5 smarta saker du kan göra med kaffekoppen

Varför bara använda kaffemuggar till att dricka kaffe i?

När du kan både slipa knivar, pochera ägg och lyssna på musik!

Här får du 5 supertips att göra med din kaffe- eller temugg.

https://www.youtube.com/watch?v=wKxzL0aQq2A

Slipa kniven, värma upp mat, få bättre ljud från mobilen, pochera ägg och göra brownie på en minut. Sådana saker kan du enkelt göra med hjälp av en helt vanlig kaffe- eller tekopp. Om du inte hade tänkt på det här tidigare kommer du älska tipsen.

Se klippet ovan eller följ råden nedan. Lycka till!

 

LÄS OCKSÅ: Smarta hemligheten under Ikeas klassiska kopp

 

1. Slipa kniven

Finns det något mer frustrerande än när man ska skära upp något och kökskniven inte vill, för att den är så oslipad? Det råder du snabbt bot på. Vänd en kaffemugg av porslin/keramik upp och ned och slipa kniven mot dess kanter. Snurra/fila kniven i små cirklar nedifrån och upp (se video). Avsluta med långa svepande drag, upp och ned, på båda sidor av kniven.

Foto: Youtube

 

2. Värma upp mat

Ska du värma upp gårdagens mat i mikrovågsugnen går det inte att få plats med två tallrikar. Och man vill ju gärna äta samtidigt, eller hur? Det löser du enkelt genom at ställa en skål som vanligt och en mugg bredvid, sedan placerar du den andra skålen eller tallriken ovanpå muggen. Den fungerar nu som en extra plattform.

Foto: Youtube

 

LÄS OCKSÅ: 5 saker du aldrig ska använda diskmedel till

 

3. Högtalare

Är du på resande fot utan högtalare men vill lyssna på musik från din telefon? Stoppa telefonen i muggen och den fungerar som en extra högtalare!

Foto: Youtube

 

4. Pocherat ägg på en minut

Fyll muggen med vatten till hälften och knäck sedan ägget där i. Ställ in i mikron i en till två minuter. Lyft ut ägget, klart. Magi!

Foto: Youtube

 

5. Brownie på en minut

Kanske har ugnen gått sönder eller så får du plötsligt ett enormt sug efter en brownie som måste tillfredsställas direkt. Ta en kaffemugg och fyll med 2 matskedar smör, 1 matsked kaffe, 1 matsked vatten, 1/4 tesked vaniljsocker och en nypa salt. Rör om väl. Lägg därefter i 2 matskedar kakao och rör om igen. Sedan 4 matskedar socker, rör om igen. 4 matskedar mjöl, rör om för sista gången. Stoppa in i mikron 1-2 minuter. Klart! Toppa med glass eller grädde.

Foto: Youtube

 

LÄS OCKSÅ:

 Därför ska du inte kasta citrusskalen
 

 8 smarta husmorstips – allt du behöver är olivolja
 

 10 oväntade saker du kan köra i diskmaskinen