Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Var hittar man en snygg och stor matta för under 3 000 kronor? Svaret är så klart Ikea.
Var hittar man en snygg och stor matta för under 3 000 kronor? Svaret är så klart Ikea.
Var hittar man en snygg och stor matta för under 3 000 kronor? Svaret är så klart Ikea.
Hemligheten bakom Ikeas låga priser är bland annat tag-själv-lagret och de platta paketen som innebär att du måste skruva ihop möblerna själv.
Hemligheten bakom Ikeas låga priser är bland annat tag-själv-lagret och de platta paketen som innebär att du måste skruva ihop möblerna själv.
Hemligheten bakom Ikeas låga priser är bland annat tag-själv-lagret och de platta paketen som innebär att du måste skruva ihop möblerna själv.
1 AV 3
Vid vissa tillfällen finns det ingen anledning att handla nån annanstans än på Ikea. Här är listan då Ikea är bästa valet.
2 AV 3
Var hittar man en snygg och stor matta för under 3 000 kronor? Svaret är så klart Ikea.
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Hemligheten bakom Ikeas låga priser är bland annat tag-själv-lagret och de platta paketen som innebär att du måste skruva ihop möblerna själv.
Foto: Adobe Stock

10 möbler och prylar där Ikea är HELT oslagbara

Att handla på Ikea kan ju kännas ganska tråkigt och fantasilöst. Och visst är det roligt med exklusiv design och personliga loppisfynd – men det finns faktiskt tillfällen då inget slår Ikea.
Här hittar du 10 möbler och prylar som tveklöst är bäst och billigast att köpa hos möbeljätten.

1. Bokhyllan ”Kallax”

”Kallax” hylla. Foto: Ikea

Det finns ingen hylla i världen som ens kommer i närheten av ”Kallax”. Den kan varieras i nästintill en oändlighet och passar i alla typer av rum. Vi är många som ser den som en hjälte i barnrummet – bara att slänga ner alla leksaker i stora lådor och skjuta in i hyllan. Städat rum på nolltid! Men den funkar lika bra i hallen, kontoret eller i vardagsrummet. Och hur många är det inte som använt den som rumsavdelare? Hatten av för ”Kallax”!

2. Mattan ”Stockholm”

”Stockholm” randig matta. Foto: Ikea

Alla som någon gång letat efter en snygg, prisvärd och stor matta till vardagsrummet eller matsalen vet hur svårt det kan vara att hitta en. Det är just därför du sett mattan ”Stockholm” både i blogghem och hemma hos kompisar. Den uppfyller nämligen alla kriterier. Mattan på bilden är 3,5 x 2,5 meter och kostar 2 995 kronor.

3. Tv-bänken ”Bestå”

”Bestå” tv-bänk Foto: Ikea

En tv-bänk är ju egentligen en ganska tråkig möbel, den gör sällan speciellt mycket väsen av sig men behövs för att dölja fjärrkontroller och tv-spel – och framför allt för att ha någonstans att placera tv:n. Just därför vill vi slå ett slag för ”Bestå” tv-bänk. Den är billig och går anpassa precis som du vill ha den. Vill du piffa till den extra köper du snygga luckor från exempelvis Picky Living eller Superfront. 

LÄS MER: Snygga sätt att pimpa dina gamla Ikea-möbler 

4. Ramen ”Ribba”

”Ribba” ram i olika storlekar Foto: Ikea

Ska du rama in familjebilden eller kanske skapa en läcker tavelvägg? Visst kan det vara värt att köpa exklusiva ramar, men om det är en vanlig stilren svart eller vit ram med passepartout du behöver finns det ingen anledning att ens snegla på något annat än ”Ribba”. Enkel design är ju ofta det bästa. Finns i flera storlekar. Pris för en ram i storlek 21x30 centimeter är 39 kronor.

5. Rullvagnen ”Råskog”

”Råskog” rullvagn. Foto: Ikea

Den här enkla, men ändå läckra rullvagnen dyker upp i inredningstidningar och på Instagram titt som tätt. Och varje gång verkar den ha fått en skepnad – den är pysselförvaring, balkongmöbel, blombord, serveringsvagn, badrumsskåp... you name it! Tröttnar du på ett står dig tusen användningsområden åter. Kostar 399 kronor.

