1 AV 17
Har du också tittat på ”Så mycket bättre” på TV4 och tyckt att det är så ”otroligt mysigt” och ombonat? Här berättar vi hur det mysiga huset inreds!
Foto: Olle Sporrong
2 AV 17
Inredningsdesigner Lena Nyholm mitt i något jobb.
Foto: Privat
3 AV 17
Miljön i ”Så mycket bättre” är vida omtalad. Bakom den står inredaren och stylisten Lena Nyholm.
Foto: TV4
4 AV 17
Utanför den mysiga ladan där middagen intas.
Foto: TV4
5 AV 17
”Det är bara första säsongen jag inte var med”, säger Lena som tycker det är en stor ära att få vara en del av den magnifika produktionen ”Så mycket bättre”.
Foto: TV4
6 AV 17
Redan fyra månader innan inspelning börjar Lena att jobba med interiören. När det sedan är fyra dagar kvar till inspelningen åker Lena dit med tre assistenter, packar upp allt och börjar styla.
Foto: TV4
7 AV 17
Det är inte bara ladan och dukningen som är noga genomtänkta, det är allt ifrån kuddar, filtar, möbler, blommor och trädgård till rekvisitan vid utflykterna. Det finns inget som Lena inte har petat i.
Foto: TV4
8 AV 17
Mysfaktorn i ”Så mycket bättre” på TV4 är alltid hög.
Foto: TV4
9 AV 17
Lena Nyholm har skapat all inredning till ”Så mycket bättre” i sex säsonger, vilket är alla utom en.
Foto: TV4
10 AV 17
”Jag gör precis allting”, berättar Lena, ”till och med putsar glas, bär soffor och så. Det är mycket jobb men väldigt roligt.”
Foto: TV4
11 AV 17
När sista programmet har sänts i år har Lena Nyholm gjort exakt 100 dukningar. Alla olika!
Foto: TV4
12 AV 17
Även allting inne på pensionat Grå Gåsen har Lena stylat.
Foto: TV4
13 AV 17
”Jag har i år kört en mer sofistikerad och nedtonad inredning. Fast fortfarande med färgklickar, så klart, och mycket dekor. 'More is more' är min stil överlag!”
Foto: TV4
14 AV 17
Köket där all mat tillgas till artisterna. Naturligtvis har Lena även stylat här.
Foto: TV4
15 AV 17
”Jag lyfter gärna fram lokala hantverkare och småleverantörer. Det känns viktigt och blir mer personligt. Jag skulle kunna göra saker mycket enklare för mig, men det är värt slitet.”
Foto: TV4
16 AV 17
En del kanske till och med har bott på pensionat Grå Gåsen, som det heter, och då kunnat notera att det ser helt annorlunda ut mot i programmet.
Foto: TV4
17 AV 17
Lena Nyholm
Foto: Privat

Så skapar hon inredningen i ”Så mycket bättre” på TV4

Har du tittat på ”Så mycket bättre” och tänkt på hur mysigt det är?

Man skulle lätt kunna säga att inredningen är en del av succén.

Lena Nyholm är kvinnan som ligger bakom den magiska förvandlingen. Och nu har hon gjort den 100:e dukningen!

Har du också tittat på ”Så mycket bättre” på TV4 och tyckt att det är så ”otroligt mysigt” och ombonat? En del kanske till och med har bott på pensionat Grå Gåsen, som det heter, och då kunnat notera att det ser helt annorlunda ut mot i programmet. 

Sjätte säsongen hon stylar

Vem står då bakom denna fantastiska förvandling? Det är en tjej som heter Lena Nyholm, 36, och är inredningsdesigner och scenograf. I är är sjätte säsongen hon förvandlar pensionatet och ladan till det mysiga vi är vana vid att se i tv-programmet. 

– Det är bara första säsongen jag inte var med, säger Lena som tycker det är en stor ära att få vara en del av den magnifika produktionen ”Så mycket bättre”.

 

LÄS OCKSÅ: Karin ”Bytt är bytt” Laserows 5 bästa inredningstips 

Gör precis allting

Men det är hårt slit. Det är inte bara ladan och dukningen som är noga genomtänkta, det är allt ifrån kuddar, filtar, möbler, blommor och trädgård till rekvisitan vid utflykterna. Det finns inget som Lena inte har petat i. 

– Jag gör precis allting, berättar Lena, till och med putsar glas, bär soffor och så. Det är mycket jobb men väldigt roligt. 

 

Foto: TV4

Börjar 4 månader innan

Redan fyra månader innan inspelning börjar Lena att jobba med interiören. När det sedan är fyra dagar kvar till inspelningen åker Lena dit med tre assistenter, packar upp allt och börjar styla. 

– Jag lyfter gärna fram lokala hantverkare och småleverantörer. Det känns viktigt och blir mer personligt. Jag skulle kunna göra saker mycket enklare för mig, men det är värt slitet.

 

LÄS OCKSÅ: Det gamla ödehuset skulle rivas – då renoverade Rebecca villan till ett drömhem 

Mycket mindre färg i år

Om man ska jämföra med tidigare säsonger säger Lena att hon i år använt sig av mycket mindre färg.

–  Jag har i år kört en mer sofistikerad och nedtonad inredning. Fast fortfarande med färgklickar, så klart, och mycket dekor. ”More is more” är min stil överlag!

100:e dukningen i år

Du gjorde din 100:e dukning till sista programmet, hur lyckas man variera sig så många gånger?

– Jag vet inte, jag är nog lite galen, säger hon och skrattar. Jag kan inte förklara det, men uppenbarligen är jag väldigt kreativ. 

 

Foto: TV4

Bor själv på 43 kvadratmeter

Själv bor Lena på 43 kvadratmeter, en 1,5:a på Södermalm, och säger att ”more is more” syns väldigt tydligt hemma hos henne också.

– Jag har mörkgröna, mörkblå och cerise väggar, svart soffa och mycket prylar. Men prylarna är fina och välorganiserade i stilleben. Och i vardagsrummet har jag fyra bord och tio lampor.

Hon älskar sitt hem och säger att de som kommer hem till henne tycker att det är både mysigt och ombonat och trivs.

 

LÄS OCKSÅ: Alla vill ha julgransmattan från Rusta – men till något helt annat 

Började för sju år sedan 

Men att Lena skulle jobba med inredning var inget hon trodde innan hon började för sju år sedan. Då jobbade hon på en eventdesignbyrå innan hon av en slump lärde känna en inredningsarkitekt och fick bli assistent.

– Det var min utbildning och sedan dess har det bara rullat på. Men jag har verkligen hittat min grej, säger Lena som älskar sitt jobb. 

Lena kommer inte från en kreativ familj och trodde därför inte att man kunde jobba med ”sånt här” när hon var yngre. 

– Allt har gått så snabbt sedan jag började för sju år sedan. Jag har haft så mycket jobb att jag inte ens hunnit göra klar min hemsida, säger Lena som även gör jobb åt kontor, restauranger och privatpersoner.

Samlade på silverbestick som liten

Så här i efterhand inser hon att kreativiteten ändå fanns där i henne utan att hon förstod det.

– Jag samlade på silverbestick från det att jag var sju år, det var min önskan att få nya till varje födelsedag. I dag har jag en hel serie med Chippendale-bestick. Jag minns också att jag möblerade om mitt rum hela tiden.

 

 LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping 

 

LÄS OCKSÅ:

Stora guiden: 18 värmande och mysiga kaminer 

Ikeas populäraste produkter genom tiderna – vilka har du? 

Därför ska du raka soffan – smartaste grejen!