Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Har du planer på att åka till Gekås i Ullared? Här kan vi avslöja vilka dagar och tider som är de bästa för att slippa kö och få en lugn och stressfri shopping!Har du planer på att åka till Gekås i Ullared? Här kan vi avslöja vilka dagar och tider som är de bästa för att slippa kö och få en lugn och stressfri shopping!Har du planer på att åka till Gekås i Ullared? Här kan vi avslöja vilka dagar och tider som är de bästa för att slippa kö och få en lugn och stressfri shopping!
Har du tur kan du även få träffa tv-stjärnorna och medarbetare i varuhuset, Ullareds-Morgan och Ola-Conny.Har du tur kan du även få träffa tv-stjärnorna och medarbetare i varuhuset, Ullareds-Morgan och Ola-Conny.Har du tur kan du även få träffa tv-stjärnorna och medarbetare i varuhuset, Ullareds-Morgan och Ola-Conny.
Det är stora skillnader på när du kommer i form av både tid och dag, om det är kö och trängsel eller inte...Det är stora skillnader på när du kommer i form av både tid och dag, om det är kö och trängsel eller inte...Det är stora skillnader på när du kommer i form av både tid och dag, om det är kö och trängsel eller inte...
1 AV 4
Smarta knepen för din shopping
2 AV 4
Har du planer på att åka till Gekås i Ullared? Här kan vi avslöja vilka dagar och tider som är de bästa för att slippa kö och få en lugn och stressfri shopping!
Foto: Gekås Ullared
3 AV 4
Har du tur kan du även få träffa tv-stjärnorna och medarbetare i varuhuset, Ullareds-Morgan och Ola-Conny.
Foto: Kanal 5
4 AV 4
Det är stora skillnader på när du kommer i form av både tid och dag, om det är kö och trängsel eller inte...
Foto: ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Det här är årets bästa dag att besöka Gekås

Planerar du att åka till Gekås i Ullared är dag och klockslag avgörande – om du vill slippa köa, trängas och slåss om utrymme och varor.

Här kan vi avslöja vilka dagar och tider som gäller om du vill ha en stressfri shopping och slippa kö. 

Att åka till Gekås i Ullared är ett populärt nöje för de miljontals (5 miljoner om året och upp till 7 000 på en dag) svenskar som gör det varje år. Men lika mycket som det är roligt kan det också vara en pina, om man kommer de tider och dagar när det är överfullt med folk, kanske till och med kö utanför. 

Frågan är bara när man ska åka? När är bästa tiden för att undvika köer och trängsel, som inte bara tar tid och skapar irritation utan också tar fram de sämsta sidor hos alla människor?

LÄS MER: 8 säkra tecken på att du har blivit beroende av Ullared 

Bästa tiderna att shoppa på Gekås i Ullared

Minst besökare är det på varuhuset i januari och februari.Minst besökare är det på varuhuset i januari och februari.Minst besökare är det på varuhuset i januari och februari.
Minst besökare är det på varuhuset i januari och februari. Foto: Veronica Lundström Kristensen

Vi ringde upp Gekås vd Boris Lennerhov för att reda ut vilka tider på året som det är minst kö i Ullared.

– Det är i särklass luftigast i januari och februari. Och det är generellt mycket lugnare på varuhuset under våren än på hösten, tipsar Boris.

Hur kommer det sig?

– Tung konfektion, alltså höst- och vinterkläder lockar mycket folk. Sedan drar julhandeln i gång i oktober och håller på ända till december.

Hur är det på sommaren då?

– Sommaren är ju vår högsäsong, då har vi mycket kunder hela tiden. Har det varit några soliga julidagar och sedan kommer några droppar regn så brukar besöksantalet peaka den dagen, säger Boris.

Finns det någon period under sommaren som det ändå kan vara mindre kö? 

– Kommer man veckorna innan midsommar brukar det vara lugnt och skönt, och samma sak gäller veckorna efter att skolorna börjat igen i augusti.

LÄS MER: Sofias rekordköp på Ullared – blev lite mer än jag tänkt 

Lugnare att besöka Gekås på veckodagar

Lågprisvaruhuset Gekås i Ullared är Sveriges populäraste turistmål och lockar närmare 5 miljoner besökare varje år.Lågprisvaruhuset Gekås i Ullared är Sveriges populäraste turistmål och lockar närmare 5 miljoner besökare varje år.Lågprisvaruhuset Gekås i Ullared är Sveriges populäraste turistmål och lockar närmare 5 miljoner besökare varje år.
Lågprisvaruhuset Gekås i Ullared är Sveriges populäraste turistmål och lockar närmare 5 miljoner besökare varje år. Foto: HALLAND.SE

Skollov, långhelger och klämdagar lockar alltid många besökare. Och det är alltid mycket mer folk på helger än på vardagar, utom under sommaren då det ibland kan vara tvärtom. Måste man ändå åka en helg har Boris ett tips:

– Vi öppnar klockan 7 och om man är på plats då brukar man kunna handla i lugn och ro fram till klockan 10 när de flesta kommer.

Du som vill ha ett lite ödsligt Gekås bör därmed sikta på en måndag i januari. Vill du i stället armbåga sig fram under shoppingrundan är det en regnig julidag något att satsa på.

LÄS MER: 10 anledningar att hata Gekås i Ullared 

Gekås vd Boris Lennerhov har koll på när varuhuset är som luftigast.Gekås vd Boris Lennerhov har koll på när varuhuset är som luftigast.Gekås vd Boris Lennerhov har koll på när varuhuset är som luftigast.
Gekås vd Boris Lennerhov har koll på när varuhuset är som luftigast. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

LÄS MER: 10 anledningar som gör att svenskarna bara älskar Ullared 

Bästa tiden att besöka Ullared

Årets bästa dag: En måndag i januari, förslagsvis före löning. Då kan du få hela varuhuset för dig själv.

Vinterns bästa dag: En veckodag mellan vecka 1 och 10, de veckorna är det lågsäsong. Allra bäst är de 7-8 första veckorna.

Vårens bästa dag: Måndagar, tisdagar och onsdagar är generellt de bästa dagarna, så länge det inte är skollov eller storhelg.

Sommarens bästa dag: Skolavslutning i juni och skolstart i augusti. Generellt är veckosluten bättre under sommaren.

Höstens bästa dag: Måndagar, tisdagar och onsdagar – men skippa höstlovet!

Hur lång kö är det på Gekås? Så kollar du det före besöket

Ett tips, om man kan vara flexibel med avfärd, kan också var att titta på webbkamerorna innan du åker dit för att se om det är köer. Kamerorna finns på deras hemsida men det går också att ringa till Gekås så kallade kö-telefon och kolla av: 0346-375 00.

Kom också ihåg att boka boende i god tid innan om du ska stanna över natten, i alla fall om man vill bo på den billiga campingen eller varuhusets eget hotell som heter just ”Hotellet” och ligger intill varuhuset. Speciellt om det är högsäsong! Detsamma gäller bokning av bussturerna dit, de blir snabbt fulla.

LÄS MER: Gekås i Ullared startar webbshop – men det finns en hake 

En skulptur av Gekås grundare, Göran Karlsson, möter besökarna vid entrén till varuhuset.En skulptur av Gekås grundare, Göran Karlsson, möter besökarna vid entrén till varuhuset.En skulptur av Gekås grundare, Göran Karlsson, möter besökarna vid entrén till varuhuset.
En skulptur av Gekås grundare, Göran Karlsson, möter besökarna vid entrén till varuhuset. Foto: Veronica Lundström Kristensen

LÄS MER: 10 trender som förstör ditt hem – inredning du ångrar