EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Åhléns släpper ny kollektion – spana in vårens nyheter

Åhléns vårkollektion har tre teman och är inspirerad av tre kända svenska trädgårdar: Rosendahls äppelodlingar, Hildasholms prunkande trädgård och trädgårdsarkitekten Ulla Molins trädgård i Höganäs.

1 av 3

Färgerna i temat Hildasholm går i gult och rött och säsongens stora trendfärg rosa.

2 av 3

I kollektionen Rosendahl är färgerna inspirerade av Stockholms husfasader.

3 av 3

Sugen på att inreda för vår hemma? Inspireras av Åhléns vårkollektion som bjuder på mängder av vårblommor och starka färger.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Blommor och vårsol känns kanske långt borta om man tittar ut genom fönstret men vad sägs om att plocka in våren i hemmet redan nu? Inspireras av Åhléns vårkollektion där kuddar, sängkläder och dukar pryds av blommor. 

Färgerna går i gult och rött och förstås säsongens stora trendfärg rosa. Bredvid de färgstarka textilierna syns stilrena möbler i ljusa träslag.

Inspirerad av Rosendahls trädgård

Kollektionen är inspirerad av tre kända svenska trädgårdar. Rosendahls äppelodlingar i Stockholm har blivit till mönster med äppelblom och grenar. Från Leksand har Hildasholms prunkande trädgård i barockstil har gett mönster åt sängkläder och dukar. Även trädgårdsarkitekten Ulla Molins trädgård i Höganäs har inspirerat vårnyheterna som kommer ut i butik under januari och februari.

LÄS MER: Här är inredningstrenderna som gäller 2019