1 av 4: Om gästerna dyker upp snart och du behöver snabbstäda måste du inte ta fram alla rengöringsmedel. Det räcker med några små saker. Foto: Shutterstock
2 av 4: Spreja lite rengöringsmedel på kranen och torka av. Det gör stor skillnad på helhetsintrycket. Foto: Shutterstock
3 av 4: Torka snabbt ur diskhon så att det ser rent och fint ut. Foto: Shutterstock
4 av 4: Titta efter kladdiga fläckar och smulor. Torka snabbt av för ett renare intryck. Foto: Shutterstock

Snabbstäda köket – 3 tips för att få det skinande på en kvart

Kommer gästerna om en kvart? Är sambon på väg hem?

När du inte har tid att städa köket ordentligt så är det här bra trick till att snabbt få hela köket att kännas fräscht och nystädat.

Städa här så känns köket genast renare!

1. Alla kladdiga fläckar

Torka snabbt av alla fingeravtryck och allt synligt kladd på köksluckor och vitvaror. Missa inte kylskåpets handtag och har du rostfria köksprylar behöver de extra tillsyn. Med en mikrofiberduk går det blixtsnabbt och du behöver inga rengöringsprodukter.

 

LÄS OCKSÅ: Så lätt låter du din ugn rengöra sig själv

2. Ta bort lukt och smuts

Se snabbt över området kring diskhon. Skaka ur eventuella matrester från bottenventilen i diskhon i soppåsen. Ta ut soporna och spreja rengöringsmedel på kranen och i diskhon. Torka ur diskhon med lite hushållspapper. Här kollar alla, gästerna kanske tar ett glas vatten eller ställer ifrån sig disk.

 

LÄS OCKSÅ: Så blir du av med dåliga lukter hemma

3. Kolla klibbiga golvet

Sopa golvet, det går snabbare än att dammsuga. Kolla snabbt hur golvet ser ut. Ser du några kladdiga fläckar torkar du bort dem med fuktat hushållspapper.

 

Klart! Nu kan gästerna komma!

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!