Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning

Publicerad 11 maj 2017 13:08

Så inreder du efter ditt stjärntecken

Att bestämma sig för inredning kan vara svårt. Vafrör inte ta hjälp av sitt stjärntecken och inreda utefter hur tecknet säger hur du trivs?

Att bestämma sig för inredning kan vara svårt. Vafrör inte ta hjälp av sitt stjärntecken och inreda utefter hur tecknet säger hur du trivs?

1/4

Foto: Getty Images

Är det så här du trivs? Tecknen avslöjar.

Är det så här du trivs? Tecknen avslöjar.

2/4

Foto: Getty Images

Alla tror ju inte på att stjärntecken kan berätta saker om människor. Men oavsett kan det vara intressant att se hur just du borde inreda – för att se om det stämmer.

Alla tror ju inte på att stjärntecken kan berätta saker om människor. Men oavsett kan det vara intressant att se hur just du borde inreda – för att se om det stämmer.

3/4

Foto: Getty Images

Inreder du minimalistisk och ogillar röra och är därför en klippa på att organisera? Då är du nog en jungfru.

Inreder du minimalistisk och ogillar röra och är därför en klippa på att organisera? Då är du nog en jungfru.

4/4

Foto: Getty Images

Att välja färger och inredning där hemma är inte alltid det enklaste. 

Vad passar bäst, och vad tycker andra? Och tänk om man ångrar sig? 

Läs experternas råd, vilken inredning och färg som passar ditt stjärntecken! 

De som tror på stjärntecken menar att de säger väldigt mycket om ens personlighet, och även hur man väljer att bo och inreda. Är du en slarvig person, gillar du starka färger eller är du en pedant som bara vill ha ljust och fräscht? 

Här har några experter sammanställt alla stjärntecken och hur var och en väljer att inreda, samt vilken färg som passar en. Tror du inte på stjärntecken kan du säkert inspireras ändå, eller bara se om det stämmer med dig! 

LÄS OCKSÅ: 12 saker du måste sluta inreda med 2018

1. Väduren

Foto: Fotolia

Väduren ansen ha en eldig personlighet och tycker därmed om starka färger som rött och orange. Men även trendigt rosa funkar bra ihop med vädurens självsäkra och äventyrliga tecken. I sovrummet fungerar en vägg i blek puderrosa, gullig pastell eller smutsiga, urtvättade toner vilket skapar harmoni. 

Väduren som har en företagsam och dynamisk personlighet tycker att köket är det viktigaste rummet. Det här tecknet gillar småprylar, något som kan göra att det ser stökigt ut om man inte håller efter.

2. Oxen

Foto: Fotolia

Många menar att oxar är envisa, men det handlar mer om att det här tecknet har en stark åsikt enligt astrologerna. Oxar gillar estetik, lyx och trender och svart är perfekt för tecknet eftersom den dramatiska kulören är både trendig och djärv.

Andra drag som kännetecknar oxen är sensualism och en förkärlek till romantik, underhållning och konst. Hen uppskattar lyxiga, bekväma och traditionella möbler och detaljer, och det kan vara både antikt eller en vacker och välgjord möbel.  

LÄS OCKSÅ: Trender som sprider sig – här är 8 saker du garanterat känner igen

3. Tvillingarna

Foto: Fotolia

Den som är tvilling anses vara livfull, anpassningsbar och mycket sällskaplig. Därför passar gult väldigt bra ihop med deras sociala ådra.

De gillar att underhålla och umgås med andra, därför är möblerna arrangerade i olika mysiga sittgrupper. Vad gäller inredningen i övrigt blir det gärna åt det moderna hållet, mycket rena linjer, färger och former. 

4. Kräftan

Foto: Fotolia

När vi pratar kräfta pratar vi om det mest hemmakära tecknet av dem alla. Den känsliga och lojala själen funkar bra ihop med ljusblå väggar vilket skapar en omhändertagande och trygg stämning. Färgen kan dessutom vara till inspiration för det här kreativa tecknet.

Kräftan är också sentimental och vill gärna omge sig med prylar som familjeklenoder, möbler som gått i arv och andra personliga ting. Men också varma, inbjudande färger och mysiga möbleringar är viktigt.

