Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En behaglig mix av gammalt och nytt syns i Modern Classic-köket målat i kulörerna Mistral och Åska.En behaglig mix av gammalt och nytt syns i Modern Classic-köket målat i kulörerna Mistral och Åska.En behaglig mix av gammalt och nytt syns i Modern Classic-köket målat i kulörerna Mistral och Åska.
Luckan Moa i kulören linnebeige ger köket en lugn och avslappnad känsla, samtidigt som det känns stilrent.Luckan Moa i kulören linnebeige ger köket en lugn och avslappnad känsla, samtidigt som det känns stilrent.Luckan Moa i kulören linnebeige ger köket en lugn och avslappnad känsla, samtidigt som det känns stilrent.
1 AV 3
En behaglig mix av gammalt och nytt syns i Modern Classic-köket målat i kulörerna Mistral och Åska.
2 AV 3
Luckan Moa i kulören linnebeige ger köket en lugn och avslappnad känsla, samtidigt som det känns stilrent.
3 AV 3

Skapa ditt drömkök! Vackra kök att inspireras av

Drömmer du om ett kök i lantlig stil med plats för hela släkten, eller lockas du mer av det kompakta, moderna köket där form tar prio över allt annat? 

LEVA&BO har valt ut massor av fantastiska kök att inspireras av i alla möjliga stilar och prisklasser – vilket uppfyller alla dina köksdrömmar?

Mano från Kvik – modernt klassiskt kök

Mano från Kvik.Mano från Kvik.Mano från Kvik.
Mano från Kvik.

Danskt hantverk med löpande vågräta linjer, integrerade, dolda grepp och rena ytor. Köket Mano är en modern klassiker från 2004 som uppdaterats och optimerats, bland annat har de dolda greppen blivit längre för att göra dem ännu lättare att öppna. Finns i två olika kulörer, samt med glossfinish.
Pris: Cirka 99 184 kronor. Mer info: Kvik.se

Tärna från Tibrokök – lantligt elegant kök

Tärna från Tibrokök.Tärna från Tibrokök.Tärna från Tibrokök.
Tärna från Tibrokök.

Rena former med fina detaljer i gammaldags känsla. Passar fint till både större och mindre kök. Ramluckan Tärna i askfanér målas med en täckande färg, men ger ändå tack vare askens ådring mycket träkänsla till köket. Innanförliggande kök där stommen är väl synlig. Luckan Tärna går även att få i vitrinutförande med fyra olika glas att välja mellan.
Pris: På förfrågan. Mer info: Tibrokok.se 

Fenix från Ballingslöv – Helmatt modernism

Fenix från BallingslövFenix från BallingslövFenix från Ballingslöv
Fenix från Ballingslöv

Avskalad framtoning i öppen planlösning ger ett socialt och inbjudande kök som passar lika bra till en intim middag som större sociala sammankomster. Luckan Fenix är en slät laminerad lucka med raka kanter, här i matt beige. Stänksskydd Dekton Taga 12 mm, blandare Arm 184 mattsvart från Tapwell och fläktkåpa Ignis inklädd med halvstav i ek från Röroshetta. Köket finns i fyra olika laminatfärger.
Pris: Från 124 483 kronor. Mer info: Ballingslov.se

Hasslarp/Sinarp från Ikea – Modern retro

Hasslarp/Sinarp från Ikea .Hasslarp/Sinarp från Ikea .Hasslarp/Sinarp från Ikea .
Hasslarp/Sinarp från Ikea .

Klassisk design i ny tappning - luckan Hasslarp har inspirerats av mönster som traditionellt använts för trägolv, som chevron och fiskben, och ger en unik accent till köket. Perfekt färgmatchad med enfärgade luckan Sinarp, båda i brunbestad ekfanér.
Pris: Prisexempel lucka Hasslarp 60 × 60 centimeter, 699 kronor, och lucka Sinarp, 80 × 40 centimeter, 499 kronor. Mer info: Ikea.se

Tips! Maxa förvaringen genom att bygga köket hela vägen upp till taket med dubbla överskåp. Perfekt för att förvara sådant som används mer sällan!

