1 AV 4
Varuhuschefen: "Intresset är enormt"
2 AV 4
Black Friday – håll i hatten, den 25 november 2016 är det dags igen. I år förväntas rean bli den största försäljningsdagen i svensk historia. Vi listar några av de svenska butiker som deltar i Black Friday. KOLLA HÄR! Tänk på att erbjudanden läggs ut redan klockan 24 i natt på nätet och att många fysiska butiker både öppnar tidigare och stänger senare.
Foto: Svetikd / GETTY IMAGES E+
3 AV 4
Black Friday innebär att du kan handla med rejäla rabatter. I morgon är det dags. Men flera butiker fortsätter rean över helgen. Det är vanligt att göra fynd på exempelvis spel och elektronik.
Foto: Colourbox
4 AV 4
<p>Första gången Black Friday uppmärksammades på riktigt i Sverige var 2013 då näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag.</p> <p><br></p>
Foto: Shutterstock

Black Friday – här är butikerna som har rea

Black Friday – håll i hatten, den 29 november 2019 är det dags igen.

I år förväntas rean bli den största försäljningsdagen i svensk historia.

Håll koll på vår shopping-lista var du kan göra de bästa fynden! Vi har samlat mängder av butiker som skyltar med bra erbjudanden.

Black Friday, USA:s viktigaste och största shopping- och readag, har även kommit till Sverige sedan några år tillbaka. Fredag den 29 november 2019, är det dags igen. 

Black Friday infaller alltid dagen efter amerikanska Thanksgiving som är den fjärde torsdagen i november.

– Om man ändå ska julhandla så är det smart att kolla efter extrapriser på Black Friday. Extra öppettider sitter ju också fint så här års när många har svårt att få tiden att räcka till, säger inredningsexperten Susanne Ellingsworth.

Handeln ökade med 100 procent

Första gången Black Friday uppmärksammades på riktigt i Sverige var 2013 då näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Antalet människor som sökte på ”Black Friday” ökade med 172 procent 2014 jämfört med 2013.

ANNONS: Hitta alla kampanjer under Black Week och Black Friday – stor guide på Expressen Rabattkoder (EXTERN LÄNK)

Beställ från USA på Black Friday

I USA omsätter Black Friday nästan 425 miljarder kronor, bara den dagen. Då är också många skolor och arbetsplatser stängda. Det kan även som svensk löna sig att beställa från USA, trots att det tillkommer tull, moms och frakt. Priserna i USA är redan från början mycket billigare så på Black Friday blir det bra rabatter. De här sidorna har samlat amerikanska erbjudanden: http://theblackfriday.com och https://blackfriday.com, http://www.offers.com/black-friday/.

LÄS MER: Efter Black Friday kommer reahelgen Black Weekend

Butiker tjuvstartar Black Friday-rean

Tänk på att erbjudanden läggs ut redan klockan 24 på natten på nätet och att många fysiska butiker både öppnar tidigare och stänger senare. Kolla upp med respektive butik. Dessutom tjuvstartar många butiker rean – de kan ha rea redan nu.

Butiker som deltar i Black Friday

På dessa samlingssidor kan du se en hel del av de butiker som deltar i Black Friday. Sidorna uppdateras hela tiden. Observera att inte alla finns samlade där.

 

Black-friday.se

Black-friday.sale/se/

Blackfridayrea.se

Blackfridaypriser.se/

Cuponation.se/tag/black-friday

Rabatterat.nu/blackfriday?visa=18325#18325

Rabattmagasinet.se

Smartser.se

Shopalike.se/black-friday-rea/

Rea-online.se

Refunder.se

Kampanjjakt.se

Cashbacker.se

Rabble.se/rabattkoder

 

EXTERN LÄNK: Handla din favoritkonst på NOA Gallery till Black Friday-priser

EXTERN LÄNK: Jämför alla Black Friday-priser – se Prisjakt

LÄS MER: Så lyckas du göra bästa fynden på Black Friday