Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning>Shopping

Publicerad 2 maj 2016 16:16

8 härliga anledningar att älska Ikea

 Ikea älskas över hela världen, inte minst här i Sverige. Här är 8 anledningar till att älska Ikea! Kanske kommer du på fler?

Ikea älskas över hela världen, inte minst här i Sverige. Här är 8 anledningar till att älska Ikea! Kanske kommer du på fler?

1/3

Foto: Shutterstock

Är du ny på eller osäker i din relation ska ni ta en tur till Ikea. Det är det ultimata testet på om ni kommer att fungera ihop.

Är du ny på eller osäker i din relation ska ni ta en tur till Ikea. Det är det ultimata testet på om ni kommer att fungera ihop.

2/3

Foto: Monkey Business Images

När nya Ikea-katalogen kommer är vi många som kastar oss över den, och medierna likaså. är det något Ikea inte är så är det mossiga. De är alltid snabba med att snappa upp nya trender, hitta geniala lösningar och leverera nya grejer.

När nya Ikea-katalogen kommer är vi många som kastar oss över den, och medierna likaså. är det något Ikea inte är så är det mossiga. De är alltid snabba med att snappa upp nya trender, hitta geniala lösningar och leverera nya grejer.

3/3

Foto: Colourbox

IKEA. Ingvar Kamprads Ikea älskas över hela världen, inte minst här i Sverige.

Och vi har all anledning att känna oss stolta över vår globala möbelstjärna.

Här är 8 anledningar till att älska Ikea! Kanske kommer du på fler?

1. Paradiset för exilsvenskar

I dag finns det svenska varuhuset Ikea i 27 länder. För alla svenskar som bor utomlands blir det lätt som en svensk ambassad där man kan få sitt hem att kännas svenskt, eller bara få svenskfeeling genom att gå där och titta. Och, för att inte tala om maten! Bor du utomlands är det oftast enda stället du kan köpa kaviar, köttbullar och lingonsylt på.

 

LÄS OCKSÅ: Smarta hemligheten under Ikeas klassiska kopp

2. Passar för alla

Hur många av oss har inte besökt Ikea när första boendet skulle inredas? Något annat var inte att tänka på. Allt på en plats och bra priser, vilket är ett måste när man är ung och kanske inte har den fetaste inkomsten. Ikea har alla råd att handla på, och här finns något för alla smaker, vilket är hela grundtanken med konceptet.

 

LÄS OCKSÅ: 10 anledningar till att älska Ullared

3. Enkelt att frakta

När Ikea var nytt var det många som muttrade över att behöva skruva ihop sina egna möbler. Och i USA på 80-talet när Ikea kom dit var det många komiker som skämtade om svenskar och deras möbler som man måste sätta ihop själv. I dag har alla insett det praktiska med att faktiskt kunna köpa fem, sex möbler - och allt får plats i bilen! Har man inte bil kan ändå forsla hem en stor möbel om man har en kärra, tack var det platta paketen.

Foto: Ikea

4. Alltid nytänk

När nya Ikea-katalogen kommer är vi många som kastar oss över den, och medierna likaså. är det något Ikea inte är så är det mossiga. De är alltid snabba med att snappa upp nya trender, hitta geniala lösningar och leverera nya grejer. Och inte bara i prylar, de var till exempel bland de första företagen att visa reklam med homosexuella par. Nyligen lanserade de ett drivhus som man odlar i, utan både jord och solljus. Närodlat, helt rätt!

 

LÄS OCKSÅ: Ikea vill få oss att odla hemma – utan jord

5. Så många möjligheter

Till skillnad mot vad många tror behöver inte ett besök på Ikea betyda att ditt hem kommer att se ut som ”alla andras”. Tvärtom! Är det något du verkligen kan lyckas med, så är det att skapa en personlig och unik touch genom at handla på Ikea. En enkel googling eller titta på Instagram kommer att ge dig massor av kreativa hacks på vad folk gör med sina Ikeamöbler. Endast fantasin sätter gränser!

 

LÄS OCKSÅ: Billiga Ikea-pallen förvandlas till en snygg designmöbel

6. Relationstestare

Är du ny på eller osäker i din relation ska ni ta en tur till Ikea. Det är det ultimata testet på om ni kommer att fungera ihop. Klarar ni en dag tillsammans på det stora varuhuset utan att börja hata varandra, då vet du att relationen kommer att hålla!

 

LÄS OCKSÅ: Nu är det bevisat – Ikea får par att börja bråka


Ingvar Kamprad 1926-2018.

Foto: Jan Holmlund

7. Stort inflytande/har satt Sverige på kartan

Visste du att Ikea-katalogen tryck i dubbelt så många exemplar som Bibeln? Varje år! Ikea har några av landets bästa stylister och designers som jobbar åt dem. Dessutom har de ofta samarbeten med kända personer som tar fram exklusiva kollektioner i begränsad upplaga. handlar man på Ikea behöver man därför aldrig vara rädd att vara otrendig. Gamla Ikeaklassiker säljs till och med på auktionshuset dyrt!

8. Alla kan lyckas

Det fina med Ikea är att även den som har tummen mitt i handen kan lyckas. Det är oftast de som är mest händiga som klagar över att behöva skruva ihop möblerna själva. De som annars inte är så händiga ser här sin chans. Enkel beskrivning (där oftast inte ens verktyg behövs), gör att de här ser möjligheten att bli den där hemmafixaren/snickaren på enklaste vis, och kan känna sig duktiga.

 

LÄS OCKSÅ:

13 saker bara ett riktigt Ikea-fan kan förstå

24 saker du kan använda Ikea-kassen till

20 roliga fakta om Ikea som du inte visste om

 

Källa: elledecoration.se