1 av 4: Här får reportern uppleva nya tekniken först av alla
Ikea vill komma ännu närmare sina kunder och testar därför att låta kunderna prova upplevelser i en virtuell verklighet.
2 av 4: Ikea vill komma ännu närmare sina kunder och testar därför att låta kunderna prova upplevelser i en virtuell verklighet. Foto: Shutterstock
Man kan gå omkring i ett virtuellt kök som man har planerat själv.
3 av 4: Man kan gå omkring i ett virtuellt kök som man har planerat själv. Foto: Ikea
Laga mat och duka i ditt virtuella kök. Med den andra appen kan man gå omkring i en virtuell version av sitt eget planerade Ikea-kök.
4 av 4: Laga mat och duka i ditt virtuella kök. Med den andra appen kan man gå omkring i en virtuell version av sitt eget planerade Ikea-kök. Foto: Ikea

Så här har du aldrig sett Ikea förut

I veckan är det världspremiär för Ikeas virtuella kök. Med VR ska du kunna designa ditt kök och laga mat.

Stockholm är en av fyra platser runt om i världen som kommer att få tillgång till den nya tekniken.

Följ med oss på en exklusiv förstahandsvisning i klippet ovan! 

Ikea vill komma ännu närmare sina kunder och testar därför att låta kunderna prova upplevelser i en virtuell verklighet. VR är fortfarande på att nybörjarstadium men det går snabbt framåt nu och Ikea säger att de vill ligga i framkant. 

 

LÄS OCKSÅ: Livsfarliga Ikea-prylarna som återkallas – 7 saker att se upp med

Stek pannkakor i Ikea-kök

Ikea har därför tagit fram två VR-appar som heter ”Ikea VR pancake kitchen” och ”Ikea VR kitchen visualizer”. Med den första kan man göra pannkakssmet och steka pannkakor i ett interaktivt virtuellt kök. Med den andra appen kan man gå omkring i en virtuell version av sitt eget planerade Ikea-kök. 

– Vi vill testa om den här upplevelsen ger kunden en känsla för hur deras kök kommer att bli innan de köper det, säger Anders Stillborg, projektledare för virtuell verklighet inom Ikea Planning Experience Programme. 

Med den första kan man göra pannkakssmet och steka pannkakor i ett interaktivt virtuellt kök. Foto: Ikea

Världspremiär i Sverige

På det här sättet hoppas de kunna förbättra kundernas interaktion med företagets sortiment, både hemma och på plats i varuhusen.

– Vi tror att virtuell verklighet är en teknik som kan ge våra kunder stora upplevelser och hjälpa dem att förverkliga sina drömmar, säger Daniela Hertel, chef för Ikea Planning experience programme. 

Premiären sker den 28 februari på varuhusen i Västerås, Ikea service och pick-up i Danderyd, Ikea Hasselt i Belgien samt Ikea Etobicoke i Kanada.

 

LÄS OCKSÅ:

Louises smarta knep – så blev repiga porslinet som nytt

Så ser sommaren 2017 ut på Ikea

Ser du skillnaden på designklassikern och Mio-kopian?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande