1 av 3: Köket Malevik gör det ­möjligt att skapa annorlunda lösningar med öppna hyllor, vitrinskåp och ett gammaldags ­skafferi. Pris för hela köket, 170 000 kronor, Marbodal. Foto: / CLIVE TOMPSETT
2 av 3: Vedums nya spegellucka Karin är här kombinerad med vitrinluckan Stina. Att kombinera två olika nyanser av grått blir så här snyggt. Karin i standardstorlek, 890 kronor, Vedum.
3 av 3: Nya köket Kungsbacka tillverkas av återvunnet trä som kläs med en folie tillverkad av återvunna PET-flaskor. Prisexempel dörr, 40 x 80 centimeter, 299 kronor, Ikea. 

Vårens trender i köket – 11 snygga nyheter

Ett vitt, klassiskt kök eller ett trendigt mörkt i en snygg, grå nyans? Här är härlig kökinspiration med vårens nyheter. 

LÄS OCKSÅ: Inredning på Instagram – 12 konton du måste följa 

Nytt sätt att kombinera

System 10 är ett nytt koncept, allt för att skapa ett kök med möbelkänsla. Alla snickerier är 10 millimeter tjocka, sedan infogas gavlar och socklar. Flera luckor passar till ­System 10 som går att få i olika färger, här pärlgrått. Lucka Bistro, 764 × 594 centi­meter, 3 400 kronor, Ballingslöv.

Vitt & grått

Luckan Annika finns i många färger och går att ­kombinera med vitrinluckan Nova som även den finns i flera kulörer. Nova finns även som en låg modell som går att använda som överskåp. Lucka Nova i betonggrått, 550 kronor, Vedum.

Personligt

Foto: Clive Tompsett / CLIVE TOMPSETT PHOTOGRAPHER

Arkitekten Thomas Sandell ligger bakom nya köket ­Signatur från Marbodal. Här finns olika luckor, lådor och vitrinskåp som kan kombineras på olika stativ för att få ett unikt kök. Bänkskivan i marmor- eller kalkstensstil kan kombineras med en stor, praktisk huggkubbe i oljad ek. Skåpen finns i färgerna vitt, kalk, lera och terra. Läs mer på marbodal.se.

Ljust trä

Foto: Johan Månsson / Johan MÃ¥nsson

Luckan Askersund i melamin är slittålig samtidigt som den ger en ljus och naturlig känsla. Dörr, 60 × 80 centi­meter, 189 kronor styck, lådfront, 109 kronor styck, Ikea.

Personliga handtag

Här är den grå luckan Bistro kombinerad med de nya handtagen i läder. Luckan finns i flera olika nyanser, 245 kronor styck, Ballingslöv.

Ny färg

Kvänums kök Cool classic finns nu i den blågröna nyansen Hav. Köket ­snickras på plats. Pris efter förfrågan.

 

LÄS OCKSÅ: Expertens tips för ett ännu vackrare badrum

Ton i ton

Vedums nya spegellucka Karin är här kombinerad med vitrinluckan Stina. Att kombinera två olika nyanser av grått blir så här snyggt. Karin i standardstorlek, 890 kronor, Vedum.

Nyanser av grått

Foto: Marcus Lawett / Marcus Lawett

Nya köket System 10 från Ballingslöv finns även i mörkt grått. Den nya stommen har olika tillbehör som alla är 10 millimeter tjocka. Här kombinerad med luckan Bistro i varmgrått och i ask brunbets, 764 × 594 centi­meter, 3 400 kronor styck för båda.

Öppna hyllor

Foto: Anders Hviid © Hviidphotography / +4522171770 MAIL@HVIIDPHOTOGRAPHY.DK

Danska Vipp gör både kök och badrum. Den öppna hyllan i metall kan köpas separat, 1 749 kronor, Länna möbler.

Många möjligheter

Foto: / CLIVE TOMPSETT

Köket Malevik gör det ­möjligt att skapa annorlunda lösningar med öppna hyllor, vitrinskåp och ett gammaldags ­skafferi. Pris för hela köket, 170 000 kronor, Marbodal.

Hållbart kök

Nya köket Kungsbacka tillverkas av återvunnet trä som kläs med en folie tillverkad av återvunna PET-flaskor. Prisexempel dörr, 40 x 80 centimeter, 299 kronor, Ikea. 

 

LÄS OCKSÅ:

Få finaste förvaringen till hallen – massor av tips!

Så hittar du den bästa hushållsassistenten till köket 

Coolaste köksprylarna för alla matälskare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!