Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

10 anledningar att hata Gekås i Ullared

Hyser du också starka känslor för Gekås i Ullared?

Kanske du inte riktigt vågar säga vad du känner.

Vi förstår dig – här är 10 anledningar att hata Ullared!

 

(Läs med glimten i ögat. Egentligen älskar vi ju Gekås ;)

Har du aldrig köat och trängts på allvar förut kommer du att få göra det nu. Foto: Gekås Ullared

1. Trängseln. TRÄNGSELN!

 

Har du aldrig köat och trängts på allvar förut kommer du att få göra det nu, med råge. Du kan till och med få köa i flera timmar, utomhus. Ihop med folk som står och blossar dig rakt i ansiktet, och de är många.

När du väl kommer in kommer du att upptäcka att det är fysiskt omöjligt att gå med vagnen mellan hyllor och bland allt folk. Något som innebär att du måste lämna den i från dig, för att sedan upptäcka att den är försvunnen. I högtalarna efterlyses kundvagnar stup i kvarten.

LÄS MER: Det här är årets bästa dag att besöka Gekås

 

”Åh, jättebilligt med leksaker! Foto: Veronica Lundström Kristensen

2. Du blir pank lååång tid framöver

 

Problemet med Ullared är att det ligger långt bort (för många) i en håla i skogen, är så stort och säljer allt. Ja, det är faktiskt ett problem. För har du väl tagit dig dit känner du att du måste handla på dig för att resan ska vara värd det. Och för att allt ser så billigt ut. 

Det slutar med att du får med dig julklappar och presenter samt kläder för flera år framöver. Och massor av ”skräp” som du egentligen inte behöver men trodde du behövde när du väl var där. När räkningen ska betalas i kassan inser du att allt det "jättebilliga" och "livsnödvändiga" plötsligt blev jättedyrt, och du tvingas föra över pengar från sparkontot för att klara av notan. Nu blir det nudlar under lång tid framöver.

 

Ett örngott med Morgan känns ju helt rätt! Eller kanske inte... Foto: Lennart Rehnman

3. Du köper massor av onödiga saker

 

Är det något de allra flesta av oss i Sverige inte behöver mer av så är det prylar och saker. Och det är just det här som är problemet med Ullared, du kommer alltid att komma hem med prylar som du inte behöver. Saker som du aldrig hade handlat om du inte åkte dit, och som nu bara tar plats, samlar damm, rasar ur skåpen och överfulla lådor, och gör dig irriterad. 

”Köpte jag verkligen det där”? Det är nästan så man tror att de släpper ut någon drog i luften som gör en köpgalen när man kliver in i butiken. 

 

”Sektens” högkvarter. Foto: Gekås Ullared

4. Ullared-sekten

Följer man Ullareds-grupperna på Facebook och andra sajter blir man nästan lite rädd – känslan av en sektliknande rörelse kommer ganska omgående. Folk hinner knappt komma hem från varuhuset innan de går ut på nätet och diskuterar när de ska åka nästa gång, skryter om hur mycket man handlat för, vad som finns och inte finns att köpa, bönar och ber varandra om att köpa olika saker och posta dem.

Eller så bestämmer de sig för att ses i stora gruppmöten på sin semester på Ullareds-campingen, eller än värre – gifter sig där. Och nåde dig om du säger något ont om varuhuset, du får alla emot dig och åker ut ur gruppen fortare än du hinner blinka!

 

”Birgitta? Hallå, Birgitta? Var är du?” Foto: Veronica Lundström Kristensen

5. Du går vilse

 

Gekås i Ullared är faktiskt världens största detaljhandelsaffär. Både när det gäller omsättning (5 miljarder om året) samt storleksmässigt – 35 000 kvadratmeter med olika avdelningar man ska ta sig igenom, med upp till 7 000 andra personer samtidigt.

