Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Om du hör till de som känner att du måste städa innan gäster kommer, så finns det nu skäl för oron, efter en undersökning som gjorts.Om du hör till de som känner att du måste städa innan gäster kommer, så finns det nu skäl för oron, efter en undersökning som gjorts.Om du hör till de som känner att du måste städa innan gäster kommer, så finns det nu skäl för oron, efter en undersökning som gjorts.
Att lämna smutsig disk frammr är kanske inte så bra – om det är gästerna du vill behaga.Att lämna smutsig disk frammr är kanske inte så bra – om det är gästerna du vill behaga.Att lämna smutsig disk frammr är kanske inte så bra – om det är gästerna du vill behaga.
De allra flesta noterar om du har det rörigt, och många dömer också ut dig dig för det.De allra flesta noterar om du har det rörigt, och många dömer också ut dig dig för det.De allra flesta noterar om du har det rörigt, och många dömer också ut dig dig för det.
Många besökare blir glada av att se en välfylld bokhylla med titlar som säger något om den som bor där.Många besökare blir glada av att se en välfylld bokhylla med titlar som säger något om den som bor där.Många besökare blir glada av att se en välfylld bokhylla med titlar som säger något om den som bor där.
Flera erkänner att de ”möblerar om” inombords om de inte tycker om sättet det är möblerat på hos den de besöker.Flera erkänner att de ”möblerar om” inombords om de inte tycker om sättet det är möblerat på hos den de besöker.Flera erkänner att de ”möblerar om” inombords om de inte tycker om sättet det är möblerat på hos den de besöker.
1 AV 5
Om du hör till de som känner att du måste städa innan gäster kommer, så finns det nu skäl för oron, efter en undersökning som gjorts.
Foto: Fotolia
2 AV 5
Att lämna smutsig disk frammr är kanske inte så bra – om det är gästerna du vill behaga.
Foto: Fotolia
3 AV 5
De allra flesta noterar om du har det rörigt, och många dömer också ut dig dig för det.
Foto: Fotolia
4 AV 5
Många besökare blir glada av att se en välfylld bokhylla med titlar som säger något om den som bor där.
Foto: Fotolia
5 AV 5
Flera erkänner att de ”möblerar om” inombords om de inte tycker om sättet det är möblerat på hos den de besöker.
Foto: Fotolia

Sakerna dina gäster stör sig på hemma hos dig

Blir du också stressad av objudna gästbesök?

Det var ju det här med att hinna städa och plocka.

Men vad är det då som gästerna kollar på hemma hos dig?

Här får du svaret, och det är inte alltid som man tror!

Nu är det bevisat. Enligt en undersökning som inredningssajten My Domaine gjort har man kommit fram till att det finns sju saker som gäster noterar när de besöker ditt hem. Vi får också veta varför de dömer dig om du har det stökigt. 

Många tycker det är få saker som är så stressande som när en objuden gäst kommer på besök. Men medan du stressar upp dig över att det ligger smutstvätt vid tvättmaskinen, vad är det då som din gäster egentligen tittar på?

LÄS OCKSÅ: Så städar du hela huset på bara en timme 

Foto: GETTY IMAGES

Avskräckta av grälla färger och opersonlig konst

Tyvärr visar undersökningen från My Domaine dåliga nyheter för alla som hoppas att gästerna inte ska lägga märke till om det är stökigt hemma – för det gör de. 

De goda nyheterna är att eftersom alla märker av röran hemma hos dig finns det också de som ser det som något positivt eftersom det får dem att känna sig bättre över sina egna hem. Vad de vill se när de besöker någons hem är intressant konst, böcker och växter. Däremot blir får de ett negativt intryck av grälla färger på väggarna, dålig belysning och intetsägande och alldaglig konst. 

LÄS OCKSÅ: 10 grymt irriterande saker som dina gäster gör

Dessa 7 saker kan gästerna störa sig på hemma hos dig:

1. Konst och böcker
Flera i undersökningen påpekade att smaken på konsten säger mycket om den boendes personlighet. Många blir också glada av att se en välfylld bokhylla med titlar som säger något om den som bor där.  Väldigt många lägger märke till vad du har hängande på väggen före allt annat, så se till att det är något du är stolt över.

2. Dålig belysning
En del sa att de inte brydde sig nämnvärt om prylar och möbler men däremot belysningen. Ett bra ljusflöde kommer att ge gott intryck och en skön känsla, men det går att ”fejka” till mysbelysning med spotlights eller levande ljus.                                     

3. Dåligt möblerat
Flera erkände också att de möblerade om inombords om de inte tyckte om sättet det var möblerat på hos den de besökte. De blir också irriterade om foton eller tavlor hänger för högt eller om inredningen inte hänger ihop/matchar mellan rummen.

4. Otrevliga lukter
Det gamla tricket att ha någon bakning på gång i ugnen fungerar alltid. Men även doftljus eller rökelser reagerar de flesta positivt på. Det betyder också att är det något som inte doftar gott kommer de att förknippa ditt hem med något negativt.

Foto: Fotolia

5. Stök och röra
De allra flesta noterar om du har det rörigt, och många dömer också ut dig dig för det. Folk erkänner även att de kollar in hur rent, organiserat och plockat det är när de hälsar på hos andra. Några sa att de blev stressade av ett smutsigt och stökigt boende eftersom "det störde deras inre kontrollfreak". Lämna inte massor av smutsig disk framme, alltså.

6. Vissna växter
Grönska och växter var något som alla gillade. Det fångar folks ögon direkt, men det kan också vändas till något negativt om arrangemanget är dåligt eller växterna är hängiga eller vissna.

7. Stark väggfärg
Sedan var det det här med skrikiga färger på väggarna, speciellt rött och brunt, det skapar oro och stress hos besökarna. Så det bästa är att hålla sig till neutrala färger om du vill göra ett gott intryck och få gästerna att känna sig trygga och lugna. 

Källa: My Domaine, Daily Mail

LÄS OCKSÅ: 11 bästa städknepen för ditt hem