1 AV 3
Ikea erbjuder en smart och enkel lösning till Donald Trump...
Foto: REX/SHUTTERSTOCK
2 AV 3
Köp och bygg en ”Börder wåll”. Så här ser ”låtsasreklamen” från Ikea ut som satirtidningen Postillons tecknare har gjort.
Foto: The Pastillon
3 AV 3
Det är alltså inte på riktigt. Det är satirtidningen The Postillons tecknare som kommit på idén och ritat det som ska se ut som en annons med muren från Ikea.
Foto: Shutterstock

”Börder Wåll”: Ikea erbjuder Trump billig lösning för gränsmuren

Ikea erbjuder en smart och enkel lösning till Donald Trump.

Köp och bygg en ”Börder wåll” från Ikea – till rena REA-priset.

5 659 344 skruvar och en bruksanvisning på 12 000 sidor!

Tycker du att det är krångligt att sätta ihop en Ikea-bokhylla kan detta bli en verklig utmaning. Gränsmuren som Donald Trump vill bygga mellan USA och Mexiko, finns nu att inhandla på Ikea och montera ihop själv. 

Dock är det inte på riktigt. Det är satirtidningen The Postillons tecknare som kommit på idén och ritat det som ska se ut som en annons med muren från Ikea. Allt för att göra narr av Trump som mindre än en vecka efter att han klivit in i sin presidentroll åter tog upp planerna på murbygget. 

 

LÄS OCKSÅ: De sålde allt – byggde ett hus på 19 kvadratmeter

320 mil lång mur till REA-pris

En 320 mil lång mur som beräknats kosta cirka 190 miljarder kronor, men som i den reviderade planen där naturliga hinder räknas bort har sänkts till hälften. Utöver det kan underhåll och patrullerande vakter komma att kosta över 18 miljarder kronor, enligt CNBC och Politico. Med det i bakhuvudet är tecknarnas fejkvägg ett riktigt fynd: endast 87 miljarder kronor!

Så här ser ”låtsasreklamen” från Ikea ut som satirtidningen Postillons tecknare har gjort. Foto: The Pastillon

12 000 sidor bruksanvisning

Den förmodat väldigt stora lådan sägs innehålla 471 612 brädor, 313 329 rullar med taggtråd, 5 659 344 skruvar, och en enda insexnyckel. Den enkelt utformade gränsmuren (naturligtvis med 5 års garanti) är till större delen gjord av björkmönstrade spånskivor, och monteras med hjälp av en insexnyckel. Och bruksanvisningen är på 12 000 sidor med lättbegripliga bilder.

Vakt-torn och fjädergevär på gång

Grundmodellen av väggen är 10 meter hög och 3144 km lång, även om höjd och längd kan förlängas om så önskas. ”Men monteringen kräver två personer, en som kan hålla väggen medan den andra skruvar” står det att läsa. 

Enligt Postillon har Ikea låtit meddela att man även kommer att utforma andra produkter, som kommer att vara kompatibla med gränsmuren, inom de närmaste veckorna. ”Inre källor”, säger, enligt Postillon, att det kommer vara produkter såsom "Gåwk" vakttorn och "Råtåtåtåtåtå" fjädergevär. 

Källa: Nordic.businessinsider.com, The-postillon.com 

 

LÄS OCKSÅ:

10 prylar du MÅSTE sluta inreda med i år

Här förvandlar Maja Ikeas lampa till Dödsstjärnan i Star Wars

Därför ska du aldrig tvätta sänkläder med handdukar