Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning>Kök

Publicerad 25 nov 2013 16:22

20 kök för alla stilar – hitta ditt drömkök!

1 Metod, Ikea<br>Flexibelt med många stilar<br>Skapa ditt eget personliga kök. Det är tanken bakom Ikeas nya kökssystem Metod. Det finns 20 olika s­tilar på luckor och lådfronter som gör att du kan skapa ­alltifrån ett lantkök till ett minimalistiskt kök.<br>Pris: Kök med köksinredning Bodbyn och Maximera, 44 805 kronor.

1 Metod, Ikea
Flexibelt med många stilar
Skapa ditt eget personliga kök. Det är tanken bakom Ikeas nya kökssystem Metod. Det finns 20 olika s­tilar på luckor och lådfronter som gör att du kan skapa ­alltifrån ett lantkök till ett minimalistiskt kök.
Pris: Kök med köksinredning Bodbyn och Maximera, 44 805 kronor.

1/20

2 Lindö vit, Marbodal<br>Lantlig romantik<br>Lindö vit beskrivs av Marbodal som ett kök som passar lika bra i lägenheten som på landet. Väggluckorna har en flätad ­fyllning och bänkskivan är gjord i Carraramarmor.<br>Pris: 138 100 kronor.

2 Lindö vit, Marbodal
Lantlig romantik
Lindö vit beskrivs av Marbodal som ett kök som passar lika bra i lägenheten som på landet. Väggluckorna har en flätad ­fyllning och bänkskivan är gjord i Carraramarmor.
Pris: 138 100 kronor.

2/20

3 Miinus, Puustelli<br>Med ekologiskt tänk<br>Miinuus är en av årets köksnyheter. Köket är utvecklat för att minska belastningen på miljön - enligt Puustelli minskas ­miljöavtrycket med mer än 50 procent jämfört med ett vanligt kök. Alla stommar är gjorda av biokomposit.<br>Pris: 150 000 kronor för köket på bilden, exklusive vitvaror.

3 Miinus, Puustelli
Med ekologiskt tänk
Miinuus är en av årets köksnyheter. Köket är utvecklat för att minska belastningen på miljön - enligt Puustelli minskas ­miljöavtrycket med mer än 50 procent jämfört med ett vanligt kök. Alla stommar är gjorda av biokomposit.
Pris: 150 000 kronor för köket på bilden, exklusive vitvaror.

3/20

Foto: Paavo Lehtonen

4 Bistro, Ballingslöv<br>Varm känsla i grönt<br>Ballingslöv lanserar en ny färg på köket Bistro. Luckorna finns nu i en ljus, lindblomsgrön ton, som ger en varm och ombonad känsla. Luckan är slät med en avrundad kant och finns i olika varianter.<br>Pris: Lucka, 70 × 60 centimeter, cirka 1 300 kronor.

4 Bistro, Ballingslöv
Varm känsla i grönt
Ballingslöv lanserar en ny färg på köket Bistro. Luckorna finns nu i en ljus, lindblomsgrön ton, som ger en varm och ombonad känsla. Luckan är slät med en avrundad kant och finns i olika varianter.
Pris: Lucka, 70 × 60 centimeter, cirka 1 300 kronor.

4/20

Foto: Marcus Lawett

5 Art, Kvänum<br>Minimalistisk nyhet<br>Nya köket Art går i en modern och minimalistisk stil. Den släta och enkla luckan ger ett slimmat intryck. Luckorna ­öppnas med en infräst grepplist och synliga handtag saknas helt. ­Luckorna finns i flera material och färger. ­<br>Pris: Prisuppgifter lämnas direkt av Kvänum

5 Art, Kvänum
Minimalistisk nyhet
Nya köket Art går i en modern och minimalistisk stil. Den släta och enkla luckan ger ett slimmat intryck. Luckorna ­öppnas med en infräst grepplist och synliga handtag saknas helt. ­Luckorna finns i flera material och färger. ­
Pris: Prisuppgifter lämnas direkt av Kvänum

5/20

6 Koster canvas, Marbodal<br>Kök i shakerstil<br>Ett kök som har inspirerats av den funktionella shakerstilen­. Influenserna syns på luckorna och de framdragna socklarn­a. Luckorna har matchats med knoppar och handtag med ­antikkänsla.<br>Pris: Stomme, lucka, handtag, bänkskiva i laminat, diskho och blandare, 57 000 kronor.

