Det här säger dina tallrikar om dig

Du är vad du äter, som man brukar säga.

Men också vad du äter på. Vilken tallrik.

Foto: Labunskiy Konstantin

1 av 3: Du är vad du äter, som man brukar säga. Men också vad du äter på. Vilken tallrik.

Färg, material och mönster säger allt om dig!

Foto: iStock

2 av 3: Färg, material och mönster säger allt om dig!

<p>Är ditt porslin lika färgstarka som du?</p>

Foto: Gert Lavsen

3 av 3: <p>Är ditt porslin lika färgstarka som du?</p>

Du är vad du äter, som man brukar säga.

Men också vad du äter på. Vilken tallrik.

Färg, material och mönster säger allt om dig!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Tänker man efter tillbringar vi alla ganska mycket tid tittandes ned på tallriken när vi äter. Minst en gång om dagen i alla fall, oftast två. Och enligt experterna säger både färg och mönster, eller avsaknad av densamma, en hel del om din personlighet. Läs här och se vem du är:

 

LÄS OCKSÅ: Galet, vågat och färgglatt – spana in Ikeas nya kollektion

 

Hitta fina tallrikar på LEVA&BO Shopping – vår nya webbutik!

1. Helvita

Du är den ultimata matfantasten. Varför annars välja tallrikar som ser till att alla måltider får vara i centrum? Du vill helt enkelt inte att något annat ska tävla om uppmärksamheten med din grillade kyckling eller krämiga pasta. Och eftersom du gillar att laga mat och bjuda in massa folk gör det inget om någon repar en tallrik heller då de är vita.

 

2. Olika färger

Du är en glad person som inte tar livet alltför allvarligt, och älskar att leva det fullt ut. För dig är det bästa sättet att börja dagen på att positivt sätt, genom att äta på olika sorters tallrikar och skålar. Och extra bra om de inte ens matchar varandra.

 

LÄS OCKSÅ: Coolaste köksprylarna för alla matälskare

3. Blommigt

För en flickaktig flicka som du är det bara bättre ju mer blommor, mönster och färger det är. För dig är livet ett enda stort te-party och dina blommiga assietter gör den drömmen till verklighet. Ofta tillsammans med klänningar med vida kjolar, och pärlor till.

 

Foto: Barbro Wickström

4. Starka färger

Allt med din personlighet är modigt och utåtriktat. Du ryggar inte tillbaka för konflikter och det sista du är, är blyg. Som sådan är dina tallrikar lika färgstarka och ”skrikiga” som du i sina färger.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

5. Gulddetaljer

Som modeskaparen Coco Chanel en gång sa: ”En flicka bör vara två saker: elegant och fantastisk”, är också ditt livsmotto. Medan guldtallrikar sparas för speciella tillfällen i de flesta andra hem, så tycker inte du att någon dag ska vara mindre glamorös än någon annan.

 

LÄS OCKSÅ: Därför sitter Ikeas etiketter fast som berget

6. Vintage

Du älskar historia, så att äta på tallrikarna du hittade i antikaffären, och dagdrömma om vem eller vilka som kan ha dinerat på dem tidigare, är något du suppskattar mycket. Dessutom är ditt hem till brädden fyllt med familjefoton, begagnade möbler och saker som tillverkats av kärlek och omtanke.

 

Foto: Sara Strandlund

 

7. Papperstallrikar

Du äger kanske vanligt porslin men använder ändå oftast engångstallrikar. Kanske är det för att du har ett fullspäckat schema eller alltid kommer fem minuter för sent till allting. Hur som helst har du aldrig tid att diska kan nu kasta tallrikarna i stället.

 

8. Plast

Detta kan sammanfattas i ett enda ord: barn. När du är förälder vill du inte investera en förmögenhet i saker som går sönder lätt. För de kommer att gå sönder, så är det bara. Men oroa dig inte, dessa blanka och ”glada” tallrikar kommer att klara allt, och dessutom tillför de en kul faktor till middagsbordet.

 

LÄS OCKSÅ: Här är 12 köksprylar du genast borde kasta

9. Vita med detaljer

Ibland är det de små detaljerna som gör hela skillnaden, som till exempel de krusade sidorna på enkla tallrikar. Precis som med dina måltider vet du hur viktigt det är med små gester, därför skulle också de flesta skulle beskriva dig som omtänksam och snäll. Du glömmer aldrig en födelsedag och tar dig alltid tid att höra av dig till vänner och familj.

 

Foto: Colourbox

 

Källa: Goodhousekeeping.com

 

LÄS OCKSÅ:


Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer