Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning>Shopping

Publicerad 7 nov 2017 14:33

Det här är årets bästa dag att besöka Gekås

Har du planer på att åka till Gekås i Ullared? Då ska du läsa detta.

Har du planer på att åka till Gekås i Ullared? Då ska du läsa detta.

1/3

Det är stora skillnader på när du kommer i form av både tid och dag, om det är kö och trängsel eller inte...

Det är stora skillnader på när du kommer i form av både tid och dag, om det är kö och trängsel eller inte...

2/3

Foto: / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Har du tur kan du även få träffa tv-stjärnorna och medarbetare i varuhuset, Ullareds-Morgan och Ola-Conny.

Har du tur kan du även få träffa tv-stjärnorna och medarbetare i varuhuset, Ullareds-Morgan och Ola-Conny.

3/3

Foto: Kanal 5

Planerar du att åka till Ullared är dag och klockslag avgörande – om du vill slippa köa, trängas och slåss om utrymme och varor.

Nu kan vi avslöja vilka dagar och tider som är de bästa för lugn och stressfri shopping!

Att åka till Gekås i Ullared är ett populärt nöje för de miljontals (5 miljoner om året och upp till 7 000 på en dag) svenskar som gör det varje år. Men lika mycket som det är roligt kan det också vara en pina, om man kommer de tider och dagar när det är överfullt med folk, kanske till och med kö utanför. 

Frågan är bara när man ska åka? När är bästa tiden för att undvika köer och trängsel, som inte bara tar tid och skapar irritation utan också tar fram de sämsta sidor hos alla människor?

LÄS OCKSÅ: 8 säkra tecken på att du har blivit beroende av Ullared 

Bästa tiderna att shoppa på Gekås i Ullared

Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Vi ringde upp Gekås vd Jan Wallberg för att reda ut detta. 

– Vi har några tidpunkter på året där vi peakar med antal besökare och det är semesterveckorna i juli, säger Jan. Liksom alla lov och julruschen i december. Tipset, om man vill åka då är att man kommer tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen. De allra flesta kommer vid 10-11-tiden.

Man ska, om man kan, även undvika klämdagar, storhelger och regniga sommardagar. Lågsäsong är vecka 1-10 och vid skolavslutningarna i juni, samt skolstarten i augusti.

– Tipset rent generellt, när det inte är lov, är att komma på veckodagar om man har möjlighet. Vill eller måste man åka i anslutning till en helg så är söndag till måndag eller torsdag till fredag ett hett tips.

LÄS OCKSÅ: 10 anledningar att hata Gekås i Ullared 

Årets bästa dagar – då är det inga köer

– Men de allra bästa dagarna på hela året är måndag till onsdag, fortsätter Jan. Annars är ett bra tips att åka i januari och februari, de första 7-8 veckorna, då har vi det jättelugnt och rymligt. Vi har ju aldrig reor som mellandagsrea till exempel. 

Under sommaren däremot är rekommendationen att åka i slutet av veckan, då det nämligen är färre kunder under veckosluten. Eller vara där tidigt på morgonen, direkt när de öppnar, eftersom de flesta vill ha sovmorgon. 

Så med andra ord borde en måndag i januari vara den allra bästa dagen på året?

– Exakt! säger Jan. Då är det mycket lite folk och man kan strosa runt i lugn och ro utan att bli störd, nästan ha varuhuset för sig själv.  

Vd Jan Wallberg avslöjar bästa tiderna att handla på Gekås i Ullared.

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

LÄS OCKSÅ: 10 anledningar som gör att svenskarna bara älskar Ullared 

Så här kollar du av köerna innan avfärd

Ett tips, om man kan vara flexibel med avfärd, kan också var att titta på webbkamerorna innan avfärd för att se om det är köer. Kamerorna finns på deras hemsida men det går också att ringa till varuhusets så kallade kötelefon och kolla av, 0346-375 00.

Kom också ihåg att boka i god tid innan om du ska stanna över natten, i alla fall om man vill bo på den billiga campingen eller varuhusets eget hotell som heter just ”Hotellet” och ligger bredvid. Speciellt om det är högsäsong! Detsamma gäller bokning av bussturerna dit, de blir snabbt fulla.