1 av 5: Paret Dilken och Johnie tröttnade på att få en chock varje gång det var dags att betala i kassan på Gekås. Då uppfann de en egen app – där man enkelt kan hålla koll på vilken summa man är uppe i.
Paret Dilken och Johnie tröttnade på att få en chock varje gång det var dags att betala i kassan på Gekås. Då uppfann de en egen app – där man enkelt kan hålla koll på vilken summa man är uppe i.
2 av 5: Paret Dilken och Johnie tröttnade på att få en chock varje gång det var dags att betala i kassan på Gekås. Då uppfann de en egen app – där man enkelt kan hålla koll på vilken summa man är uppe i. Foto: Privat
 I räknaren skriver man in varje vara man lägger ner i kundvagnen, tillsammans med pris och antal. När du kommer fram till kassan har du sedan koll på exakt hur mycket det du handlar går på.
3 av 5:  I räknaren skriver man in varje vara man lägger ner i kundvagnen, tillsammans med pris och antal. När du kommer fram till kassan har du sedan koll på exakt hur mycket det du handlar går på. Foto: Ullaredsräknaren
På Ullaredsräknarens Facebooksida står det "Slipp chocken (eller makens hjärtattack) vid Gekåskassan! Med shoppingverktyget Ullaredsräknaren har du koll på vad din shoppingrunda går på!"
4 av 5: På Ullaredsräknarens Facebooksida står det "Slipp chocken (eller makens hjärtattack) vid Gekåskassan! Med shoppingverktyget Ullaredsräknaren har du koll på vad din shoppingrunda går på!" Foto: Ullaredsräknaren
Ullaredsräknaren, som appen heter, lanserades för allmänheten den 11 september i år. I början fick den över tusen nya användare om dagen, och nu har över 7000 personer använt räknaren under sina shoppingbesök.
5 av 5: Ullaredsräknaren, som appen heter, lanserades för allmänheten den 11 september i år. I början fick den över tusen nya användare om dagen, och nu har över 7000 personer använt räknaren under sina shoppingbesök. Foto: ROBIN ARON

Deras smarta app gör succé i Ullared

Paret Dilken och Johnie tröttnade på att få en chock varje gång det var dags att betala i kassan på Gekås. Då uppfann de en egen app – där man enkelt kan hålla koll på vilken summa man är uppe i. Nu har Ullaredsräknaren blivit en succé hos Gekås-shopparna.

Dilken Dilber, 19, och Johnie Hjelm, 24, från Sigtuna gillar att handla på Gekås i Ullared. Det var inför en shoppingresa dit som de fick en idé – de ville skapa en app som räknar ut hur mycket man handlat för inne i varuhuset innan det är dags att betala i kassan. 

Foto: Ullaredsräknaren

Båda har en teknisk bakgrund, Dilken jobbar som ingenjör och Johnie som webbutvecklare, så den första versionen av räknaren gjorde de färdigt på bara en halvtimme på fritiden. 

– Men sedan dess har vi lagt många timmar på att utveckla och förbättra den, säger Johnie. 

 

LÄS OCKSÅ: Shoppa som en kung på Gekås – här är 17 oslagbara tips!

Ullaredsräknaren blev en succé direkt

Ullaredsräknaren, som appen heter, lanserades för allmänheten den 11 september i år. I början fick den över tusen nya användare om dagen, och nu har över 7000 personer använt räknaren under sina shoppingbesök.

– Den blev genast populär. Folk älskade den, det verkar som att många vill hålla koll på hur mycket de shoppar för, säger Dilken. 

Johnie håller med.

– Det har blivit en stor grej att åka till Ullared och shoppa, och vårt shoppingverktyg förhöjer upplevelsen.

Har Gekås Ullared hört av sig till er?

– Nej, det har de inte gjort. Vi vet ju inte vad framtiden utvisar, men i dag har vi ingen koppling till företaget. 

 

LÄS OCKSÅ: Hon skulle göra en fin ljungboll – resultatet blev inte som planerat

Ny version släpps i helgen

Ullaredsräknarens Facebooksida står det "Slipp chocken (eller makens hjärtattack) vid Gekåskassan! Med shoppingverktyget Ullaredsräknaren har du koll på vad din shoppingrunda går på!"

Foto: ROBIN ARON

 I räknaren skriver man in varje vara man lägger ner i kundvagnen, tillsammans med pris och antal. När du kommer fram till kassan har du sedan koll på exakt hur mycket det du handlar går på.

I helgen åker paret ner till Gekås för att lansera en ny version av Ullaredsräknaren. Användarna kommer nu att kunna spara ner sina shoppinglistor och dela med vänner via sociala medier. 

– Jag tror att de nya funktionerna kommer att uppskattas, användarna hör ofta av sig med idéer och frågor, och många har efterfrågat funktionen att kunna dela och spara listor, berättar Dilken.

– Nu kan man jämföra sin shopping med vänner och även spara sina listor så att man exempelvis kan se vad man handlade för förra året, och hur mycket det gick på, säger Johnie. 

Kan appen användas även när man storhandlar på andra ställen?

– Ja, det kan man förstås. Men vi valde att döpa den efter Ullared eftersom det är så populärt att handla där, säger Johnie. 

 

LÄS OCKSÅ:

* Åsas smarta idé – Barbie-dockorna fick helt ny funktion

* 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

* Kändisparet säljer sin fantastiska hästgård

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!