Så inreder vi våra hem i höst – tjuvtitta på trenderna

Nyanser av blått. Mörkblått är en trendfärg hösten 2015 som syns både i sovrum och på köksluckor. Allt på bilden kommer från Broste Copenhagen.

Foto: Line Klein

1 av 14: Nyanser av blått. Mörkblått är en trendfärg hösten 2015 som syns både i sovrum och på köksluckor. Allt på bilden kommer från Broste Copenhagen.

Spännande tapetmönster. Bilderna till Sandbergs nya tapet­kollektion Skog som släpps den 18 augusti har stylats av Daniella Witte och är verkligen inspirerande. Kollektionen är framtagen för moderna boenden med öppna planlösningar och är tänkta att skapa ett lugn. Här tapeten Rost.

2 av 14: Spännande tapetmönster. Bilderna till Sandbergs nya tapet­kollektion Skog som släpps den 18 augusti har stylats av Daniella Witte och är verkligen inspirerande. Kollektionen är framtagen för moderna boenden med öppna planlösningar och är tänkta att skapa ett lugn. Här tapeten Rost.

Trä och keramik. Köket står i fokus bland Lagerhaus höstprylar. En rustik känsla med keramik och trä är genomgående tema.

Foto: Jesper Orrbeck Photography

3 av 14: Trä och keramik. Köket står i fokus bland Lagerhaus höstprylar. En rustik känsla med keramik och trä är genomgående tema.

Blågröna mönster. Blågröna toner är hett i höst. Här är det en tapet med orientalisk känsla, som består av fyra våder, som bildar en vacker vägg, 1 199 kronor, Ellos.

4 av 14: Blågröna mönster. Blågröna toner är hett i höst. Här är det en tapet med orientalisk känsla, som består av fyra våder, som bildar en vacker vägg, 1 199 kronor, Ellos.

Rått och rustikt. Betong fortsätter att vara ett dominerande inslag i höstens inredningar, liksom mässing och keramik. Gröna växter är en stor trend - sätt gärna bara en slinga av blad i en vas som här. Allt på bilden kommer från danska House doctor.

5 av 14: Rått och rustikt. Betong fortsätter att vara ett dominerande inslag i höstens inredningar, liksom mässing och keramik. Gröna växter är en stor trend - sätt gärna bara en slinga av blad i en vas som här. Allt på bilden kommer från danska House doctor.

Grafiskt och svartvitt. Den grafiska stilen håller i sig. Här är det handdukar från H&M home som även finns i olika enfärgade nyanser.

6 av 14: Grafiskt och svartvitt. Den grafiska stilen håller i sig. Här är det handdukar från H&M home som även finns i olika enfärgade nyanser.

Gula inslag. Detaljer i varma, gula nyanser kommer vi se ofta i höst. Kudde i skördefärger, 50 × 50 centimeter, Åhléns.

7 av 14: Gula inslag. Detaljer i varma, gula nyanser kommer vi se ofta i höst. Kudde i skördefärger, 50 × 50 centimeter, Åhléns.

Mörk marmor. Liten serveringsbricka i marmor, 245 kronor, Indiska.

8 av 14: Mörk marmor. Liten serveringsbricka i marmor, 245 kronor, Indiska.

Dova textilier. Mörka tyger kommer stort, här är en kudde i sammet, 349 kronor, Indiska.

9 av 14: Dova textilier. Mörka tyger kommer stort, här är en kudde i sammet, 349 kronor, Indiska.

Mässing. Lampor med detaljer i mässing är ett återkommande inslag i många kollektioner. Den här foten finns även i kopparfärg, 399 kronor, skärm av bomull, 299 kronor, båda från Åhléns.

Foto: Photographer: Petter Brandt

10 av 14: Mässing. Lampor med detaljer i mässing är ett återkommande inslag i många kollektioner. Den här foten finns även i kopparfärg, 399 kronor, skärm av bomull, 299 kronor, båda från Åhléns.

Gröna toner. Olika toner av grönt finns på många inredningsprylar. Här en vas i skiftande nyanser, 79:50 kronor, H&M home.

11 av 14: Gröna toner. Olika toner av grönt finns på många inredningsprylar. Här en vas i skiftande nyanser, 79:50 kronor, H&M home.

Etniskt och färgstarkt. Afrikanska mönster och färger är ett tema hos Åhléns i höst. Detta bäddset dessutom i grönt och blått, 399 kronor, Åhléns.

12 av 14: Etniskt och färgstarkt. Afrikanska mönster och färger är ett tema hos Åhléns i höst. Detta bäddset dessutom i grönt och blått, 399 kronor, Åhléns.

Retrostil. Läcker lampa i retrostil i skogsgrönt och mässing, 3 745 kronor, House doctor.

Foto: Allan Trolle

13 av 14: Retrostil. Läcker lampa i retrostil i skogsgrönt och mässing, 3 745 kronor, House doctor.

Industrikänsla. Industritrenden håller i sig. Här är en lampa från höstens kollektion som knyter an till gamla arbetslampor, 2 090 kronor, Watt & veke.

14 av 14: Industrikänsla. Industritrenden håller i sig. Här är en lampa från höstens kollektion som knyter an till gamla arbetslampor, 2 090 kronor, Watt & veke.

Inredning hösten 2015 – vilka trender kommer och hur ska vi inreda våra hem?

Hos inredningsföretagen är det redan höst.

Här är en tjuvtitt på trender och prylar som dyker upp i september.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Inredningstrender i höst

  • Dovare, mörkare toner i grönt och blått.
  • Väggar målade i gråbeige toner.
  • Mässing och marmortrenden håller i sig.
  • Etniska mönster kommer stort.
  • Den grafiska trenden i svartvitt finns kvar, men basen är mörkare.

 

Bläddra bland bilderna ovan för att tjuvtitta på höstens inredningstrender.

 

LÄS OCKSÅ: Se Ikeas bästa augustinyheter

 

Spännande tapetmönster i höst. Detta är Sandbergs nya tapetkollektion Skog. Just den här tapeten heter Rost.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer