EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Hitta ditt drömkök – 14 härliga kök att inspireras av

Ett nytt kök kräver planering. Här är härlig inspiration med drömkök i flera olika stilar. Vitt går aldrig ur tiden, trä eller någon färg blir allt populärare och kök i blågröna toner är trendigare än någonsin.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Foto: Kvänum / Istock

1. Mörka, rustika kök trendigt just nu

Hur vill du att ditt nya kök ska se ut? Köket sägs vara bostadens viktigaste rum, och därför är det förstås viktigt att det är en trivsam plats som inbjuder till matlagning och gemenskap.

Just nu lagar vi gärna mat i mörka, rustika kök i olika träslag, med influenser från restaurangvärlden. Grått i alla nyanser är populärt, samt olika blågröna toner. Även vitt förstås – som aldrig blir omodernt när det gäller kök.
Köksöar är fortfarande en trend som syns mycket, och hyllorna ska gärna vara öppna. Det ska synas vad som finns i köket och vad det används till. Skärbrädor, pepparkvarnar, redskap och kokböcker får gärna stå framme för en levande känsla.
Bläddra bland köken och hitta inspiration till ditt drömkök!

LÄS OCKSÅ: Planera kök – 7 tips på hur du får bästa köket

2. Ingrid från Vedum – Lyxigt med svartvitt

Pris: 59 000 kronor, exklusive bänkskivor, blandare och vitvaror.

Mer info: vedum.se.

Här är luckan kombinerad med lyxiga vitvaror i svart vilket ger ett speciellt och elegant intryck. Ingrid går att få i många färger mot tillägg, och även som vitrin eller toppvitrin och med gångjärn i mässingsfärg. Du kan också välja en egen färg i NCS-skalan, och även färg med metalliceffekt.

LÄS OCKSÅ: 7 bästa sätten att sköta om din marmorskiva

Foto: Clive Tompsett / CLIVE TOMPSETT FOTOGRAF AB

3. Fagerö från Marbodal – Lantlig & romantisk stil

Pris: 106 000 kronor, inklusive stommar, luckor, handtag, bänkskiva i laminat, diskho och blandare.

Mer info: marbodal.se.

Ett lantligt kök som flörtar med skärgården och tidigt 1900-tal. Diskho i porslin och blandare i gammaldags stil förstärker intrycket. Här finns ett skafferi och en sektion med glaslådor för mjöl och socker, precis som förr. Luckan är i mdf-material med en profilerad kant. Finns även som vitrin och i ljusgrått.

Foto: Marcus Lawett / Marcus Lawett

4. Bistro från Ballingslöv – Känsla av platsbyggt

Pris: Lucka i vitmålad ask, 746 × 594 millimeter, 1 600 kronor.

Mer info: ballingslov.se.

Tidlöst kök men med modern känsla. Luckan Bistro går att få i flera färger och med olika handtag och knoppar. Bistro i det här utförandet är gjord i målad 7 mm-askfanér. På bilden ger luckan ett platsbyggt intryck när listen är framdragen. Luckan öppnas med tryckfunktion.

Foto: Daniel Wester / Daniel Wester

5. Skärö från Tibrokök – Klassisk skärgårdsstil

Pris: Efter förfrågan.

Mer info: tibrokok.se.

Tidlöst kök i klassisk skärgårdsstil. Luckan är av målad ask och täcksidorna av liggande panel. Köket byggs på beställning efter dina behov.

LÄS OCKSÅ: Dåliga vanorna som förstör din köksbänk

6. Senti från Kvik – Funktionella luckor

Pris: 35 102 kronor, då ingår skåp, sockel och bänkskiva.

Mer info: kvik.se.

Här har handtagen helt tagits bort. Du öppnar och stänger luckorna med ett lätt tryck. Här finns heller inga överskåp, men underskåpen är större. Finns även i svart.

7. Kallarp från Ikea – Modernt & tåligt kök

Pris: Luckan Kallarp, 40 × 80 centimeter, 299 kronor.

Mer info: ikea.se.

Gillar du färg är det här turkosgröna köket kanske något för dig. Luckan Kallarp består av en spånskiva belagd med högglansig folie, gjord för att hålla länge. Kombinera med vitt kakel och vit laminatskiva så får du ett lättskött och modernt kök. Finns även i ljusgrönt.