Moa från Vedum – stilrent kök i linnebeige

Luckan Moa i kulören linnebeige ger köket en lugn och avslappnad känsla, samtidigt som det känns stilrent. För den som vill ha en traditionell touch finns Moa även som vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Kombinera med bänkskivan Moorland Fog i kompositsten med mörka stråk, som här plockar upp svärtan från handtag och knoppar.
Pris: Prisexempel lucka Moa 59,6 × 59,6 centimeter, 555 kronor. Mer info: Vedum.se

Fagerö frö från Marbodal – flexibelt i greige

Fagerö frö från MarbodalFagerö frö från MarbodalFagerö frö från Marbodal
Fagerö frö från Marbodal

Köket Fagerö blir klassiskt eller lantligt i stilen, helt beroende på valet av detaljer. Ramlucka av MDF med profilerad innerkant, målad i den perfekta gråbeige kulören Frö, ger ett varmt och ombonat kök som passar lika fint in i sommarstugan, som i det trendiga lantköket i innerstaden. Finns i tio olika, mjuka kulörer.
Pris: Från 120 200 kronor med stommar, luckor och bänkskiva i laminat, exklusive vitvaror. Mer info: Marbodal.se

Birka från Ballingslöv – socialt vinkelkök

Birka från Ballingslöv.Birka från Ballingslöv.Birka från Ballingslöv.
Birka från Ballingslöv.

Harmoniskt vinkelkök med slät kökslucka med rundad kant i den perfekta kulören Ostronbeige, inte för vit och inte för beige. Ett kök att trivas och umgås i. Bänkskiva och stänkskydd Dekton Vegha. Stilren blandare Eva 185 från Tapwell bryter av fint mot det mörka trägolvet i oljad ek.
Pris: Från 112 472 kronor. Mer info: Ballingslov.se

Metod Askersund/Vårstad från Ikea – kök med öppen förvaring

Metod Askersund/Vårstad från IkeaMetod Askersund/Vårstad från IkeaMetod Askersund/Vårstad från Ikea
Metod Askersund/Vårstad från Ikea

Restaurangkökskänsla med öppen förvaring, dubbla ugnar och hoar, samt lättåtkomliga lösningar för stekpannor och kastruller - ett kök för den hängivne hemmakocken, helt enkelt. Fin kontrast mellan dörren Askersund i ljust askmönster och lådfronten Vårsta i rostfritt stål. Vägghängd förvaring Kungsfors, köksblandare Tämnaren med sensor, varmluftsugn Anrätta och induktionshäll/integrerad köksfläkt Fördelaktig.
Pris: Prisexempel dörr Askersund, 14 × 80 centimeter, 149 kronor, lådfront Vårsta, 60 × 40 centimeter, 229 kronor. Mer info: Ikea.se

Tips! Gör köket mer spännande med öppen förvaring! Föredrar du det mer lantliga, satsa på Shaker-stilen och skippa överskåpen till förmån för en knopplist eller enkel hylla. Gillar du mer modernt är den industriella stilen med öppna hyllor i metall ett säkert kort.

New York från HTH – kök med rå industrikänsla

New York från HTH.New York från HTH.New York från HTH.
New York från HTH.

Rakt igenom industriell stil är vad som beskriver köket New York bäst. Rustika och råa material, med vitrinskåp med tryckt rutnät i glaset och luckor och bänkskivor i grått och svart. Med olika beslag är det lätt att ge köket en mer slipad eller ruffig finish. Komplettera med öppna hyllor och vagn från Black Frame-serien för pricken över i:et.
Pris: På förfrågan. Mer info: Hth.se

Liv från Vedum – Svanenmärkt kök

Liv från Vedum.Liv från Vedum.Liv från Vedum.
Liv från Vedum.

