Skapa ditt drömkök! 15 vackra kök att inspireras av

Kvänum har blickat tillbaka till 1700-talet och den svenska klassicismen med sitt nya kök Real Classic Karleby. Läs mer om köket nedan.

1 av 2: Kvänum har blickat tillbaka till 1700-talet och den svenska klassicismen med sitt nya kök Real Classic Karleby. Läs mer om köket nedan.

Skövdebaserade Olby Design gör platsbyggda kök utan standard, anpassade efter kundens behov. Läs mer nedan.

2 av 2: Skövdebaserade Olby Design gör platsbyggda kök utan standard, anpassade efter kundens behov. Läs mer nedan.

Trärent, färg och mönster är rätt liksom modernt släta luckor och klassisk shakerstil. Det viktiga, och trendriktiga, när vi väljer kök 2019 är att de fungerar i vårt hem och för våra behov. Ta fram en ny känsla i ditt hem med ett nytt kök.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Nordiska Kök – Klassisk kontemporär

Raka, minimalistiska former som möter en varm, lite uppnosig lindblomsgrön färg skapar en skön balans mellan klassisk shaker och modern stil. Nordiska Kök har designat och platsbyggt det ljusa köket i ask hos modemärket Styleins grundare Elin Alemdar. Köket kompletterats med fläkten Box från Fjäråskupan och bänkskiva från Silestone i ett material som liknar marmor men som inte är lika ömtåligt. Prisexempel i grundutförande (exklusive bänkskiva, montering och vitvaror), 98 000–128 000 kronor.

Kvik Prato Blacks – Matchat mörker

Danska Kvik låter kulören på nya köksserien Prato Blacks mattsvarta luckor gå igen på väggarna. Att ge rummet en liknande kulör som köksinredningen skapar ett ombonat och enhetligt intryck. För att undvika att köket får ett för tungt uttryck är det en god idé att välja bort överskåp och i stället välja djupare underskåp. Pris för köket på bilden (inklusive skåp, sockel och bänkskiva, exklusive vask, blandare och vitvaror), 49 950 kronor.

Vedum Alice Anno – Kök med lösningar för livet

Planera så att köket passar dina och din familjs behov. Ska rummet vara en plats att samlas många i medan maten tillagas är det smart att planera för olika slags sittplatser. Vedum firar 100 år i år med köket Alice Anno 2019, ett traditionellt kök med mdf-luckor i olika vitrinutföranden och bänkskiva i kompositsten, ett material som är enkelt att rengöra och underhålla. Här har man valt att skapa platsbyggda sittplatser med förvaring för att göra det till ett praktiskt kök att umgås i. Pris vid förfrågan.

Ikea Ytterbyn – Kök för dig som vågar mera

Vem har sagt att ett kök måste vara sobert? Älskar du mönster och färg så låt ditt kök visa det. Ikeas senaste nyhet, luckan Ytterbyn, har smyckats med grafiska mönster som skapades av 10-gruppen på 1970-talet. Välj ett av de fem mönstren eller kombinera dem fritt med varandra. Skåpsluckor, från 349 kronor/styck.

Agaton Picky Living till Ikea-stomme – Material med potential

Foto: RAGNAR ÃÌMARSSON / FöRETAG

Spånskiva, mdf, laminat eller massivt trä – vilket material man ska välja till köksluckorna är ofta en fråga om design och plånbok. Köket Agaton har designats av inredaren Lotta Agaton för Picky Living och tillverkas i vitpigmenterad massiv douglasgran. Det levande materialet trä har fördelen att det åldras på ett fint sätt, håller över tid och får en vacker patina men kostar ofta något mer än andra material. Fronterna passar till Ikeas köksstomme Metod och kostar 1 730–12 770 kronor/del.

LÄS MER: Snygga sätt att pimpa dina gamla Ikea-möbler 

Skandinaviska Shakerkök – Kök med olika stilepoker

Under senare år har shakerstilen – som karaktäriseras av funktion, hantverk och avsaknaden av krusiduller – blivit mäkta populär när det kommer till kök. Skandinaviska Shakerkök har, som namnet avslöjar, specialiserat sig på kök i shakerstil. Deras modeller har luckor i massiv ask, stommar i massiv furu och handmålas i linoljefärg i kulörer som matchar shakerestetiken. Pris vid förfrågan.

Nordiska Kök – Minimalistiskt med släta ytor

I fall luckorna och lådorna ska förses med knoppar, handtag eller ingetdera är främst en smaksak. Kök med släta luckor som öppnas med dold grepplist, handtag eller tryck-funktion blir allt vanligare och är ett bra knep för att förstärka den avskalade känslan i ett minimalistiskt kök. Nordiska Köks mörkbetsade ekkök har ett utanpåliggande ramverk och kombineras här med en bänkskiva i sval terrazzo. Prisexempel i grundutförande (exklusive bänkskiva, montering och vitvaror), 125 000–158 000 kronor.

LÄS MER: 10 trender som förstör ditt hem 

Stilleben – Sätter färg på vardagen

Danska inredningsbutiken Stilleben har utökat sitt sortiment med ett kök som speglar deras sortiment: klassiskt med en twist. Det handmålade köket finns att få i en handfull färger och med möjligheten att välja olika färger på utsidan respektive insidan. Tanken är att köket ska vara enkelt att måla om, ifall man tröttnar på färgsättningen. Här har bänkskivan i massiv ek försetts med ett tunt lager av blå linoleum. Pris vid förfrågan.

Kvänum Real Classic Karleby – Historisk styrka

Kvänum har blickat tillbaka till 1700-talet och den svenska klassicismen med sitt nya kök Real Classic Karleby. Historiens funktionella och dekorativa styrkor som rymligt skafferi och grovkök, bänkskiva med trunkerade hörn och vackra droppspår samt tallrikshyllor i antikbehandlad ek har förpackats i modernt fodral. När det är dags för ett nytt kök kan det vara bra att tänka på just detta, vad som är beprövat och bevisat underlättar i köket och hur det kan utnyttjas i ett modernt kök. Pris vid förfrågan.

Olby Design – Platsbyggda kök

Foto: REBECCA MARTYN

Skövdebaserade Olby Design gör platsbyggda kök utan standard, anpassade efter kundens behov. En mini-sittplats vid bänkskivan, låga överskåp eller en lång knopplist är bara några av alternativen, du sätter ramarna och gränserna. Pris vid förfrågan.

Ballingslöv What a Mesh – Fristående förvaring

Köksförvaring behöver inte vara synonymt med väggfasta skåp och lådor, Ballingslövs möbel What a Mesh har flyttbara skåp i svart metall placerade på höga smala ben. En fördel med att kombinera olika moduler i köket är att rummet enklare integreras med hemmets övriga möblemang. Skåpet har måtten 1123 x 798 millimeter och kostar 9 900 kronor.

Vedum Nora – Hållbart är hett

Att byta ut ett helt kök har stor påverkan på miljön, men det finns saker man kan tänka. Först och främst är det bra att välja ett kök man vill leva med länge. Extra bra är det också om köket har producerats under schysta förhållanden. Vedums lucka Nora är Svanenmärkt, en certifiering som hjälper konsumenten att göra ett bra val för miljön. Pris vid förfrågan.

Frama – Exklusivt flyttbart

Danska Frama har översatt sin exklusiva design i ett kök som, likt en möbel, är ämnad att följa med från hem till hem. Köket består av färdigmonterade moduler där ingen vägg- eller golvmontering krävs. Modulerna har byggts runt en pulverlackerad svart stålram och tillverkas av massiv douglasgran som går att få i två kulörer. Även spis, diskmaskin, kyl, frys och blandare är integrerade i modulerna. Från cirka 51 000 kronor/del.

LÄS MER: Här är inredningstrenderna som gäller 2019 

Ballingslöv Gastro – Mixade fronter

Släta, vitrin eller innanförliggande med spegel? Trä, laminerat eller målat? Att välja fronter till köket kan vara en riktig utmaning. Att inte landa i endast ett val är något som blir allt mer populärt, här visar Ballingslöv på ett exempel där nya luckan Gastro i massiv vitpigmenterad ek kombinerats med släta, varmgråa skåpet Bistro för det uppdaterade, klassiska träköket. Pris vid förfrågan.

Ballingslöv Stil – Kök med mörka kulörer

Mörkare kök är fortsatt populärt, något som Ballingslöv tagit fasta på när de i år firar 90 år med en ny gröngrå kulör. Färgen kommer dels på nya jubileumsköket Stil vars släta melaminluckor försetts med en grepplist i grafitgrå strukturfärg, en pulverlackning som ger en känsla av att greppa en list med metallstruktur. Jubileumsluckan kostar 1 400 kronor för en lucka på 60 centimeter. Dessutom finns den gröngrå kulörer även att få på befintliga luckor, som den klassiska modellen Gastro vars luckor kostar cirka 1 700 kronor.

Vill du ha mer köksinspiration? Här hittar du många fler kök! 

LÄS MER: 10 vanliga missar du gör när du inreder

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på LEVA&BO just nu – du får ett fullmatat magasin med inspiration, inredning, shoppingtips och goda recept varje vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande