Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 4
Känns ditt kök trångt? Med några enkla knep kan du få det att kännas mycket större.
Foto: Colourbox
2 AV 4
Kroka upp kastruller och dekorera köket med diverse redskap.
Foto: Colourbox
3 AV 4
Ljusa färger ger en känsla av öppenhet och mer rymd.
Foto: Colourbox
4 AV 4
Ett klaffbord, och möbler på hjul, är ett bra knep.
Foto: Colourbox

Inredningstips: Så gör du ett litet kök större

KÖK. Har du också ett alldeles för trångt kök?

Lite färg, hjul och hyllor kan göra underverk.

Här får du 8 tips på hur du skapar ett ”större” kök!

1. Dekorera med redskap

Svämmar dina skåp över av allehanda köksprylar? Ta ut de snyggaste och coolaste och använd som dekoration i stället. Skärbrädor och durkslag på väggen kan bli jättesnyggt, liksom olika skålar på hyllor bara ser trendigt ut.

2. Hopfällbart bord

Om du föredrar att äta i köket som egentligen är alldeles för litet för ett riktigt matbord, välj ett litet med klaffar på. När klaffarna är nedfällda tar det ingen plats och du kan ha det som avlastningsbänk. Uppfällt kan ni sitta flera stycken och äta.

3. Bar-bänk

Kanten på köksbänken, fönsterbänken eller liknande fungerar alldeles utmärkt att bygga till som en extra matbänk. Sätt dit en barskiva och skaffa ett par snygga barstolar. Både snyggt och praktiskt!

4. Ljusa upp

Färg påverkar yta och känsla mer än många tror. Ett enkelt sätt att ”förstora” köket och ge en känsla av öppenhet är att måla om med ljusare färg i köket.

5. Montera hjul

Hjul är en mycket smart uppfinning. Att sätta dem på möbler så som exempelvis ett mindre bord (som du kanske gjort till något som liknar en mindre köksö) är ännu smartare. Rulla runt och flytta på som du vill.

6. ”Kläm in” sittplatser

Även ett trångt utrymme kan få plats med flera sittplatser, om du till exempel väljer inbyggda bänkar i stället för stolar. Extra bonus är att du får extra förvaring under bänkarna.

7. Kroka upp

Att hänga upp kastruller och annat på krokar under hyllor eller på väggen frigör massor av utrymme men är även dekorativt. En vintage-stege som hylla gör det extra personligt.

8. Hyllor

Öppna hyllor kan vara väldigt praktiskt men kräver ett visst arrangemang och helhetstänk för att se snyggt och inte rörigt ut. Framför allt är det bättre att täcka hela väggen med hyllor i stället för bara en liten del.

Källa: Goodhousekeeping.com

 

LÄS OCKSÅ:

 10 oväntade saker att köra i diskmaskinen
Så skapar du en lantlig miljö i köket
10 tips för att få ett drömkök i trä
Så skapar du ditt drömkök i vitt