Tidlöst kök i varmt tonad ekfanér med svarta detaljer - enkelt och stilrent med tydligt skandinaviskt uttryck. Såväl fanerade luckan Liv i Ek som laminatbänkskivan och stänkskyddet Kings Marble Green är Svanenmärkta, och är ett utmärkt val att använda i Svanenmärkta hus.
Pris: Prisexempel lucka Liv, 59,6 × 59,6 centimeter, 1 888 kronor. Mer info: Vedum.se

Modern Classic från Kvänum – Handmålat och traditionellt kök

Modern Classic från Kvänum.Modern Classic från Kvänum.Modern Classic från Kvänum.
Modern Classic från Kvänum.

En behaglig mix av gammalt och nytt syns i Modern Classic-köket målat i kulörerna Mistral och Åska. Traditionella kvaliteter möter modernt uttryck i ramluckan Steneby med nätt ram och kantlistad med tjock fanérlist. Handmålade snickerier med innanförliggande lucka, breda lådor och ribbade hyllplan för öppen förvaring gör att köket passar lika bra i äldre och nyare hus inredda i lantlig stil. Bänkskivor och hylla i kvartsit, handtag Strå i krom.
Pris: På förfrågan. Mer info: Kvanum.se

Tips! Glöm allt vad smutsiga fogar heter, satsa på ett stänkskydd i stället! Natursten, rostfritt stål, komposit eller laminat - valet är ditt!

Ombra från Kvik – kök av återvunna material 

Ombra från Kvik.Ombra från Kvik.Ombra från Kvik.
Ombra från Kvik.

Ett kök med mjuk profil och dubbelt grön design, med fronter tillverkade av återvunna vattenflaskor och hållbart trä. Böjda handtag som ska efterlikna släta stenar från de danska stränderna. Luckorna finns i två olika färger, med sex olika möjliga bakstycken till handtagen - ett enkelt sätt att skapa ett unikt kök som går att uppdatera efterhand.
Pris: 64 471 kronor. Mer info: Kvik.se

Balans från Tibrokök – strikt och praktiskt

Balans från Tibrokök.Balans från Tibrokök.Balans från Tibrokök.
Balans från Tibrokök.

Släta och sparsmakade luckor ger Balans en enkel och stilren karaktär, med möjlighet att sätta personlig prägel med val av kulör och beslag. Lucka av ask- eller ekfanér i 13 möjliga kulörer och tre olika ytbehandlingar. Modernt, utanpåliggande kök där stommar och gång järn döljs helt av luckorna.
Pris: På förfrågan. Mer info: Tibrokok.se

Ont om plats? Bygg en väggfast sittplats med förvaring av köksskåp så får du plats både med prylar och polare.

Real Classic från Kvänum – kök i gammal sekelskiftesstil

Real Classic från Kvänum.Real Classic från Kvänum.Real Classic från Kvänum.
Real Classic från Kvänum.

Ett kök med en tydlig atmosfär från förr, perfekt för den som letar efter ett kök till en herrgård eller en sekelskiftesvåning. Real Classic med ramluckan Broby i handmålad askfanér i kulören Klippa. Ramens innerkant har en så kallad hålkälsprofil som knyter an till sekelskiftesstilen. Knoppar Frö i mässing, fläktkåpa Sundby och bänkskiva Taj Mahal i kvartsit. Köket finns i 16 olika kulörer.
Pris: På förfrågan. Mer info: Kvanum.se

Arkitekt plus från Marbodal – trendigt trärent kök

Arkitekt plus från Marbodal.Arkitekt plus från Marbodal.Arkitekt plus från Marbodal.
Arkitekt plus från Marbodal.