5. Lejonet

Foto: Fotolia

Lejonet är lika med mycket dramatik (positiv sådan) och är tecknet som älskar att underhålla sin omgivning. Därför gillar hen också färger och inredning som är uttrycksfulla och inspirerande. Lila är en färg som passar mycket bra här. 

Framme och synligt står gärna inredningsdetaljer och andra prylar som införskaffats under utlandsresor. Vi hittar här ofta stora sittgrupper för att lejonet ska kunna tillfredsställa sitt sociala behov med middagsbjudningar och släktträffar.  

LÄS OCKSÅ: 10 saker alla som bor med en pedant garanterat känner igen

6. Jungfrun

Foto: Fotolia

Jungfrun ses som både noggrann och intelligent men är också lagd med en praktisk sida. Därför passar färgen beige bra då den är naturnära, diskret och tidlös.

Ihop med noggrannheten hör också att hen föredrar en minimalistisk inredningsstil. Röra och oordning är inget som tilltalar det här tecknet, så jungfrun brukar vara lite av en expert på organisering och förvaring – här är det snyggt och praktiskt inrett. 

7. Vågen 

Foto: Fotolia

Denna starka personlighet uppskattar skönhet och balans, därför passar harmoniska, gröna toner bra in i detta hem. Ljusa, starka eller murriga spelar ingen roll så länge det är grönt.

Vågen anses vara en harmonisk personlighet vilket märks även på inredningen som ofta består av ljusa och öppna ytor med svala kulörer och med en genomtänkt och tidlös stil på inredningen. Vågen uppskattar kvalitetsmöbler och älskar hantverket bakom en väl utformad möbel.

8. Skorpionen

Foto: Fotolia

Skorpionen är astrologins passionerade tecken. Här görs ingenting halvhjärtat och rött är en given färg som passar dennes personlighet. Rött representerar även beslutsamhet och en förmåga att stå upp för sina åsikter vilket passar bra ihop med tecknet.

Samtidigt som skorpionen har en stor integritet gillar hen lite dramatisk inredning. Gärna lyx, djupa färger och material som marmor och sammet funkar bra här. 

LÄS OCKSÅ: Skamfläckarna som finns i alla hem – men ingen vill kännas vid

9. Skytten

Foto: Fotolia

Energi, filosofi och vishet är något som starkt förknippas med skytten och därför anses brun vara en bra färg här – gärna djupa, lugnande chokladtoner.

Då skytten också är en äventyrlig person så ser man ofta snygga och coola resesouvenirer och andra prylar med exotisk touch i deras hem. Vad gäller möblemanget kan det vara många olika stilar som ändå smälter ihop i sin enkla och bekväma stil. 

10. Stenbocken

Foto: Fotolia

Stenbocken är en disciplinerad, reserverad och mycket jordnära person, alltid med en plan för morgondagen. Därför passar här olika tidlösa och grå nyanser.

Deras inredningsstil är minimalistisk och enkel, och kan även innehålla jordnära färger som grått och grönt. Då stenbocken ofta är en ambitiös person gillar de också att visa upp saker som kan spegla deras egenskaper och intressen. Det kan vara allt ifrån konst, böcker till en speciell möbel

11. Vattumannen

Foto: Fotolia

Det här tecknet är både vänligt och vilt och gillar en unik, trendig och eklektisk inredningsstil. Därför passar orange som färg i sovrummet.

Det ska vara enfärgat överlag och de gillar ljusa och öppna ytor där man känner rymd och kan möblera därefter. Och då gärna coola designmöbler och inredningsprylar samt de senaste tekniska lösningarna.

LÄS OCKSÅ: Så enas ni om hur ni ska inreda

12. Fiskarna

Foto: Fotolia

Den som känner en fisk vet att de är känsliga, sympatiska och fantasifulla peroner. Fisken påminner om kräftan på det sätt att de dras till blå toner, framför allt på grund av dess lugnande inverkan. I fiskens fall är det helst mörkare blå toner som föredras.

Fisken är också en bohemisk själ, något som återspeglar sig i hemmet. Inredningsstilen är eklektisk, avslappnad och personlig, gärna med kreativ konst av alla sorter, och ibland doftljus och rökelser

Källa: My Domaine, Elle Decor