LÄS OCKSÅ: Inredningstips: Så gör du ett litet kök större

8. Athena från HTH – Modern & avskalad stil

Pris: Efter förfrågan.

Mer info: hth.se

Nytt för i år är att luckan finns i svart, vitt eller ekfärgat och även går att få i färg som här. Tillverkad av mdf och belagd med fanér. Nytt för i år är ett Sound ID-modul om du tycker om att lyssna på musik. Lätt att ansluta telefon eller läsplatta.

Foto: Clive Tompsett / CLIVE TOMPSETT FOTOGRAF AB

9. Malevik från Marbodal – Mjukt trä möter stål

Pris: 42 000 kronor, inklusive stommar, luckor, handtag, bänkskiva av laminat samt blandare.

Mer info: marbodal.se.

Naturlig känsla får man i det här köket med mjukt trä. Kombinera med svart och stål för en mer uppdaterad look. Handtagen har detaljer av läder och luckan med tydlig ådring finns i en mörkare nyans.

LÄS OCKSÅ: Så får du till en lantlig stil i köket

10. Maja från Vedum – Assymetri & färgmix

Pris: Maja lucka i någon kulör, 696 x 396 millimeter i någon kulör, 787 kronor.
Mer info: vedum.se

Här har luckan Maja använts i blåa och grå kulörer. Luckan i mdf-material går att få i vilken färg som helst. Här har köket fått ett toppmodernt uttryck genom att skåpen har satts på ganska höga ben och de öppna överskåpen har satts ihop på ett lite oväntat sätt. Ett stilrent och praktiskt kök.


11. Cool classic från Kvänum – Gedigna material

Pris: Efter förfrågan.

Mer info: kvanum.se.

Cool classic heter Kvänums nya kök och här blandas shakerstil med mer nutida detaljer. Köket finns även i djupt blått och kombineras med ek. Bänkskivor av sten och trä och en ho av porslin gör det här köket till något utöver det vanliga. Kvänums kök är platsbyggda och anpassas efter ditt hus.

Foto: Marcus Lawett / Marcus Lawett

12. Bistro ask från Ballingslöv – Mörkbetsade luckor

Pris: Luckan i bistro i brunt, 764 × 594 millimeter, 1600 kronor.

Mer info: ballingslov.se.

Den senaste färgen på luckan Bistro är en brunbetsad ton, espresso. Luckan går att kombinera med marmor och handtag med läder för ett lyxigt intryck. Eller också kan man bryta av med färg och mönstrat kakel för en medelhavsstil. Lådorna är tillverkade i massiv ask.

13. Torhamn från Ikea – Naturnära känsla

Pris: 60 997 kronor, då ingår skåp, fronter, handtag, vitvaror, diskbänk, blandare och bänkbelysning.

Mer info: ikea.se.

Gillar du naturmaterial är det här köket något för dig. För att det ska kännas 2016 - kombinera med svart golv och svarta detaljer. Komplettera med öppna hyllor och rostfria vitvaror. Ramen i luckan Torhamn är gjord av massiv ask och resten är askfanér.

Foto: Devis Bionaz / DEVIS BIONAZ

14. Funkis från Tibrokök – Funktionellt retrokök

Pris: Efter förfrågan.

Mer info: tibrokök.se.

Ett kök i 50- och 60-talsstil där både luckor, färg och beslag går i den tidens anda. Men här finns alla moderna funktioner man kan tänkas behöva. Ett kvalitetskök som anpassas direkt för ditt hem.

LÄS OCKSÅ: 20 vackra kök som du kan få tips och inspiration från

15. Voxtorp i vitt från Ikea – Trendigt & mönstrat

Pris: Dörr Kalvia, 40 × 80 centimeter, 499 kronor, lådfront Voxtorp, 349 kronor, ben Limhamn, 249 kronor för två.

Mer info: ikea.se

Med väggar i grått och en inredning uppbyggd med öppna ytor får det här köket ett stilrent och trendigt uttryck. De gråa mönstrade luckorna Kalvia i design av Martin Bergström bidrar till känslan. Luckan finns i 6 olika storlekar och har en yta av folie som är lättskött och tålig.