6 Koster canvas, Marbodal
Kök i shakerstil
Ett kök som har inspirerats av den funktionella shakerstilen­. Influenserna syns på luckorna och de framdragna socklarn­a. Luckorna har matchats med knoppar och handtag med ­antikkänsla.
Pris: Stomme, lucka, handtag, bänkskiva i laminat, diskho och blandare, 57 000 kronor.

6/20

7 Banér pärlgrön, Kvänum<br>Inspirerat av 50-talet<br>Banér är Kvänums retrokök som har inspirerats av 50-talets funktionalism. Luckorna är släta och fasade med ut­anpåliggande gångjärn. Teakhandtag, rostfri bänkskiva och vitt kakel med mörk fog förstärker 50-talskänslan.<br>Pris: Prisuppgifter lämnas direkt av Kvänum.

7 Banér pärlgrön, Kvänum
Inspirerat av 50-talet
Banér är Kvänums retrokök som har inspirerats av 50-talets funktionalism. Luckorna är släta och fasade med ut­anpåliggande gångjärn. Teakhandtag, rostfri bänkskiva och vitt kakel med mörk fog förstärker 50-talskänslan.
Pris: Prisuppgifter lämnas direkt av Kvänum.

7/20

8 Torp sand, Electrolux<br>Mysigt med torparkänsla<br>Köket Torp sand har en distinkt, lantlig och gammaldags känsla, som syns i både luckor och beslag. Kombinera med ett såpat golv, en djup porslinsho och vedspis och du får den rätta, lantliga stilen.<br>Pris: 55000 kronor för köket på bilden, exklusive bänkskivor, porslinsho och vitvaror.

8 Torp sand, Electrolux
Mysigt med torparkänsla
Köket Torp sand har en distinkt, lantlig och gammaldags känsla, som syns i både luckor och beslag. Kombinera med ett såpat golv, en djup porslinsho och vedspis och du får den rätta, lantliga stilen.
Pris: 55000 kronor för köket på bilden, exklusive bänkskivor, porslinsho och vitvaror.

8/20

9 Anno, Tibrokök<br>Med anor från förr<br>Köket Anno har tagit sin inspiration från slutet av 1800-talet. Köket ska frammana en romantisk stil med gammal charm. Luckorna är tillverkade i askfanér och finns i tre utvalda kulörer och har en markerad ådring som ger mycket träkänsla.<br>Pris: 295 000 kronor för köket på bilden, exklusive skafferi.

9 Anno, Tibrokök
Med anor från förr
Köket Anno har tagit sin inspiration från slutet av 1800-talet. Köket ska frammana en romantisk stil med gammal charm. Luckorna är tillverkade i askfanér och finns i tre utvalda kulörer och har en markerad ådring som ger mycket träkänsla.
Pris: 295 000 kronor för köket på bilden, exklusive skafferi.

9/20

Foto: Daniel Wester

10 Land vit, Eletrolux<br>Klassisk sekelskiftesstil<br>Köket Land vit har inspirerats av sekelskifteskök. Köket k­ommer till sin rätt med högt till tak och har här utrustats med extra höga vitrinskåp. Skafferiet har utdragbara lådor. Matcha med ett rutigt golv för den rätta känslan.<br>Pris: 65 000 kronor för köket på bilden, exklusive bänkskivor, blandare och vitvaror.

10 Land vit, Eletrolux
Klassisk sekelskiftesstil
Köket Land vit har inspirerats av sekelskifteskök. Köket k­ommer till sin rätt med högt till tak och har här utrustats med extra höga vitrinskåp. Skafferiet har utdragbara lådor. Matcha med ett rutigt golv för den rätta känslan.
Pris: 65 000 kronor för köket på bilden, exklusive bänkskivor, blandare och vitvaror.

