1 av 5: Har du Arabias muggar med muminmotiv hemma i köksskåpet? Då kan du sitta inne på en riktig guldgruva. Foto: Martina Huber
2 av 5: Nyligen såldes den här muminmuggen på Tradera för hela 79 000 kronor, vilket är ett rekordbelopp. Foto: Tradera.se
3 av 5: Den gula muggen med julmotiv är ett av 400 exemplar. De första 20 muggarna i serien gick till Fazer, så endast 380 av muggarna kom ut till försäljning. Foto: Tradera.se
4 av 5: Många samlar på muggarna med olika motiv av det söta vita trollet. Foto: - - / INTERNET
5 av 5: <p>Muminmuggarna har tillverkats sedan början av 90-talet. Nu kan du handla muminmuggen i LEVA&amp;BO:s nya webbutik. Klicka enkelt på plustecknet i bilden. Välkommen till LEVA&amp;BO Shopping!<br></p> Foto: / PRODUKTBILD

Din gamla muminmugg kan vara en dyrgrip

Har du Arabias muggar med muminmotiv hemma i köksskåpet? Då kan du sitta inne på en riktig guldgruva, eftersom vissa av muggarna i serien har ett stort andrahandsvärde. 

Nyligen såldes en muminmugg på Tradera för hela 79 000 kronor, vilket är ett rekordbelopp, skriver Cafe.se.

 

LÄS OCKSÅ:  Gamla Ikea-möblerna du kan tjäna pengar på – blir bara dyrare 

Samla på muminmuggar

Många samlar på muggarna med olika motiv av det söta vita trollet, och muggen som nyss såldes för en rekordsumma tillhör den numrerade Fazer-serien. Den tillverkades 2004, och är eftertraktad hos samlare. 

Den gula muggen med julmotiv är ett av 400 exemplar. Foto: Tradera

Den gula muggen med julmotiv är ett av 400 exemplar. De första 20 muggarna i serien gick till Fazer, så endast 380 av muggarna kom ut till försäljning. 

Tillverkats sedan 90-talet

En likadan mugg ska ha sålts på en finsk auktionssajt förra året, för nästan 50 000 kronor. Så om du råkar äga just en sådan kan det vara tillfälle att rota fram den ur köksskåpet nu.

Muminmuggarna har tillverkats sedan början av 90-talet, och det är Mumin-fanet Tove Slotte som gör illustrationerna efter Tove Janssons originalillustrationer. I början av 2000-talet utökades serien med skålar och tallrikar.

Mumin i LEVA&BO:s webbutik

Visste du att du kan handla direkt i LEVA&BO:s nya webbutik? Vi har härliga muminmuggarna i flera varianter – se alla utvalda favoriter här nedanför. Klicka och handla direkt. Välkommen till LEVA&BO Shopping!

 

LEVA&BO Shopping: Nu kan du handla inredning LEVA&BO:s nya webbutik

 

LÄS OCKSÅ: Så lyckas du bäst på auktion och loppis – bästa tipsen från experten

 

Källa: Skonahem.com 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!