En utflykt till Ikea är väl härligt? Absolut! Men säg den som åker dit utan att tjafsa... Här är de vanligaste situationerna som orsaker bråk på möbelvaruhuset.
1 av 3: En utflykt till Ikea är väl härligt? Absolut! Men säg den som åker dit utan att tjafsa... Här är de vanligaste situationerna som orsaker bråk på möbelvaruhuset. Foto: Henrik Hansson
Ni vet på förhand vad ni ska köpa. Ändå har ni plötsligt tio-tjugo extraprylar i kundvagnen när ni kommer till kassan. Hoppsan, alla dessa billiga saker...
2 av 3: Ni vet på förhand vad ni ska köpa. Ändå har ni plötsligt tio-tjugo extraprylar i kundvagnen när ni kommer till kassan. Hoppsan, alla dessa billiga saker... Foto: Colourbox
När vi kommer hem är det dags att montera... puh.
3 av 3: När vi kommer hem är det dags att montera... puh. Foto: Monkey Business Images

8 jobbiga situationer alla som varit på Ikea känner igen

Ikea – att åka hit med sin partner eller familj kräver styrka.

Varuhuset som sägs orsaka både skilsmässor och uppbrott.

Här är de åtta vanligaste orsakerna till bråk – känner du igen dig?

Ikea måste väl alla älska!? Den fina och inspirerande inredningen, billiga husgeråd, och mat som inte ruinerar familjen. Men nej, det finns en kategori människor som inte tycker om att åka till Ikea. Det är personer som lever i en relation.

Och kanske har de också en stor anledning, med tanke på den amerikanska relationsexpertens uttalande om ”skilsmässohuset” som vi tidigare har skrivit om.

 

Här har vi listat åtta vanliga Ikea-situationer som leder till bråk.

Hur många känner du igen dig i?

 

LÄS OCKSÅ: Här är bilderna på folk som tar en tupplur på Ikea

1. Olika smak

Har ni inte upptäckt det tidigare kommer ni garanterat komma på det här. Smaken är som så ofta, som baken. Du får en chock när din partner vill ha en knallröd soffa medan du hade bestämt dig för en beige. Var det verkligen hen jag blev kär i?

 

2. Vilken väg

Alla som besökt ett Ikeavaruhus vet att de är stora, och vägarna att ta sig fram är många. Det går inte heller att skynda sig igenom varuhuset, hur mycket man än vill. Alla vägar leder till kassorna men här uppstår ofta delade meningar vilken väg dit som är den bästa. En av er vill ta en genväg eftersom ni ändå inte behöver något på sovrumsavdelningen, medan den andra av er bestämt vill gå igenom varenda avdelning. Man vet aldrig om man hittar något fint.

Det här slutar inte allför sällan med att båda går åt varsitt håll. Sura.

 

LÄS OCKSÅ: Så gör du ditt Ikea-besök så smidigt som möjligt

 

3. Spydiga kommentarer

”Varför bryr du dig ens om vilken diskmaskin vi skaffar? Det är ju inte så att du är den som tömmer eller fyller den ändå” och ”Ja, men visst, vi köper de här trasorna, du städar ju ändå hela tiden”. Vilket annat ställe än på fullpackade och stressiga Ikea får du höra par prata så spydigt till varandra på detta vis och öppet stå och tjafsa i gångarna? Snarare regel än undantag. Ikea tar verkligen fram folks sämsta sidor.

 

4. Pengar

Visst, Ikea har humana priser jämfört med andra möbelbutiker. Och det är också en av anledningarna till att vi åker dit. Men när din partner ska shoppa loss i fyndhörnan bara för att det är ”extra billigt”, och dessutom på trädgårdsmöbler – fastän ni inte ens har en trädgård, har prismedvetenheten gått lite för långt. Och just pengar är faktiskt en orsak till bråk bland par på Ikea, ty det är lätt att förköpa sig.

Vem har inte kommit till kassan och upptäckt att totalpriset dragit i väg rejält?

 

LÄS OCKSÅ: Ikea lanserar emojis för kärlekens skull

 

5. Vagnbråket

Det är kul att lasta på, men att dra den stora och överbelastade kärran som ofta styr snett, och paket som ramlar av, lämnar man gärna över till den andra. I synnerhet om det är barn med i bilden också, de klättrar ju gärna upp och ned, och åker med, och underlättar knappast vagndragandet.

 

6. Barnfrågan

Har ni inte diskuterat barn tidigare är chansen att ni kommer göra det på Ikea ganska stor. Med alla välpyntade barnrum och barn som springer omkring överallt är det svårt att inte tycka eller känna någonting. Kanske din partner plötsligt börjar fingra på leksaker och diskussioner ni aldrig haft tidigare uppstår; ”jaså, vill du ha barn?”

 

LÄS OCKSÅ: Ikea gör reklamfilm med självhjälp

 

7. Platsbrist i bilen

Ni hade koll. Trodde ni. Men någon av er (och det var troligen inte du) har totalt missbedömt utrymmet i bilen. Hur ni ska få in de fyra blåa ikea-kassarna, den där Billy-bokhyllan som din partner absolut var tvungen att köpa – och den spontaninköpta sängstommen? Omöjligt. Att någon av er kallar den andra för snål och ångrar att ni inte valde hemtransport – det kommer garanterat hända.

 

8. Monterandet hemma

När ni äntligen är hemma och du tror att det värsta är över – det är då möblerna ska monteras ihop. Klarar ni det momentet också, utan att separera, har ni kommit långt. Gratulerar!

 

Källa: Metro.co.uk

 

LÄS OCKSÅ: 24 saker du kan ha Ikea-kassen till

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!