10/20

11 Plus, Marbodal<br>Nyhet med platsbyggd känsla<br>I den nya Plus-serien vill Marbodal kombinera gammaldags stil med moderna funktioner. Tanken är att skapa en platsbyggd känsla till de redan befintliga köken Arkitekt plus, som syns på bilden, Lindö och Form.<br>Pris: 97 400 kronor.

11 Plus, Marbodal
Nyhet med platsbyggd känsla
I den nya Plus-serien vill Marbodal kombinera gammaldags stil med moderna funktioner. Tanken är att skapa en platsbyggd känsla till de redan befintliga köken Arkitekt plus, som syns på bilden, Lindö och Form.
Pris: 97 400 kronor.

11/20

Foto: Alexander Mahmoud

12 City, Ballingslöv<br>Modern citystil<br>De stilrena köksluckorna City från Ballingslöv passar i det moderna köket. Luckan, som finns i flera färger, är helt slät och har kantlister av aluminium. Luckorna går att få med bland annat belysning och specialinredning.<br>Pris: 1 700 kronor per 60 centimeter bred lucka.

12 City, Ballingslöv
Modern citystil
De stilrena köksluckorna City från Ballingslöv passar i det moderna köket. Luckan, som finns i flera färger, är helt slät och har kantlister av aluminium. Luckorna går att få med bland annat belysning och specialinredning.
Pris: 1 700 kronor per 60 centimeter bred lucka.

12/20

13 Siena bianco, Kitchn<br>Minimalistiskt med rena linjer<br>Ett minimalistiskt kök med rena linjer. Köket saknar handtag och vitvarorna är dolda. De vita bakstyckena vid grepplisterna skapar en helvit front. Bänkskivan är gjord med högtrycks­laminat som ska likna mörk ek.<br>Pris: Cirka 30000 kronor, exklusive vitvaror, bänkskiva, diskho och blandare.

13 Siena bianco, Kitchn
Minimalistiskt med rena linjer
Ett minimalistiskt kök med rena linjer. Köket saknar handtag och vitvarorna är dolda. De vita bakstyckena vid grepplisterna skapar en helvit front. Bänkskivan är gjord med högtrycks­laminat som ska likna mörk ek.
Pris: Cirka 30000 kronor, exklusive vitvaror, bänkskiva, diskho och blandare.

13/20

14 Smögen, Myresjökök<br>Stilrent i kritvitt<br>Smögen är en direktlaminerad grepplucka­ i kritvitt, med blankpolerad alugrepplist. Myresjökök beskriver sin nyhet som ett l­ättarbetat kök med gott om plats. De vita luckorna är nedtonade och stilrena.<br>Pris: Köket på bilden kostar 59 700 kronor.

14 Smögen, Myresjökök
Stilrent i kritvitt
Smögen är en direktlaminerad grepplucka­ i kritvitt, med blankpolerad alugrepplist. Myresjökök beskriver sin nyhet som ett l­ättarbetat kök med gott om plats. De vita luckorna är nedtonade och stilrena.
Pris: Köket på bilden kostar 59 700 kronor.

14/20

15 Mocha, Kvik<br>Varma och nordiska färger<br>Mocha är en av Kviks nyheter för i år. Den mjuka färgen på köksluckorna är inspirerad av den nordiska naturen och ­skapar värme mot vitt. Luckorna är tillverkade i spån och täckta med melamin.<br>Pris: Skåp, sockel, handtag och bänkskiva 10 103 kronor.

15 Mocha, Kvik
Varma och nordiska färger
Mocha är en av Kviks nyheter för i år. Den mjuka färgen på köksluckorna är inspirerad av den nordiska naturen och ­skapar värme mot vitt. Luckorna är tillverkade i spån och täckta med melamin.
Pris: Skåp, sockel, handtag och bänkskiva 10 103 kronor.