6. Utemöbler ”Äpplarö”

”Äpplarö” utemöbler. Foto: Ikea

Utemöbler köper man med fördel på Ikea – av flera anledningar. Designen är alltid bra mycket roligare än hos de andra stora kedjorna, och ärligt talat så spelar det ingen roll hur bra kvalitet du än köper – vind och vatten kommer göra dem slitna i alla fall. Vi älskar serien ”Äpplarö” i en klassisk design med många olika möbler att kombinera precis som man vill.

7. Dagbädd ”Hemnes”

”Hemnes” dagbädd. Foto: Ikea

Är du på jakt efter en dagbädd som extrasäng? Sluta leta och åk raka vägen till Ikea. Eller leta upp en från Ikea på Blocket, för den delen – där hittar man ju alla Ikea-möbler i hopskruvade och klara för halva priset. Hur som helst är det en ”Hemnes” dagbädd du ska satsa på. Ibland känns det som att den finns i varenda sommarstuga, och det är lätt att förstå varför. Charmig design och superpraktisk som soffa, enkelsäng och dubbelsäng. Kostar 3 793 kronor inklusive två madrasser.

8. Barnstol ”Antilop”

”Antilop” barnstol. Foto: Ikea

Säg det barn som aldrig suttit i en ”Antilop” barnstol. Visst finns det snyggare barnstolar och visst blir man galen varje gång man snubblar på de där utstickande benen – men fördelarna överväger ändå med råge. Med bricka och allt kostar den ynka 189 kronor, är praktisk att ta med då benen går supersnabbt att ta av, den tillhörande brickan är extremt användbar och man spolar lätt av stolen i duschen. Appropå dusch förresten – ta av benen och sätt ner hela sisten i badkarsvattnet så sitter barnet stadigt i badet.

LÄS MER: Test av barnstolar: Så bra betyg fick Ikeas barnstol Antilop

9. Kökspall ”Bekväm”

”Bekväm” pall/köksstege. Foto: Ikea

Ytterligare en riktig Ikea-klassiker! Förvaring på höjden är smart, men det gäller ju att komma åt den också. ”Bekväm” är superstabil och tillräckligt snygg för att alltid ha stående framme i köket. Dessutom funkar den perfekt som en extra sittplats när man är många runt bordet. Finns i svart, vitt och obehandlat trä så man kan måla den precis hur man vill. Kostar 149 kronor.

10. Tv-fåtölj ”Poäng”

”Poäng” fåtölj. Foto: Ikea

Var hittar man en bekväm och klassisk fåtölj med 10 års garanti – för under tusenlappen. På Ikea, var annars? Att klassikern ”Poäng” funnits i sortimentet under många årtionden visar med all tydlighet hur populär den är. Och det är inte svårt att förstå varför. Poäng har raka linjer, en mycket behaglig svikt och bra stöd för nacken. Dessutom är klädseln lätt att ta av och tvätta. En perfekt tv-fåtölj helt enkelt! Priset varierar beroende på utförande, den på bilden kostar 995 kronor exklusive fotpall.

LÄS MER: Ser du skillnaden på designklassikern och Mio-kopian? 

Och en bonusgrej: Ikea-kassen

Ikea-kassen är prefekt att använd för tvätt, att packa grejer i bilen i, shoppa med eller lägga tidningsinsamlingen i. Foto: Ikea

När du ändå är på varuhuset – glöm inte att köpa en blå kasse eller två. För endast fem kronor får du en mångsidig och rymlig kasse som håller i en evighet. Använd den för att bära tvätt i, packa grejer i bilen i, shoppa med eller lägga tidningsinsamlingen i. Vi älskar de rejäla banden som gör att man smidigt bär den över axeln. Pris: 5 kronor för en stor och 4 kronor för en liten.

LÄS MER: Ikeas nya katalog för hösten 2019 – ett riktigt sömnpiller 

LÄS MER: Här är trendiga inredningen som ger folk rysningar