1 av 3: Att försöka komma överens om hur ens gemensamma hem ska se ut kan vara riktigt jobbigt. Det gäller att mötas. Foto: Getty Images
2 av 3: <p>En av er vill ha vitt, ljust, fräscht, lite sparsmakat. En annan vill få in massor av färg och prylar. Hur kompromissar man egentligen?</p> Foto: Shutterstock
3 av 3: Skaffa fram några inspirationsbilder för att visa vad du egentligen menar när du försöker förklara hur du vill ha det. Det minskar risken för missförstånd. Foto: Getty Images

Så enas ni om hur ni ska inreda – 8 bra tips!

Färgglada eller vita väggar? Mycket prydnader eller så stilrent som möjligt?

Att inreda sitt hem är inte lätt – och ännu svårare är det om man är två som vill bestämma.

Här är våra bästa tips på hur du och din partner kommer överens om hur ni ska inreda!

Vill du piffa till hemmet med kuddar och andra vackra prydnader medan flickvännen gör allt för att hålla det sparsmakat och stilrent? Eller vill din man ha ändlösa heltäckningsmattor medan du hellre kör parkettgolv?

Att komma överens om hur man ska inreda sitt hem är inte lätt. Här är våra åtta bästa tips på hur du kompromissar med din partner om inredningen!

 

LÄS OCKSÅ: Inredningstips för liten yta – 7 kvadratsmarta tips

1. Inspirationsbilder

Ha ett gäng bilder redo för att illustrera vad du egentligen menar när du försöker förklara hur du vill ha det. Då minskar risken för missförstånd!

2. Praktiskt eller snyggt?

Visst kan det vara underbart med tjugo snygga kuddar i soffan! Men kommer det alltid vara lika fantastiskt - eller kommer kuddarna mest slängas på golvet för att ni ska få plats att sitta när det är dags för fredagsmys? Ibland kanske det är bättre med praktiskt än snyggt.

 

Foto: Getty Images

3. Låt era intressen styra

Om du lagar mest mat kanske du bör få mer att säga till om i köket - medan den teknikintresserade sambon kan få bestämma hur högtalarna ska sitta i vardagsrummet.

Låt era intressen styra vem som bestämmer vad!

4. Tänk att det är ert gemensamma hem

Det är ju faktiskt två människor som bor under samma tak - låt det synas! Det är ju mixen av era två personligheter som gör er till ett så bra par - och detsamma gäller inredningen!

5. Kompromissa

Det kan låta tråkigt, men man kan inte alltid få som man vill. Om du lyckades få igenom idén om ett badrum helt i guld kanske din partner kan få bestämma mer om inredningen i sovrummet.

6. Tänk mer på känslorna

Vilken känsla vill du ha när du går in i köket? Ibland kan det vara bättre att utgå ifrån känslan man vill försöka komma åt i stället för att utgå ifrån det snygga matbordet.

Foto: Fotolia

7. Köp begagnat

Bra för både miljön och plånboken! Om ni köper begagnade möbler känns det inte lika jobbigt att ändra stil - om det skulle visa sig att det som lät så underbart inte var lika bra i verkligheten.

8. Gör listor

Skriv var sin lista över saker som ni absolut inte kan tänka er att släppa kontrollen helt över, exempelvis större köp som soffor och sängar. Sen får ni helt enkelt leta, leta och leta lite till tills ni hittar något som båda två kan tänka sig att leva med. Tänk på att det är enklare att byta ut överkastet än hela sängen!

 

Källa: House Beautiful

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!