15/20

16 Vendelsö mörk drivved, Myresjökök<br>Härlig skärgårdskänsla<br>Med sitt nya kök Vendelsö mörk drivved vill Myresjökök att vi ska få känslan av ett skärgårdskök, men i ny, modern stil. L­uckorna ska efterlikna drivved med sin direktlaminerade, ­liggande mönsterriktning och präglade yta.<br>Pris: Lucka, 59,6 × 86 centimeter, 590 kronor.

16 Vendelsö mörk drivved, Myresjökök
Härlig skärgårdskänsla
Med sitt nya kök Vendelsö mörk drivved vill Myresjökök att vi ska få känslan av ett skärgårdskök, men i ny, modern stil. L­uckorna ska efterlikna drivved med sin direktlaminerade, ­liggande mönsterriktning och präglade yta.
Pris: Lucka, 59,6 × 86 centimeter, 590 kronor.

16/20

17 Annika, Vedum<br>Modernt retrokök<br>Ett kök som för tankarna till 50-talet. ­Luckorna har en ­turkos metalliceffekt som ger en modern twist. Kan även målas i andra färger mot ett tillägg. En skarvlös akrylsten ramar in köksön. Grepplister ger ett stilrent intryck.<br>Pris: 94 300 kronor för köket på bilden, ­exklusive vitvaror och bänkskiva.

17 Annika, Vedum
Modernt retrokök
Ett kök som för tankarna till 50-talet. ­Luckorna har en ­turkos metalliceffekt som ger en modern twist. Kan även målas i andra färger mot ett tillägg. En skarvlös akrylsten ramar in köksön. Grepplister ger ett stilrent intryck.
Pris: 94 300 kronor för köket på bilden, ­exklusive vitvaror och bänkskiva.

17/20

18 Crona, Tibrokök<br>Klassiskt herrgårdskök<br>Ett tidlöst och klassiskt kök. Så beskriver Tibrokök Crona, ett kök i herrgårdsstil. Luckorna är gjorda i askfanér och går att få lasyrmålade i vitt eller ljusgrått. Vitrinluckorna är utsmyckade med spröjs.<br>Pris: 350000 kronor för köket på bilden.

18 Crona, Tibrokök
Klassiskt herrgårdskök
Ett tidlöst och klassiskt kök. Så beskriver Tibrokök Crona, ett kök i herrgårdsstil. Luckorna är gjorda i askfanér och går att få lasyrmålade i vitt eller ljusgrått. Vitrinluckorna är utsmyckade med spröjs.
Pris: 350000 kronor för köket på bilden.

18/20

19 Ask classic, Kitchn<br>Med gammaldags karaktär<br>Med luckor i askfanér har detta kök ett klassiskt utseende med en gammaldags lantlig karaktär. Luckorna har kompletterats med p­orslinsknoppar och en mörk bänkskiva som matchar takbjälkarna. Bänkskåpet med glasvitrin och små lådor ger den sista lantliga touchen.<br>Pris: Cirka 59 000 kronor, exklusive vitvaror, bänkskiva, diskho och blandare.

19 Ask classic, Kitchn
Med gammaldags karaktär
Med luckor i askfanér har detta kök ett klassiskt utseende med en gammaldags lantlig karaktär. Luckorna har kompletterats med p­orslinsknoppar och en mörk bänkskiva som matchar takbjälkarna. Bänkskåpet med glasvitrin och små lådor ger den sista lantliga touchen.
Pris: Cirka 59 000 kronor, exklusive vitvaror, bänkskiva, diskho och blandare.

19/20

20 Linea white, Kvik<br>Passar både i kök och badrum<br>Ett minimalistiskt och modernt kök. Med den grepplösa luckan understryks enkelheten i Kviks nya kök Linea white. L­uckorna, som är gjorda i melamin, finns till kök, badrum och ­garderober.<br>Pris: Skåp, sockel och bänkskiva, 33 140 kronor.

20 Linea white, Kvik
Passar både i kök och badrum
Ett minimalistiskt och modernt kök. Med den grepplösa luckan understryks enkelheten i Kviks nya kök Linea white. L­uckorna, som är gjorda i melamin, finns till kök, badrum och ­garderober.
Pris: Skåp, sockel och bänkskiva, 33 140 kronor.

