1 av 6: Royal Garden består av bröd- och kuverttallrik samt en nätt skål med lock. Dessa har prytts med klättrande luktärter i blek pastell och nordiska fjärilar mot mjukt lindblomsgrön tonad botten. Motiv som hämtade ur en förtrollad slottsträdgård. Foto: Ekpr & Kommunikation
2 av 6: Lars Wallin har hållit på länge och är idag Sveriges ledande couturedesigner. Nu har han även designat porslin, vinglas, champagneglas med mera. Foto: Ekpr & Kommunikation
3 av 6: En vacker tavelrum i guldfärg. Varför inte sätta i en spegel? Foto: Ekpr & Kommunikation
4 av 6: En vacker rund vas i egnomskinligt glas. Foto: Ekpr & Kommunikation
5 av 6: Både champagneglas och tallrikar av Lars Wallin. Foto: Ekpr & Kommunikation
6 av 6: Man kan se sidenbanden landa på det pärlemorskimrande vita porslinet. Bården i dyrbar platina omfamnar servisen och ger den ytterligare kunglig elegans. Vinglasen är också desgn Lars Wallin. Foto: Ekpr & Kommunikation

Modeskaparen Lars Wallin gör porslin och glas

Sveriges ledande modedesigner och hovleverantör gör nytt.

Nu lanserar Lars Wallin en helt ny serie porslin till hemmet.

Serien har kunglig glans och har inspirerats av kungahuset.

Lars Wallin har hållit på länge och är idag Sveriges ledande couturedesigner. Han har i många år gjort scenkläder till Melodifestivalen, både i Sverige och utomlands, till Kungliga Operan, svenska och utländska celebriteter samt till kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

LÄS OCKSÅ: Design by Mirelles bästa inredningstips! 

”Royal dream” och ”Royal Garden”

Han har nu gjort något helt annat och förverkligat en gammal dröm. Tillsammans med Fyrklövern har han skapat två porslinsserviser under namnen ”Royal dream” och ”Royal Garden”. Utöver det har han tagit fram en ljuslykta, tavelram, vas, vinglas, vattenglas och champagnekupa. 

De båda serviserna av Lars Wallin heter Royal dream och Royal garden och har kunglig glans. Foto: Ekpr & Kommunikation

Kunglig elegans värdig en prinsessa

De beskriver den själva som en ”sagolik porslinsservis värdig en prinsessa”. Och det går ju helt i linje med Wallins klädkreationer som ofta är prinsess-lika och också burits av kungahuset. Virvlande sidenband från hans glamorösa klänningar blev också inspirationen till den serviskollektionen med det passande namnet Royal Dream. Man kan se sidenbanden landa på det pärlemorskimrande vita porslinet. Bården i dyrbar platina omfamnar servisen och ger den ytterligare kunglig elegans.  

 

LÄS OCKSÅ: 9 inredningstrender som kommer att vara helt ute 2017 

Vackra champagneglas desigande av Lars Wallin. Foto: Ekpr & Kommunikation

Inspiration från Hollywood

Royal Garden består av bröd- och kuverttallrik samt en nätt skål med lock. Dessa har prytts med klättrande luktärter i blek pastell och nordiska fjärilar mot mjukt lindblomsgrön tonad botten. Motiv som hämtade ur en förtrollad slottsträdgård. Priserna kommer att ligga på 220 - 2350 kronor.

1996 fick Lars Wallin ta emot priset Guldknappen och samma år öppnade han sin egna ateljé. Inspirationen hämtar han från Hollywood och fransk 1950-talscouture. Han har även designat den senaste förpackningen för margarinet Flora, och 2012 tog han fram den egna smyckeskollektionen "The Roxanne Collection" i silver.

 

LÄS OCKSÅ:

Efter marmor och mässing – här är trenderna 2017 

Britts återbruk av VHS-band förvånar alla – och gör succé 

Kolla in världens dyraste och lyxigaste hus till salu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!