1 AV 6
Konstnären Marie Plosjö är ny i LEVA&BO:s konstgalleri. Nu målar hon Bowie exklusivt för LEVA&BO.
Foto: Karl Melander
2 AV 6
"David Bowie var en grym inspiratör och en färgstark personlighet. När jag gjorde den hade mitt målande förändrats. Jag målade med kraftigare färger och med mer styrka. Jag vågade mer och visste vad jag ville förmedla."
Foto: Privat
3 AV 6
Motivet ”Bowie” av Marie Plosjö kostar 2 500 kronor.
4 AV 6
Motivet ”Golden dreams” av Marie Plosjö kostar 2 200 kronor.
5 AV 6
Motivet ”Take the leap” av Marie Plosjö kostar 2 200 kronor.
6 AV 6
Marie Plosjö har nyligen ställt ut på lyxhotellet Caesars Palace i Las Vegas – en utställning så framgångsrik att hon fått en egen vägg på hotellets konstgalleri.
Foto: Privat

Marie Plosjö gör succé i USA – nu målar hon Bowie

2005 blev Marie Plosjö, 40, känd som dokusåpadeltagare och glamourmodell.

Tolv år senare gör hon succé som konstnär i USA – som första svensk att ställa ut på Caesars Palace i Las Vegas.

Nu kan du köpa hennes populära konst hos LEVA&BO Shopping!

Veronica Lundström Kristensen

Marie Plosjö

Född: 1976 och uppväxt i Bjuv, Skåne.

Familj: Sambo Michel Alberti, döttrarna Lovelia, 3,5 år, och Sienna, 1,5 år, samt två katter.

Gör: Konstnär som driver konstgalleriet Slice of Life.

Bor: Lägenhet i Visby och i Stockholm.

Aktuell: Ny i LEVA&BO:s konstgalleri. Med utställning på Adelgatan i Visby i april samt på lyxhotellet Caesars Palace i Las Vegas i maj.

Instagram: @marieplosjo.

LEVA&BO Shopping

I LEVA&BO:s webbutik hittar du allt inom inredning. Kuddar och plädar, möbler och lampor, glas och porslin, populära varumärken och nya designers. Dessutom finns ett stort urval av tavlor i vårt konstgalleri. Vi bjuder på massor av inspiration och utvalda shoppingtips – varje dag.

Välkommen till LEVA&BO Shopping!

HANDLA SÄKERT

LEVA&BO driver webbutiken LEVA&BO Shopping med redaktionens handplockade favoriter. Shoppen erbjuder en trygg betalnings- och leveranslösning!

Betala säkert med Klarna, du väljer själv om du vill ha faktura eller betala direkt.

Marie Plosjö var med i dokusåpan Paradise hotel, hon vek ut sig i bland annat Slitz och amerikanska Playboy och syntes ofta i medierna i mitten av 2000-talet.

Nu är hon en framgångsrik konstnär som nyligen ställt ut på lyxhotellet Caesars Palace i Las Vegas – en utställning så framgångsrik att hon fått en egen vägg på hotellets konstgalleri.

– Det känns väldigt ärofyllt! Det var deras nyårsutställning som baserades på min konst och den blev så lyckad att jag blivit en del av deras fasta utställare.

 

Har målat hela sitt liv

Men konsten har alltid varit en del av hennes liv. Redan som nioåring sålde hon sin första tavla på en utställning i kommunhuset i Bjuv. 500 kronor fick hon för oljemålningen föreställande ett landskap.

Sedan dess har hennes målande utvecklats och förändrats flera gånger. Numera målar hon färgstarka personligheter i lika färgglad akryl, ofta med inslag av 24 karat bladguld.

– Jag inspireras av starka människor som vågar sticka ut och vara sig själva. Jag vill förmedla öppenhet, styrka, glädje och kärlek. Man ska bli glad av att se på min konst.

”Bowie” – exklusiv för LEVA&BO

Tavlan ”Bowie” är exklusivt framtagen för LEVA&BO Shopping. Upplagan är begränsad till 300 signerade och numrerade verk. Klicka på plusset i bild för att handla direkt i LEVA&BO:s webbutik!

 

– David Bowie var en grym inspiratör och en färgstark personlighet. När jag gjorde den hade mitt målande förändrats. Jag målade med kraftigare färger och med mer styrka. Jag vågade mer och visste vad jag ville förmedla.

– ”Bowie” är målad på ett mer explosivt och spontant sätt. Jag har kastat färger på duken och målat honom i action för att får fram hans färgstarka personlighet.

 

”Golden dreams”. Klicka på plusset i bild för att handla direkt i LEVA&BO:s webbutik!

 

– Ballerinorna i ”Golden dreams” och ”Take the leap” ser jag som ett par och är målade av mitt lite mjukare jag. Det var en övergångsperiod i mitt målande och handlar om att fokusera på det man vill och att våga sikta på målet.

– ”Golden dreams” handlar om en ung tjej som drömmer om att stå på scen och bli en dansare. I ”Take the leap” har hon blivit äldre och vågat ta språnget och lyckats.

 

”Take the leap”. Klicka på plusset i bild för att handla direkt i LEVA&BO:s webbutik!

Begränsad upplaga och fri frakt

Hos LEVA&BO Shopping kan du nu köpa tre tavlor av Marie Plosjö, samtliga numrerade och signerade av konstnären.

Motiven är tryckta på syrafritt ålderbeständigt fine art papper i 100 procent bomull.

Det förmånliga priset är 2 200 – 2 500 kronor per verk. Frakten är fri. Passa på – upplagan är begränsad till 300 signerade och numrerade exemplar per verk!