20/20

Oavsett om man gillar lantligt, retro eller modernt är det många som drömmer om ett trivsamt kök.

Vi har samlat 20 kök för alla smaker.

Här hittar du både nyheter och några gamla favoriter!

1 Metod, Ikea

Flexibelt med många stilar

Skapa ditt eget personliga kök. Det är tanken bakom Ikeas nya kökssystem Metod. Det finns 20 olika s­tilar på luckor och lådfronter som gör att du kan skapa ­alltifrån ett lantkök till ett minimalistiskt kök.

Pris: Kök med köksinredning Bodbyn och Maximera, 44 805 kronor.

-

2 Lindö vit, Marbodal

Lantlig romantik

Lindö vit beskrivs av Marbodal som ett kök som passar lika bra i lägenheten som på landet. Väggluckorna har en flätad ­fyllning och bänkskivan är gjord i Carraramarmor.

Pris: 138 100 kronor.

-

3 Miinus, Puustelli

Med ekologiskt tänk

Miinuus är en av årets köksnyheter. Köket är utvecklat för att minska belastningen på miljön - enligt Puustelli minskas ­miljöavtrycket med mer än 50 procent jämfört med ett vanligt kök. Alla stommar är gjorda av biokomposit.

Pris: 150 000 kronor för köket på bilden, exklusive vitvaror.

-

4 Bistro, Ballingslöv

Varm känsla i grönt

Ballingslöv lanserar en ny färg på köket Bistro. Luckorna finns nu i en ljus, lindblomsgrön ton, som ger en varm och ombonad känsla. Luckan är slät med en avrundad kant och finns i olika varianter.

Pris: Lucka, 70 × 60 centimeter, cirka 1 300 kronor.

-

5 Art, Kvänum

Minimalistisk nyhet

Nya köket Art går i en modern och minimalistisk stil. Den släta och enkla luckan ger ett slimmat intryck. Luckorna ­öppnas med en infräst grepplist och synliga handtag saknas helt. ­Luckorna finns i flera material och färger. ­

Pris: Prisuppgifter lämnas direkt av Kvänum

-

6 Koster canvas, Marbodal

Kök i shakerstil

Ett kök som har inspirerats av den funktionella shakerstilen­. Influenserna syns på luckorna och de framdragna socklarn­a. Luckorna har matchats med knoppar och handtag med ­antikkänsla.

Pris: Stomme, lucka, handtag, bänkskiva i laminat, diskho och blandare, 57 000 kronor.

-

7 Banér pärlgrön, Kvänum

Inspirerat av 50-talet

Banér är Kvänums retrokök som har inspirerats av 50-talets funktionalism. Luckorna är släta och fasade med ut­anpåliggande gångjärn. Teakhandtag, rostfri bänkskiva och vitt kakel med mörk fog förstärker 50-talskänslan.

Pris: Prisuppgifter lämnas direkt av Kvänum.

-

8 Torp sand, Electrolux

Mysigt med torparkänsla

Köket Torp sand har en distinkt, lantlig och gammaldags känsla, som syns i både luckor och beslag. Kombinera med ett såpat golv, en djup porslinsho och vedspis och du får den rätta, lantliga stilen.

Pris: 55000 kronor för köket på bilden, exklusive bänkskivor, porslinsho och vitvaror.

-

9 Anno, Tibrokök

Med anor från förr

Köket Anno har tagit sin inspiration från slutet av 1800-talet. Köket ska frammana en romantisk stil med gammal charm. Luckorna är tillverkade i askfanér och finns i tre utvalda kulörer och har en markerad ådring som ger mycket träkänsla.

Pris: 295 000 kronor för köket på bilden, exklusive skafferi.

-

10 Land vit, Electrolux

Klassisk sekelskiftesstil

Köket Land vit har inspirerats av sekelskifteskök. Köket k­ommer till sin rätt med högt till tak och har här utrustats med extra höga vitrinskåp. Skafferiet har utdragbara lådor. Matcha med ett rutigt golv för den rätta känslan.

Pris: 65 000 kronor för köket på bilden, exklusive bänkskivor, blandare och vitvaror.

-

11 Plus, Marbodal

Nyhet med platsbyggd känsla

I den nya Plus-serien vill Marbodal kombinera gammaldags stil med moderna funktioner. Tanken är att skapa en platsbyggd känsla till de redan befintliga köken Arkitekt plus, som syns på bilden, Lindö och Form.

Pris: 97 400 kronor.

-

12 City, Ballingslöv

Modern citystil

De stilrena köksluckorna City från Ballingslöv passar i det moderna köket. Luckan, som finns i flera färger, är helt slät och har kantlister av aluminium. Luckorna går att få med bland annat belysning och specialinredning.

Pris: 1 700 kronor per 60 centimeter bred lucka.

-

13 Siena bianco, Kitchn

Minimalistiskt med rena linjer

Ett minimalistiskt kök med rena linjer. Köket saknar handtag och vitvarorna är dolda. De vita bakstyckena vid grepplisterna skapar en helvit front. Bänkskivan är gjord med högtrycks­laminat som ska likna mörk ek.

Pris: Cirka 30000 kronor, exklusive vitvaror, bänkskiva, diskho och blandare.

-

14 Smögen, Myresjökök

Stilrent i kritvitt

Smögen är en direktlaminerad grepplucka­ i kritvitt, med blankpolerad alugrepplist. Myresjökök beskriver sin nyhet som ett l­ättarbetat kök med gott om plats. De vita luckorna är nedtonade och stilrena.

Pris: Köket på bilden kostar 59 700 kronor.

-

15 Mocha, Kvik

Varma och nordiska färger

Mocha är en av Kviks nyheter för i år. Den mjuka färgen på köksluckorna är inspirerad av den nordiska naturen och ­skapar värme mot vitt. Luckorna är tillverkade i spån och täckta med melamin.

Pris: Skåp, sockel, handtag och bänkskiva 10 103 kronor.

-

16 Vendelsö mörk drivved, Myresjökök

Härlig skärgårdskänsla

Med sitt nya kök Vendelsö mörk drivved vill Myresjökök att vi ska få känslan av ett skärgårdskök, men i ny, modern stil. L­uckorna ska efterlikna drivved med sin direktlaminerade, ­liggande mönsterriktning och präglade yta.

Pris: Lucka, 59,6 × 86 centimeter, 590 kronor.

-

17 Annika, Vedum

Modernt retrokök

Ett kök som för tankarna till 50-talet. ­Luckorna har en ­turkos metalliceffekt som ger en modern twist. Kan även målas i andra färger mot ett tillägg. En skarvlös akrylsten ramar in köksön. Grepplister ger ett stilrent intryck.

Pris: 94 300 kronor för köket på bilden, ­exklusive vitvaror och bänkskiva.

-

18 Crona, Tibrokök

Klassiskt herrgårdskök

Ett tidlöst och klassiskt kök. Så beskriver Tibrokök Crona, ett kök i herrgårdsstil. Luckorna är gjorda i askfanér och går att få lasyrmålade i vitt eller ljusgrått. Vitrinluckorna är utsmyckade med spröjs.

Pris: 350000 kronor för köket på bilden.

-

19 Ask classic, Kitchn

Med gammaldags karaktär

Med luckor i askfanér har detta kök ett klassiskt utseende med en gammaldags lantlig karaktär. Luckorna har kompletterats med p­orslinsknoppar och en mörk bänkskiva som matchar takbjälkarna. Bänkskåpet med glasvitrin och små lådor ger den sista lantliga touchen.

Pris: Cirka 59 000 kronor, exklusive vitvaror, bänkskiva, diskho och blandare.

-

20 Linea white, Kvik

Passar både i kök och badrum

Ett minimalistiskt och modernt kök. Med den grepplösa luckan understryks enkelheten i Kviks nya kök Linea white. L­uckorna, som är gjorda i melamin, finns till kök, badrum och ­garderober.

Pris: Skåp, sockel och bänkskiva, 33 140 kronor.