Ikea släpper sin nya kollektion i april.
1 av 2: Ikea släpper sin nya kollektion i april. Foto: Ikea
Det naturliga och hållbar är en röd tråd genom kollektionen.
2 av 2: Det naturliga och hållbar är en röd tråd genom kollektionen. Foto: Ikea

Här är 8 fina vårnyheter från Ikea – med fokus på naturen

I april lanserar Ikea flera spännande nyheter. 

Med organiska former, varma färger och naturliga material vill de beröra våra sinnen och göra hemmet till en avkopplande plats med fokus på sinnesro. 

Spana in de första bilderna! 

Ikea har redan presenterat sommarnyheterna – men nu kommer en ny kollektion redan i april. Den syftar till att flytta in naturen och förlänga känslan av utomhusmiljö. Materialen är naturliga, färgerna varm – och mönstren etniska. 

Bland annat finns flera textilier vävda i lin och bomull från hållbara odlingar, och färgade med naturliga färgämnen som utvunnits ur bladrester från jordbruk och från apelsin- och nötskal. 

Summa summarum – i vår handlar om att omfamna en naturlig och hållbar stil som gör plats för vila. 

LÄS OCKSÅ: 12 heta trender! Så ska du inreda ditt hem i vår

1. Ben av överblivet gummiträ 

Foto: Ikea

Brickbordet Fridafors kommer i lackat stål och med ben av överblivet gummiträ. Det praktiska med bordet är att det går att anpassa efter behov. Använd det antingen som soffbord eller nattduksbord, för att sen ta bort benen och använda det vid servering. Pris 499 kronor. 

2. Stickad sittpuff 

Foto: Ikea

Den stickade sittkudden Sandared kan användas som dekoration, fotpall eller golvkudde. Kommer i tre olika storlekar och färger. Pris från 499 kronor. 

3. Likt ett konstverk 

Foto: Ikea

Mattan Videbäk är handvävd i Indien och Bangladesh. Det oregelbundna mönstret är vävt i 100 procent ull och sättet som det är skapat på går inte att göra på något annat sätt än för hand. Det bidrar till att varje matta är unik. Pris 1 495 kronor. 

4. Mjukt och fluffigt 

Foto: Ikea

Den fluffiga handduksserien Flodalen är skapad av naturmaterial. Handdukarna har dessutom färgats med hjälp av en process som kräver mindre vatten, vilket är bra ur miljösynpunkt. Pris från 29 kronor.  

5. Livslång hållbarhet 

Foto: Ikea

Byrån Björknäs är gjord av massiv björk och har försetts med beslag av läder. Båda materialen är slitstarka naturmaterial och är utformade för att hålla livet ut. I samma serie finns även ett nattduksbord. Pris 2 495 kronor. 

6. Handgjord i rotting 

Foto: Ikea

Med hjälp av piedestalen Kanelstång kan du tänka nytt när det kommer till placering av växter. Ställningen är handgjord i naturlig rotting och fungerar att ha stående både på golv och på bord. Pris 149 kronor. 

LÄS OCKSÅ: Det här är växttrenderna som gäller 2018

7. För ett traditionellt kök 

Foto: Ikea

Kranen Gamlesjön har ett industriellt utseende i borstad svart metall och med bultformade knopparna. Blandaren har dessutom försetts med en mekanism som minskar vattenflödet utan att påverka trycket. Pris 995 kronor. 

8. Snygg – och ergonomisk 

Foto: Ikea

Elegant, praktisk och snygg. Kontorsstolen Hattefjäll är både modern och ergonomisk. Det går att justera höjd och djup, och stolen är konstruerad för att passa alla olika kroppstyper. Finns i tre olika färger. Pris 1 995 kronor. 

LÄS OCKSÅ: Köpa soffa – 9 tips när du ska välja ny soffa

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!