Och sedan undrar folk varför det hela tiden ropas ut i högtalare om människor som tappat bort både barn, man och vagnar. Att behöva ägna timmar åt att leta efter gråtande och rädda barn eller en försvunnen partner, alternativt senila mamma, när man inte ens hittar själv gör att man aldrig mer vill tillbaka.

LÄS MER: Vanliga missarna du gör när du handlar på Ikea

 

Säger du att ni aldrig bråkar i er familj?! Testa ett besök i Ullared. Foto: Istock

6. Alla bråk

 

Säger du att ni aldrig bråkar i er familj?! Då har ni inte varit på Gekås i Ullared. Ikea är ingenting mot vad detta innebär, tro oss! 

Efter en bilresa på kanske 60 mil och uppgång tidigt i ottan, för att sedan ge sig i kast med detta varuhus, ihop med 7 000 andra människor och 3 000 kundvagnar, kommer att generera i bråk, inget snack! Lägg till hungriga och trötta barn, en partner som hatar shopping och övertrassering på kreditkortet... Du har tur om du klarar dig från skilsmässa.

 

Här kommer folk slita saker ur dina händer. Foto: Istock

7. Hysteriska människor

 

Visst, i tv-programmet med samma namn ser allt så där myspysigt och trevligt ut. Verkligheten är en annan. Här kommer folk att köra på dina hälar med sina kundvagnar, skälla ut dig, slita saker ur dina händer (om bara en finns kvar), och stjäla din kundvagn full med grejer när du inte ser, eller helt enkelt plocka ut det som de bara tycker att de vill ha. Något du inte upptäcker förrän du kommer hem, eftersom vagnen var så full med grejer att du inte upptäckte att något försvann.

 

På Ullared kan du hitta plagg för tio kronor. Kvaliteten är därefter. Foto: HENRIK JANSSON

8. Dålig kvalitet

 

Visst, det finns många bra saker att köpa med bra kvalitet. Men också en hel del skit. Barnkläder finns det i mängder och billigt är det också, så klart. Det går att hitta plagg från tio kronor och uppåt. 

Tyvärr är det alltför vanligt att de både går sönder, krymper och blir hårda i materialet. Inte så kul att komma hem och efter ett par veckor upptäcka att ungarnas hela vårgarderob är kass – och klädkontot tomt – och du inte kan åka tillbaka 60 mil för att reklamera.

 

Åh! En ledig parkeringsplats. Nähä, ni skulle in och handla – igen! Foto: ANDERS YLANDER

9. Parkeringen

Parkeringen är ett helt ämne för sig. 3 000 parkeringsplatser är inte tillräckligt när de kan ha 7 000 besökare på en dag, och den är typ alltid full! För till Ullared kommer man oftast med bil. Och när du äntligen ser några packa i bilen och tror att du ska få deras plats kan du ge dig sjutton på att de ska gå in en andra vända och handla mer! Något som i sin tur lockat dit tjuvar som bryter sig in i fullastade bilar och snor varor när folk går in för att handla igen. Så inte ens där kan man vara säker.

 

Hej hej! Nu är vi tillbaka! Foto: Gekås Ullared

10. Stället är tvångsmässigt beroendeframkallande

 

Trots alla ovanstående punkter kommer vi till den nu konstigaste av alla. Efter ett besök på Ullared säger du utmattad och sönderbråkad när du kommer hem att ”aldrig mer”. Lyckan över att ha lämnat stället är fullkomlig och du drömmer om en vecka på spa (fast för vilka pengar då?). Men vad händer? Ett år senare, eller kanske till och med 6 månader bara, kommer du på dig själv med att planera ett nytt besök. Den här gången ska det bli annorlunda för då ska du minsann lämna barnen och partnern hemma och i stället åka med bästa kompisen. Du kommer alltid att vilja alltid åka tillbaka, oavsett vad som hänt. Terapi!

(Och här är anledningarna till att vi älskar Gekås!)


LÄS MER: Sofias rekordköp på Ullared: "Lite mer än jag tänkt"