1 av 2: Experterna är eniga – kockknivarna ska tvättas för hand. I diskmaskinen kan de förstöras. Foto: Shutterstock
2 av 2: Trycket av diskmaskinens vattenstrålar gör att knivbladen slår mot andra bestick och själva diskstället. Något som kommer att förstöra knivarna med tiden. Foto: Shutterstock

Därför ska inte knivar diskas i diskmaskinen

Stoppar du dina kockknivar i diskmaskinen?

Sluta genast med det – de förstörs!

Bättre knivar ska alltid diskas för hand.

Bekvämligheten har sitt pris alltsomoftast. I alla fall när det kommer till disk utav kockknivar av bättre kvalitet. Trycket av diskmaskinens vattenstrålar gör att knivbladen slår mot andra bestick och själva diskstället. Något som kommer att förstöra knivarna med tiden.

 

Läs också: Bråkar ni också om hur disken ska stå?

Värmen kan göra handtaget skevt

Inte ens diskmaskiner som har en speciellt utformad knivlåda är bättre. Kniven slår fortfarande mot kanterna. Dessutom kan den intensiva värmen under torkningen göra så att knivens handtag blir skevt.

 

Läs också: Så får du tonåringar att plocka i diskmaskinen

Diska alltid för hand

Vad ska man göra då? Där är experterna eniga: tvätta alltid dina kockknivar för hand! Håll bladet från dig och tvätta med en svamp. Torka dem sedan direkt för att undvika eventuell missfärgning.

Detta tar endast några sekunder av ditt liv och förlänger dina knivars liv avsevärt. Det är det väl värt, speciellt om du betalat en del för dem?

 

Källa: Realsimple.com

 

Läs också: 10 oväntade saker du kan köra i diskmaskinen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande