Folk älskar att åka till Gekås. Under en vecka hinner varuhuset tömmas på varor inte mindre än tre gånger. Varje kund plockar ihop varor för 15 kronor – i minuten! Foto: Gekås Ullared

Därför är folk galna i Gekås – 10 anledningar att älska Ullared

Vi svenskar är som galna i varuhuset Gekås i Ullared.

Och det är fullt förståeligt. Man får uppleva det mesta här, kan shoppa loss ordentligt och ha det härligt med vännerna eller familjen.

Här är 10 anledningar till varför vi älskar unika Ullared!

1. Härlig gemenskap

Foto: Gekås Ullared

Här är så mycket folk och sådan trängsel att även den mest sociala personen kan bli folkskygg. Här behöver du aldrig känna dig ensam. För den som verkligen älskar gemenskap finns ju dessutom campingen!

Ryktet säger till och med att folk som är ensamma åker hit för att få träffa folk och få en tråkig dag att gå. Perfekt för flört då närheten är oundviklig. Får du panik, gå ned i källarens hästavdelning och andas ut.

2. Kändisspotting!

Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Tv-programmet har gjort Morgan och Ola-Conny till kändisar. Förutom i tv ser vi dem från tidningarnas vimmel när de går på röda mattan på olika premiärer.

Men ska man träffa Morgan och Ola-Conny på riktigt är det så klart Gekås i Ullared man ska åka till. För här jobbar de fortfarande! Och kvinnorna och barnen flockas kring dem i butiken, till killarnas glädje som mer än gärna visar vägen, ställer upp på bild eller svarar på frågor.

3. Ullared ger dig mycket frisk luft

Foto: VERONICA LUNDSTRÖM KRISTENSEN

Det kanske inte var det du tänkte på när du planerade ditt Ullareds-besök, men faktum är att risken att du kommer att få köa är ganska stor.

Du kan till och med få köa i flera timmar, utomhus. Det ger frisk luft. Om man håller sig från alla som står och röker i kön vill säga.

Orkar du inte köa? Det här är årets bästa dag att besöka Gekås

4. Du får ett mer miljövänligt tänk

Foto: Veronica Lundström Kristensen

Har du inte fått nog av bilar förut kommer du definitivt att få det nu. Sveriges alla bilar, på en och samma plats, 3 500 parkeringar.

Och du kommer att upptäcka, att bara för att man går tillbaka till bilen betyder det inte att man ska åka. Nej då, här går man in en andra gång och handlar, den parkeringsplatsen kan du glömma att ta över! Efter ett besök på Ullared kommer du bara att vilja åka kollektivt.

5. Här får man träna hjärnan!

Foto: Veronica Lundström Kristensen

Var var det nu jag ställde kundvagnen? Och hela tiden hör du högtalarna ropa ut kundvagnar med olika nummer som folk har tappat bort.

Eftersom det är fysiskt omöjligt att gå med vagnen framför sig hela tiden ställer man den ifrån sig och går och botaniserar mellan hyllorna. Alla gör likadant, vilket gör att folk tar fel vagnar/inte hittar sin vagn på det 35 000 kvadratmeter stora varuhuset – som dessutom nu växer med sju fotbollsplaner! Hjärngympa på hög nivå!

6. Gratis fotvård

Foto: Veronica Lundström Kristensen

Skäms du över dina fötter som är fulla av förhårdnader och skulle behöva en fotbehandling snarast? Enkelt löst! Åk till Ullared!

Här kommer folk att köra på dina hälar med sina kundvagnar och slipa ned dem totalt. Speciellt om du har foppa-tofflor. Efter en dag på Ullared har du blivit av med både sprickor och känsel, rena mirakelkuren!

7. Det är nästan FÖR billigt

Foto: Gekås Ullared

Vi åker alla till Ullared för att fynda. Men för billiga priser gör ofta människor snåla. Efter att först ha tänkt, ”jag tar tre stycken”, lämnar man allt och går vidare, eftersom man tror att det finns något ännu billigare längre fram.

Efter 35 000 kvadratmeter orkar man inte gå tillbaka och allt slutar med att man åker hem utan just det där ”speciella fyndet”. Det var för billigt helt enkelt!

LÄS MER: 10 bästa fynden du kan göra på Ullared

8. Man råkar köpa fel saker – och kan skratta åt det sen

Foto: VERONICA LUNDSTRÖM KRISTENSEN

Du gör långa listor inför ditt Ullareds-besök på allt du ska köpa, och känner dig jättenöjd att du är så välplanerad. Men vad händer?

Jo, så fort du klivit in genom de magiska dörrarna nollställs hjärnan och du ser bara de stora lock-skyltarna, och det gäller att vara snabb innan varan tar slut. Plötsligt är det viktigaste av allt chipspåsar med Morgan på, Kjells tändvätska, en halv meter långa salta pinnar och ett tangentbord till din iPad. Nåväl, det blir något att skratta åt senare.

9. Ooops, det blir alltid dyrare än tänkt

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT

När du väl kommer fram till kassan, supernöjd, över att ha gjort så mycket ”fynd” kommer chocken. Du känner inte igen hälften av de konstiga varor du plockar upp från kundvagnen, och börjar nästan tro att du tagit fel vagn.

Kanske skäller du också på din sambo. Hög av shoppingen och alla billighetsskyltar har du kastat i saker du egentligen inte behöver. Allt det ”jättebilliga” och ”livsnödvändiga” blev plötsligt jättedyrt och onödigt. Nåväl, jättepåsarna fungerar bra som tvättpåsar i alla fall.

10. Du vill alltid åka tillbaka, oavsett vad som hänt

Foto: Gekås Ullared

Efter en eller, kanske till och med, flera dagar, på Gekås i Ullared, säger du dyrt och heligt till dig själv att ”aldrig mer”.

Du vill aldrig mer utsätta dig för allt vad det innebar, och drömmer om en vecka på spa. Lyckan över att ha lämnat stället är fullkomlig. Men vad händer? Några månader senare börjar du drömma om alla ”fynd” igen, och åker tillbaka!

LÄS MER: Därför är det rimligt att bli galen på Gekås – 10 igenkännande anledningar

LÄS MER: Idas ilska efter besöket på Ullared – varnar för fräcka knepet