EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Kök – tips för att få en lantlig stil i köket

Lantkök.Lindö från Marbodal är ett lantligt och romantiskt kök. Luckan Lindö i MDF finns nu även i lindblomsgrönt. På bilden är vitrinskåpen krämfärgade. Blandaren kommer från Tapwell och den nya bänksivan är av värmebehandlad ask. Cirka 224 000 kronor inklusive bänkskiva, diskho samt blandare men exklusive vitvarorna.

Foto: Clive Tompsett

1 av 9

Både lantligt och modernt. Ponte från Kvik är ett modernt, romantiskt lantkök som går åt industrihållet. Handtag i blankt stål och bänksskiva i mörk as. Cirka 55 063 kronor exklusive vitvaror, diskho, blandare eller belysning.

2 av 9

Kalksten och mässing. Köket Broby från Kvänum har en härlig lantlig stil som passar i många miljöer. Här har man kombinerat köket med en bänkskiva av kalksten och en trendig spis. Luckan är handmålad på ask, knoppar i mässing. Kvänum gör bara på platsbyggda kök, pris efter förfrågan.

Foto: Anders Jonsson

3 av 9

Virkat. Rustik grytlapp, 49 kronor, Lagerhaus.

4 av 9

Färgglad matta. Fin på golvet blir bomullsmattan, 70 × 200 centimeter, 349 kronor, Indiska.

5 av 9

Exklusiva plattor. Handgjort kakel med förebild från 1700-talet, 13 × 13 centimeter, 275 kronor styck, Gysinge byggnadsvård.

6 av 9

Läcker lampa. Industrilampa i färgen Racing green, 2 250 kronor, Byggfabriken.

7 av 9

Starkare kulörer. Norrgavels bas­stolar får nya lackfärger, här i klargult. Finns även i orange och turkos, 2 300 kronor, Norrgavel.

8 av 9

Glänsande blandare. Köksblandare i mässing med fin krna, 3 995 kronor, Tapwell.

9 av 9

KÖK. Lantligt kök har varit populärt länge. Längtar du efter att få göra om köket i en mer lantlig stil? Det behöver inte krävas mycket.

Här är några drömkök att inspireras och få tips av – och lite shoppingtips till lantliga detaljer i köket.

Andra har också läst

Köksinredning i lantlig stil. Här ger vi dig tips och inspiration till vårens nyheter. Bläddra bland bilderna för att inspireras till vackra köksluckor, porslin och textil.

Läs också: