluta inreda med i år 

Det här händer på årets möbelmässa – missa inget 

Leva & Bo:s bloggare – ny programledare i ”Arga snickaren”