Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

13 saker som bara ett äkta Ikea-fan kan förstå

Ikea, känd för billiga möbler och billig mat – och att det är krångligt att montera ihop.

Foto: Shutterstock

1 av 2

Hoppsan, så här kan det se ut när man inte lyckas montera möbeln helt korrekt...

Foto: imgur.com

2 av 2

Ikea – varuhuset som folk både älskar och hatar.

Billiga möbler, goda köttbullar och gratis kaffe.

Här är 13 saker som bara ett äkta Ikea-fan förstår!

Andra har också läst

1. Måttbanden

Precis när du kommer på att du glömt måttbandet hemma räddar Ikea allt. Överallt finns måttband att hämta, liksom pennor och papper. Vi älskar att bli omhändertagna av Ikea.

LÄS OCKSÅ: 20 roliga fakta om Ikea som du inte visste om

2. Maten

Finns det något bättre än maten? När barnen börjar skrika och/eller du blir irriterad på din partner, då står Ikea där som en räddare igen. Och det bästa av allt, det är inte bara gott (köttbullarna, lingondrickan!), näst intill gratis är det också. Frukost kan fås för 10 kronor och på loven är det ofta gratis mat till barnen. Dessutom, när man handlat klart kan man köpa korv med bröd för 5 kronor!

3. Ikea-kassarna

Foto: Ikea

Det måste vara en av världens bästa uppfinningar. Dessa blå kassar som rymmer allt, och aldrig går sönder. Du återanvänder dem om och om igen, till tvätten, till resan, till flytten... Här får du ännu mer tips på vad du kan göra med de magiska kassarna.

4. Rea-hörnan

Inte nog med att det är relativt billigt som det är på Ikea. Det bästa av allt är när man når slutet, går in i rea-hörnan och hittar precis det man behöver – för mer än halva priset! Bästa dag att gå till rea-hörnan är på måndagar då de flesta returnerar varor (vilka ofta hamnar där) under helgen.

LÄS OCKSÅ: Smarta hemligheten under Ikeas klassiska kopp

5. Verktygen

Väl hemma torde det knappast vara någon konst att sätta ihop möblerna. Du har ju gjort det tusen gånger förut och skiftnycklarna du har hemma är minst lika många. Inser du när du öppnar verktygslådan.

6. Organiseringen

Foto: Shutterstock

Trots varuhusens storlek, är det så enkelt. Du tittar ut dina varor, läser på prislappen var de ligger, skriver ned och går sedan till lagret. Numrerade gångar där varje hylla också är tydligt numrerad med dina saker, fint förpackade i lådor som du sedan lägger på din vagn. Vi älskar när saker är välorganiserade!

7. Det funkar

Kan du bara hålla ut och besitter ett visst tålamod kommer du att få ihop möbeln. Du vet det, sedan tidigare. Här är det bra att ha ätit en rejäl portion med köttbullar, mos och lingonsylt innan (på Ikea så klart), sedan är det bara att börja jobba direkt när du kommer hem.

LÄS OCKSÅ: 8 jobbiga situationer alla som varit på Ikea känner igen

8. Ser annorlunda ut

Dammnit!! #vintageaudio #vinyljunkie #vinylporn #vinyl #records #recordstore #45s #45friday

Ett foto publicerat av Rob Free (@mrrobfree) Dec 8, 2014 kl. 6:14 PST

Okej, det kanske inte alltid ser ut exakt som i deras showroom eller katalog, men det var ju till ett överkomligt pris åtminstone, intalar du dig själv. Eller så börjar du om en annan dag och skrattar åt det.

9. Alltid mer

Foto: Shutterstock

Även om du ”bara” åkte dit för att köpa ljus och en växtplanta måste du ju ”titta runt lite” för att få inspiration. När du ändå tagit dig dit så att säga. Vi vet alla hur det slutar. Överfull vagn. Något vi brukar skratta åt efteråt.

10. Skilsmässohuset

Varje gång du åker dit med din partner, säger ni båda efteråt, ”aldrig igen”. Och det är nog bättre att åka med en kompis eller ensam, det är inte för inte som Ikea kallas för ”skilsmässohuset”.

LÄS OCKSÅ: Nu är det bevisar – Ikea får par att bråka

11. Pilarna

Det bästa sättet att inte gå vilse är att följa pilarna. Enligt Ikea alltså, som menar att det inte finns några genvägar. Men det gör det faktiskt. Något som den vane Ikea-handlaren lärt sig. Och har du kollat ut innan på datorn exakt vilka varor du ska ha, och alla ligger på lageravdelningen, så kan du faktiskt smita in via utgången och komma direkt till lagret, utan att behöva gå igenom allt.

12. Medlemskortet

Det finns ingen Ikea-nörd som inte har medlemskortet. Detta underbara kort som ger dig både billigare mat, extraerbjudanden, och gratis kaffe hela veckan, från måndag till fredag. Dessutom går 25 öre till Rädda Barnen varje gång du drar ditt kort i varuhuset. Och du behöver inte ens komma ihåg kortet – har du glömt eller tappat bort det är det bara att skriva ut ett tillfälligt (som du faktiskt kan behålla till nästa gång).

13. Nya besök

Hur mycket du än må älska Ikea, hur många gånger har du inte sagt till dig själv, ”aldrig mer”. Men det tar inte lång tid innan det börjar rycka i Ikea-nerven igen och du är tillbaka på ”brottsplatsen”. Ett beroende som nog aldrig går bort...

Källa/inspiration: Buzzfeed

LÄS OCKSÅ: Så blir ditt Ikeabesök så smidigt som möjligt