Arkitekts släta och avskalade stil passar det moderna hemmet, och luckor i färgen ek ger ett riktigt trendkänsligt kök med en levande, platsbyggd känsla. Bänkskiva och stänkskydd i naturtroget laminat Grå betong bryter fint mot träets rena uttryck.
Pris: Från 123 300 kronor med stommar, luckor och bänkskivor i laminat, exklusive vitvaror. Mer info: Marbodal.se

Formfrån Marbodal – kök med möjligheter

Anpassningsbart kök som passar lika bra i nyproduktion eller sommartorp som sekel­skiftesmiljö. Svanenmärkta luckor i modellen Form som från och med april går att få i en ny grön färg från Marbodals nya färger. Även köken Fagerö, Lindö och Arkitekt Plus kommer att lanseras i samma trendiga, gröna kulör.
Cirkapris: Från 111 252 kronor. Mer info: Marbodal.se

Nordic Spirit från HTH – exklusivt hantverk

Nordic Spirit från HTH.Nordic Spirit från HTH.Nordic Spirit från HTH.
Nordic Spirit från HTH.

Minimalistisk skandinavisk design som låter materialet stå i fokus. Ett kök i massiv ek med horisontella lameller som naturligt döljer lådinsatser samtidigt som de fungerar som handtag. Slitstarkt och underhållsfritt.
Cirkapris: På för­frågan. Mer info: Hth.se

Olby Design – platsbyggda kök

Skövdebaserade Olby Design gör platsbyggda kök utan standard, anpassade efter kundens behov. En mini-sittplats vid bänkskivan, låga överskåp eller en lång knopplist är bara några av alternativen, du sätter ramarna och gränserna.
Pris vid förfrågan. Mer info: Olbydesign.se

Malevik från Marbodal – stram minimalism

Malevik från Marbodal.Malevik från Marbodal.Malevik från Marbodal.
Malevik från Marbodal.

Minimalistiskt och modernt kök som ändå har en gedigen möbelkänsla, tillverkat i tålig MFC. Svanenmärkta luckor med struktur som ger en känsla av levande trä. Levereras monterat och kontrollerat. Färgen Mörk ger en stram och elegant stil, här med köksö klädd i kalksten och arbetsbänk i rostfritt stål.
Cirkapris: Från 103 553 kronor. Mer info: Marbodal.se

Bistro från Ballingslöv – varmgrått kök med köksö

Bistro från Ballingslöv.Bistro från Ballingslöv.Bistro från Ballingslöv.
Bistro från Ballingslöv.

En köksö är ett självklart val för den som vill ha ett socialt och mångfunktionellt kök. Här finns plats för allt från matlagning, pyssel och frukost. Vinkelkök ger generösa arbets­ytor, och möjlighet till extra mycket förvaring. Bistro är en slät lucka i målad MDF med ett lugnt uttryck i färgen Varmgrå.
Cirkapris: Prisexempel lucka Bistro, 60 centimeter, 1 700 kronor. Mer info: Ballingslov.se

Dalby från Kvänum – klassisk lyx

Dalby från Kvänum.Dalby från Kvänum.Dalby från Kvänum.
Dalby från Kvänum.

Traditionellt och klassiskt sätter tonen för det här köket, och kök utan överskåp är både luftigare och mer ergonomiska. Luckor Dalby i ask, handmålade i kulören Sotgrå. Vask, blandare och handtag i mässing, de sistnämnda med cognacskinn. Bänkskivor och stänkskydd i kalksten ger en exklusiv touch.
Cirkapris: På förfrågan. Mer info: kvanum.se 

Maja Havregul från Vedum – rogivande kulör

Maja Havregul från VedumMaja Havregul från VedumMaja Havregul från Vedum
Maja Havregul från Vedum

Trendsäkra toner av havre och solsken skapar ett lugn i ett stort kök. Generös köksö med häll med inbyggd fläkt förstärker det öppna uttrycket. Luckan Maja kan beställas i samtliga Vedum kulörer mot tillägg. Luckan finns även att köpa som vitrin med klart eller gråtonat glas. Cirkapris: Prisexempel lucka Maja, från 143 kronor styck, plus pristillägg kulör, från 250 kronor per produkt. Mer info: vedum.se 

LÄS MER: Dags för nytt kök! Här är allt du behöver tänka på 

Se även: