1 av 4: 2016 var året när alla Hemnet-annonser visade upp boenden i grått. Till och med dörrar och lister gråmålades. Foto: Hemnet
2 av 4: 2017 års stora bubblare är blått. Men överlag så kommer det vara mycket färger, enligt Hemnet. Foto: Hemnet
3 av 4: Årets it-pryl enligt Hemnet blir den stora oljemålningen. Foto: Hemnet
4 av 4: Antikt, sammet och silver kommer stort i år, enligt Hemnet. Foto: Hemnet

Så kommer Hemnet-annonserna att se ut i år

Hur kommer bostadsannonserna och våra boenden 2017 att se ut?

Mycket färger, återbruk, antikt och personligt, avslöjar Hemnet.

Dessutom: det här är årets ”måste”-pryl när du ska styla din bostad.

Nu kan vi berätta vad som dominerat annonsernas inredningar under 2016 och vad som kommer att se helt annorlunda ut 2017. Allt enligt Hemnet som är proffs på området.

– 2016 kunde man tydligt se att grått dominerade bilderna på Hemnets annonser. Från ljust och fräscht skulle allting plötsligt bli grått. Vi målade till och med lister och dörrar i grått, berättar Sara Ström på Hemnet.

 

LÄS OCKSÅ: Inred med gröna växter – här är trenderna 2017 

Bort med skrynkliga linnelakan

Att grönt blir en stor och het färg i år har vi berättat om tidigare. Men enligt Sara är blått den stora bubblaren. Vi kommer att få se det både på väggar och möbler. 

Annat vi såg mycket av i annonserna 2016 var skrynkliga linnelakan, marmor, koppar och mässing, den nakna glödlampan, spretiga tavelväggar, posters och prints, stora gröna växter, men också kaktusen. Av det kan man säga att det bara är växterna som kommer att fortsätta dominera 2017.

Foto: Hemnet

Fokus på styling och detaljer

”Stylisten blir stjärnan i annonserna. Det unika uttrycket i stylingen blir allt viktigare. Stylisterna får ta större plats och får äran därefter”, berättar Sara Ström att den kända inredningsbloggaren Frida Ramstedt.

– Och hon har helt rätt. Fokusen kommer att ligga mer och mer på styling, vilket vi redan har sett i annonserna. När man förr ville ha vidvinkel och få med så mycket som möjligt av rummen riktar man nu i stället in sig på mindre detaljer i bilderna. Och bilderna ska vara levande, kännas bebodda. Till exempel en frukostbricka i sängen, eller nybakat bröd som någon plockar med. 

 

LÄS OCKSÅ: 9 inredningstrender från förra året som kommer att vara helt ute 2017 

Personligt, äkta och återbruk

Vidare berättade Sara att ”trender” är något som vi kommer att tröttna på. Det är det unika, personliga och äkta som blir viktigt det här året. Och där ingår miljö, som återbrukat material och mycket naturmaterial som betong, trä och skinn. Vi kommer också att våga köpa mer vad vi vill, det ska vara handplockat. I miljön och hållbarheten som vi vill värna ingår också att handla gamla, antika prylar överlag, liksom att köpa afrikanskt, indiskt, persiskt.

Prylen du måste ha

Som LEVA&BO avslöjat tidigare är det en något oväntad pryl som vi bara måste ha i våra hem i år:

– Och alla printers och posters vi har sett sitta i grupperingar i olika konstellationer, så kallade tavelväggar, blir också ute. Nu är det äkta konst och stora rejäla tavlor som gäller, det blir årets it-pryl! Det ligger också i linje med att att minska på nykonsumtionen. Auktionshallar kommer att få sig ett uppsving.

 

LÄS OCKSÅ: Efter marmor och mässing – här är trenderna 2017 

 

2017 års trender enligt Hemnet:

1. Fokus på stylingen.

2. Befolka bostadsannonsen.

3. Färg, färg, färg! Både grönt och blått. Men också jordigt, naturligt, beige.

4, Unikt, personligt och äkta.

5. Antikt, sammet och silver.

6. Ursprung, jordnära, etnicitet.

7. Naturmaterial som betong, trä och skinn.

8. Återbrukad inredning.

9. Miljö- och avfallsfrågor inverkar.

10. Årets it-pryl: Oljemålningen.

 

LÄS OCKSÅ: 

Här är bostäderna som klickade mest på Hemnet 2016 

Ikea gör nya möbler av gamla PET-flaskor – snacka om återbruk 

NK lanserar nytt unikt inredningskoncept 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!