8 galna saker som hänt på Ikea

Ikea har länge förbluffat kunder med smarta och billiga lösningar.
Men samtidigt har det utspelat sig minst sagt märkliga saker i de olika varuhusen runt om i världen.
Leva & Bo listar åtta galna saker som hänt inne på Ikea.

Carl-Fredrik Eriksson
Foto: Shutterstock

1. Märkliga saker som hänt på Ikea

Ikea grundades 1943 av  Älmhultsonen Ingvar Kamprad. Vad som började som småförsäljning av till exempel pennor och plånböcker utvecklade sig sedan till ett miljardimperium. I dag  är Ikea ett av världens största företag och Kamprad  är mångmiljardär.

 

Kunder fortsätter att lockas till de olika varuhusen runt om i världen, och det händer att det då  utspelar sig något underliga saker.

 

För visst har det hänt konstiga saker på  Ikeas varuhus runtom i världen. Här  är bara några av dem.

LÄS OCKSÅ: 8 jobbiga situationer som alla som varit på Ikea känner igen sig i

 

Foto: Kevin Frayer

2. Folk har sovit i sängarna

Att besöka Ikea kan ta på  ens krafter och då  kan en tupplur bli till en mirakelkur. I Kina har de tagit det ett steg längre och infört en sovpolicy i varuhusen, enligt NY Daily News. Nu uppmanas kunderna att lägga sig ner på  sängarna och sluta  ögonen i några minuter.

Så  har du vägarna förbi Ikea i Kina, bli inte förvånad om du upptäcker en sjusovare i någon av sängarna.

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler som kommer förändra ditt liv

 

Foto: Youtube

3. Friade med hjälp av en flash mob

Det finns ingen statistik på  hur många förhållanden som krossats efter ett förödande besök på  Ikea, men bråk  är nästan en given konsekvens av ett besök på  varuhuset.

Men ibland inträffar det motsatta.

En man från Miami valde att gå  ner på  ett knä  framför sin fru   – och till sin hjälp hade han en flashmob. Dessutom fanns det en romantisk tanke bakom valet av plats: paret träffades nämligen på  Ikea två   år tidigare.

 

 

Foto: Getty Images

4. Gifte sig på Ikea

Det här  är kanske inget för den obotlige romantikern, men för ett irländskt par var det mer  än tillräckligt.

Ben McQuillan valde att  överraska sin aningslösa fru Celina med ett bröllop på  Ikea-varuhuset i irländska huvudstaden Dublin. Hundratals gäster hade samlats för att ta del av bröllopet som dessutom filmades av ett kamerateam från det irländska tv-programmet  "Don t Tell The Bride".

 

Varför bröllopet skulle  ga rum på  Ikea? Ben ville att Ikea skulle bli en lycklig plats för paret, eftersom de annars alltid bråkar under sina besök på  varuhuset.

 

 

Foto: Getty Images

5. Pojke bodde på Ikea i sex dagar

12-årige Peng Yijian från Kina rymde hemifrån efter ett ha bråkat med sin mamma om en matteläxa. En intensiv jakt på  pojken sattes igång, men polisen gick länge fruktlösa. Men efter sex dagar  återfanns 12-åringen. Då  hade han gömt sig inne på  Ikea   i sex dagar.

Det  är oklart om pojken tog seden dit han kom och sov i sängarna, men enligt NY Daily News finns det rapporter som tyder på  det.

 

 

Foto: Getty Images

6. Anordnade en terapisession

Som tidigare nämnt  är Ikea platsen där förhållande går sönder för att aldrig mer repareras. Med bakgrund av detta passade komikern Tyler Fischer på  att lajva terapeut. Amerikanen raggade upp kunder och tog de till en soffa för att inleda terapisessionen som också  filmades.

LÄS OCKSÅ: Bevisen på att Ikea är dåligt för din relation

 

Foto: Getty Images

7. Passade på att putsa på sin dejtingapp

När det kommer till dejting kan en inte lämna någonting åt slumpen. Och när det kommer till dejtingappar är bilder inte sällan av avgörande betydelse. Således bestämde sig en grupp kompisar för att ta tillfället i akt och leta efter de perfekta profilbilderna för deras dejtingappar. Det skedde förstås på Ikea.

Plötsligt är de killarna med det perfekta köket, den dekorativa väggen eller den kulturella bokhyllan. Åtminstone killarna med kreativitet och sinne för humor. 

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom Ikea-möblernas namn

 

Foto: Youtube

8. Ordleksdejten som blev en viralsuccé

Simon Gilmore var inte helt pepp på  en tur till Ikea strax efter att han flyttat ihop med sin flickvän. Då försökte han göra det bästa av situationen: han gjorde det till en ordleksdejt. I ett två  minuter långt klipp går han runt och slänger ur sig ordlekar inför en inte riktigt lika road flickvän.

Men Simon och hela internet fick sig ett gott skratt.

LÄS OCKSÅ: Gamla Ikea-möbler som du kan tjäna pengar på

 

Foto: Getty Images

9. En kort bröllopsnatt inne på Ikea

Vi har redan sett folk som förlovar och gifter sig inne på  Ikea   liksom de som tar sig en tupplur i någon av utställningssängarna. Men kanske drog det här paret allt till sin spets när de tillbringade sin bröllopsnatt inne på  varuhuset. Abbey Yeomans och Bolek Harbuz delade på  ett glas champagne i en av sängarna – samtidigt som affären fortfarande var  öppen.

Troligtvis tvingades de lämna varuhuset vid stängning.

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler vi drömmer om att få tillbaka