Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det blir sommar i år också. Får Ikea välja så blir det tropiska mönster och vintagefeeling.Det blir sommar i år också. Får Ikea välja så blir det tropiska mönster och vintagefeeling.Det blir sommar i år också. Får Ikea välja så blir det tropiska mönster och vintagefeeling.
Det blir sommar i år också. Får Ikea välja så blir det tropiska mönster och vintagefeeling. Foto: Ikea

Sommar på Ikea! Här är årets nyheter för trädgården

Ikeas sommarnyheter för 2020 är här. 

Det är tropiska mönster, färgglada parasoller och strandliv som dominerar bland årets nyheter. 

Precis när det känns som att det är en evighet innan sommaren är här slår Ikea till och presenterar årets sommarnyheter. Plötsligt känns det som att sol och semester praktiskt taget lurar runt hörnet. 

Årets tillfälliga sommarkollektion heter ”Solblekt” och består bland annat av parasoller och hopvikbara stolar i olika former. Det är pastelliga färger, tropiska mönster och vintagekänsla. Den nya kollektionen hittas i butik från och med april. 

Solblekt gungstol passar både på stranden och på uteplatsen.Solblekt gungstol passar både på stranden och på uteplatsen.Solblekt gungstol passar både på stranden och på uteplatsen.
Solblekt gungstol passar både på stranden och på uteplatsen. Foto: Ikea
Kollektionens grafiska mönster är skapade av designduon Alicia Perry och Rebecca Intavarant.Kollektionens grafiska mönster är skapade av designduon Alicia Perry och Rebecca Intavarant.Kollektionens grafiska mönster är skapade av designduon Alicia Perry och Rebecca Intavarant.
Kollektionens grafiska mönster är skapade av designduon Alicia Perry och Rebecca Intavarant. Foto: Ikea
Skydd mot sol och snygg på samma gång. Parasoller i olika färger ingår i den nya kollektionen.Skydd mot sol och snygg på samma gång. Parasoller i olika färger ingår i den nya kollektionen.Skydd mot sol och snygg på samma gång. Parasoller i olika färger ingår i den nya kollektionen.
Skydd mot sol och snygg på samma gång. Parasoller i olika färger ingår i den nya kollektionen. Foto: Ikea
Bomull och rotting är återkommande i sommarkollektionen. Bland annat finns en ryggsäck av flätad rotting.Bomull och rotting är återkommande i sommarkollektionen. Bland annat finns en ryggsäck av flätad rotting.Bomull och rotting är återkommande i sommarkollektionen. Bland annat finns en ryggsäck av flätad rotting.
Bomull och rotting är återkommande i sommarkollektionen. Bland annat finns en ryggsäck av flätad rotting. Foto: Ikea

Lys upp med fler lampor utomhus

Som vi vet gillar Ikea belysning - både inne och ute. Inte helt oväntat kommer varuhusen att fyllas på med utebelysning även i år, i alla möjliga former och färger. Solvinden är en favorit sedan tidigare och den hänger med även i år. 

Varför inte en taklampa utomhus? Solcellsdriven och i flera olika färgsättningar.Varför inte en taklampa utomhus? Solcellsdriven och i flera olika färgsättningar.Varför inte en taklampa utomhus? Solcellsdriven och i flera olika färgsättningar.
Varför inte en taklampa utomhus? Solcellsdriven och i flera olika färgsättningar. Foto: Ikea
En riktig mormorslampa för utomhusbruk.En riktig mormorslampa för utomhusbruk.En riktig mormorslampa för utomhusbruk.
En riktig mormorslampa för utomhusbruk. Foto: Ikea
Solvinden är en solcelldriven lampa som man man kan ha i trädgården.Solvinden är en solcelldriven lampa som man man kan ha i trädgården.Solvinden är en solcelldriven lampa som man man kan ha i trädgården.
Solvinden är en solcelldriven lampa som man man kan ha i trädgården. Foto: Ikea

LÄS MER: Ikea släpper nyheter för odling i hemmet

LÄS MER: Vanliga missarna du gör när du handlar på Ikea

LÄS MER: 11 mysiga sätt att inreda en liten balkong